søndag den 25. maj 2008

Nogle gange er det bare sjovere...




Turen til sverige kan visse morgener være lidt tung i vinterhalvåret.

Idag har vi et tidligt søndags bestyrelsesmøde og der er nogle gange en fordel i at være tidligt ved vandet... Kronborg kan skimtes i baggrunden...

For øjeblikket arbejder vi i elitsektionen med at sammensætte næste års hold og efter et utal af prøvetræninger, scoutninger, møder og tryouts har vi skrevet et par kontrakter og har flere spændende potentialer.

Det er bare en bedre fornemmelse at arbejde i et motiveret team i og omkring herre holdet i en brise af medvind og med en varm morgensol fra øst...

Ps. I aften er der en kamp på Eurosport i herrernes OL efter kval fra Tyskland. Vi høres ved der.

mandag den 19. maj 2008

Tilbage på bloggen...

Der har været tavst længe, meget tavst! Den seneste måned har for mit vedkommende været præget af 3½ IRL uge på sand i Tyrkiet og derfor har skriveoverskudet URL været minimalt. Jeg har længe tænkt over et indlæg om de mange beachcamps, men må give op overfor sætningen: "Man skulle nok have været der!" Jeg læser ofte lidt mellemfornøjet på diverse volleyball blogs når det bliver lidt for meget "ikke-volley" stof og mit ophold der kan ikke blive andet en en blanding og derfor vil jeg i denne omgang nøjes med at sige at det var rigtigt, rigtigt fedt.

I mellemtiden har ÖVK's elitesektion arbejdet hårdt med rekrutteringen af næste års hold. Processen har ført til en del erkendelser om vores styrker men også vores svagheder. Hylte og Falkenberg har skummet fløden fra volleygymnasiet og vores popularitets barometer har ikke kunne konkurrere med en massiv bearbejdning af spillerne fra 2. side. Så allerede nu er der en del vi skal arbejde med.

Dog er processen også et spejl for nogle af de ting vi er rigtigt stolte af. Som klub står vi med måske den bedste økonomi i svensk volleyball. Vi har så vidt jeg kan afdække den bedste organisation og tilbyder gennemsnitsligt de bedste kår for vores spillere; særligt de unge. At vi kræver en del igen er ingen hemmelighed. Vælger man Örkelljunga så vælger man også den lange bane og det hårde arbejde. Disse værdier vil altid have svært ved at konkurrere med de unge spilleres kriterier som resultater, træner-gerning og hvor deres bedste kammerater med den højeste status vælger. Vores resultater blev først iår acceptable, (trænergerningen vil jeg ikke kommentere på) og vores personlige kontakt til de største talenter har været for nedprioriteret iår.

Efter et par magre (læs kummerlige) år skal der derfor gå lidt tid indtil at vores "produkt" bundfælder sig i de unges bevidsthed. De lokale medier er trofast med os, men med bare 1 visning på volleykanalen må vi også konkludere at der her vælges hottere emner. Sidste sæson var derfor på mange måder en midlertidig lappeløsning med et godkendt resultat.

Jeg kan også meget nemt forstå dette. Hvem vil til en klub med et udlændinge svinghjul af vores dimensioner som samtidigt trænes af en ung, ukendt dansker som fyrede Sveriges bedste bud på en succes træner for år tilbage? Hvis ikke man selv kan fortolke og overdrive opfattelsen af ens svagheder kan man ej heller forbedre dem.

Personligt har jeg og en håndfuld spillere dog vist hvad vi står for og vil bygge videre på. Det bliver derfor en enormt spændende for-sæson hvor at vilje, sejhed (nej ikke coolness) og personlig drivkraft vil afgøre hvem vi vælger at lave vores volleyball med.

Hvad så nu?

Vi har afholdt et par try-outs og fået kontakt med et uafdækket potentiale af talentfuldt materiale. Når vi har arbejdet dette igennem ser vi forhåbenligt frem til et næste års hold bestående af unge drenge/mænd af den rette støbning (volleyball skal de nok lære) bakket op af et par seniorkompetencer og 1-2 ikke skandinaver med skills og kompetencer til på sigt en top4 placering.

På torsdag kommer der også lidt flere erfarne spillere på besøg og det glæder vi os til.

Hvad har så min opmærksomhed over sommeren:

- ÖVK's herrehold med uafbrudt træning og 4-5 pas pr. uge (3 ugers "ferie" uden bold dog)
- Beachvolley som træner for USG's to dages spotkurser (måske lidt DGI eller andet Ad-Hoc arbejde også for ikke at glemme CPH-Beach)
- Beachvolley på Nestea-touren som spiller
- Eurosport kommentering af WL, WGP samt WT-beachvolley og OL i august! (Svensson mest på beach og undertegnede mest på indendørs)
- Lederuddannelse hos Performax

Jeg har sikkert glemt noget og mere kommer til. Eks. skal jeg lave et sponsor arrangement for McDonald onsdag middag ude i Brøndby.

Det er bare skønt at arbejde med volley!

God sommer til alle!

SMADR!