søndag den 26. oktober 2008

Rematch med samme resultat (opdateret med artikel + radio)



Igår lykkedes det os at slå Tierp relativt nemt på hjemmebanen. Vi havde trænet meget på modangreb efter forsvar, gratis bolde, "centerguf/straffespark" samt serv og modtagning i ugen op til og det var helt sikkert noget der kunne ses.

Tierp var godt med i starten af sættene og specialt i 2. sæt, hvor vi både havde rod i opstillingen og også lavede for mange fejl i serven. Vores modtagere var dog omvendt suveræne. Som sagt før kampe havde jeg udnævnt Anton Cronholm og John Nilsson som vores vigtigste spillere og sammen med Peter Lundgren leverede de varen til et klokkeklart 11-tal.

Som resultat var side-out maskinen velsmurt og Nick Ptaschinski fik alle til at se bedre ud.

I en sådan kamp glemmer man alt for ofte at rose sin libero og hæver. Andrew Boner lavede 18 point på 4 esser, 3 blokader og 11 angreb og blev kampens spiller. I sidste uge var det Fletcher, som idag kagede (Gillebageren var vært for kampen så derfor den passende beskrivelse) lidt rundt i serven, der var bedste spiller. Det er derfor værd at notere sig hvem der gør de to herrer gode...

Omvendt fik vi pillet Tierps største stjerne Daniel Karlsson ud ved at serve klogt og effektivt (når altså ikke fejlene flød over), og han så da også lidt frustreret ud over modtagningskvaliteten på egen banehalvdel. Faktum er at han afgjorde ALLE de bolde han fik og derfor var vores serve- og bloktaktik omkring hans front rotationer også valgt med største respekt. Daniel ser fysisk stærk ud iår og indtil videre den stærkeste svenske center som vi har været oppe imod iår (forsæson inkluderet naturligvis), selvom hans kollega Matti Sandelin fik fightet sig til et point mere. Nedenfor har jeg linket til en artikkel om Daniel.

Der er kun en ting vi er lidt kede af: En af vores unge publikummer trængte sig på nede i DJ-området med en megafon og generede Patrick Rumin under hans server (som han på trods af dette havde held med. DET syens jeg er stærkt!). Jeg undskyldte personligt overfor både Patrik og træner Jonas Svantesson efter kampen og hændelsen vil blive taget op med den unge fan. Det er efter min mening under bæltestedet. Vi kan ikke kontrollere hvad publikum gør fra bænkene, men hvis de befinder sig nede i vores officielle områder, så bør de opføre sig officielt. Vi ønsker på ingen måde at hæmme vore publikum for at vise deres begestring og opbakning, men så skal dete foregå fra de pladser man har billet til.

I lørdagens 2. kamp gjorde Falkenberg kort proces med et usammenspillet Hylte. Da der ikke er spillet andre kampe før senere idag søndag, ligger vi i toppen; kun et sølle point efter Falkenberg, da Tierp fik klemt mindste marginal ud af 3-sæts nederlaget end Hylte gjorde (PIS!!!!).

Igen skal vi se fremad. Næste uge er det Habo der er på menukortet og jeg håber det bliver en gourmet oplevelse. Sidst fik vi maden galt i halsen fra en 2-0 førring i Store Enso og tabte 3-2 til en samlet bitter oplevelse. Vi vil muligvis krydre oplevelsen med endnu en ingrediens, som jeg ser frem til at hente på tirsdag i Kastrup lufthavn.

Det er dog med største respekt at denne uges trænings indledes. Jeg håber spillerne har nydt den fri lørdag aften til "fulde". Der er ikke mange af den slags tilbage før julepausen og GP...

Presse efter kampen
ÖVK-Tierp matchfakta: 3-0 (25-17, 25-22, 25-13)
HD: Bonner ledde ÖVK til seger
Radio

torsdag den 23. oktober 2008

Hylte/Falkenberg: Lidt fra forum og radioen

Hvis man ellers våger sig ind på Falkenbergs hjemmeside og forummet kommer der jo til tider interessante links og også gode artikler der ikke altid drukner i statistik og modtagnings effektivitet. Jeg mener faktisk de har en af rækkens bedste hjemmesider og man kommer tættere på spillerne og generelt appellerer konceptet jo til ens volley interesse. Det kan blive lidt massivt i forum til tider, men da godt der bliver gjort så meget for fans og publikum som der gør. Det kunne flere klubber lære af. Som modstander skal man vide at sandheden har flere ansigter, men for klubfølelse og fankultur er det jo inspirerende.

Det er også interessant at se at Falkenberg iværksætter et kulturprojekt hvor at hele klubben bliver eksponeret for elitefilosofi. Pudsigt er det at det ligger utroligt tæt op af både vores Fadderverksamhet (svensk) og Kulturskole, hvor vores elitespillere bliver involveret i klubbens andre hold (FV) og selv er under uddannelse menneskeligt og elitært (KS). Jeg håber at kunne tale om dette med dem når vi engang mødes, for det lader til at vi arbejder imod de samme mål med næsten de samme virkemidler.

Via forum fandt jeg også for et par dages side et radio interview med Falkenbergs anfører Niklas Karlsson og Hyltes spillende træner Kristian Wrethander (begger hævere for de der allerede nu har glemt forrige artikkel!).

Falkenberg og Hylte er begge hold fra Halland og altid med i den bedste ende af rækken og det er derfor interessant at høre hvad de to konkurrenter har at sige til sæsonen og ikek mindst hinanden.

Interview Hylte/Falkenberg (7:45-13-30, 17:00-20:00, 23:00-26:30)

Hylte vurderer Falkenbergs fordele at være deres størrelser og fysik samt at deres spillere har taktisk forståelse og kan bringe det med ind i deres spil. Omvendt vurderes deres svagheder at være deres modtagning, som nok bliver lidt dårligere iår uden libero Johan Olsson, samt at de kommer til at mangler lidt lederskab på banen uden Patrick. Samlet set virker svaghederne dog ikke markante.

Falkenberg mener også at Hyltes styrker ligger i den fysik de kan bringe på banen, den power de har i angrebet samt den rutine som Urban og Kristian besidder. Dog kan det blive farligt med den store trup og i modtagningen kan de have en achilleshæl baseret på unge spillere og en Canadier.

I bund og grund er jeg meget enig med de to konkurrenters analyse, og vil derfor ikke kommentere videre på det.

Dog vil jeg mene at Hylte har potentialet til at vokse mere over sæsonen med de mange unge spillere og tre Canadiere som er kommet sent ind i truppen (selvom Sean jo har en solid fortid der før). Falkenberg må omvent forsøge at blive bedre med de spillere de har og det koncept de har fortsat. Om Hyltes potentieller vækst kan blive mere end det niveau som Falkenberg vil lægge ud med, og sikkert også jævnt vil holde, er alt for tidligt at tale om. Der er jo også andre hold man kan regne med.... Jeg tror, som Niklas også kom ind på, at Falkenbers nederlag til Habo i kvartfinalen til Cup'en nok skal gøre dem motiverede for revanche... Et nederlag engang i mellem kan være sundt.

Uden tvivl bliver begge hold dog meget stærke.

Fra ÖVK side er der tilføjet lidt radio fra både Cup'en samt et interview med Bengt Olsson, se under radio til højre.

Som man kan se er vores kamp også kommet online på volleykanalen; omend der stadigt mangler slutning af sceancen, der er ifærd med at blive redigeret. Her vil man bla. opleve Anton Cronholm og Patrick Rumin på fåmælt slap line i deres første medie optræden.

mandag den 20. oktober 2008

Artikel om Robert Söderberg samt lidt om hævere (læs Passare!)

En af Sveriges dygtigste liberoer er Robert Söderberg. Jeg faldt over denne artikel fra Halland Nyheder som var linket via. Falkenbergs forum.

Artiklen er af den type jeg kan lide: Der er fokus på profilen. Der er gode spørgsmål og interessante svar og man får lyst til at se ham i aktion (dvs. publikum og sponsor interesse). Der er både et menneskeligt og volleyball mæssigt perspektiv og den unge stjerne, eksotiske udlandsprof, eller trofaste og loyale støttepille i klubben (i Roberts tilfælde) bliver pludseligt nærværende og spændende.

Summeret: Man får lyst til at komme tættere på sporten og personen og vupti så er en profil født og der er noget at tale om under smashopvarmningen for: Bedstemor And, VIP's og ekspert kommentatorerne.

Normalt gør jeg ikke et stort nummer ud af at gøre reklame for modstandernes profiler, men her er der flere forhold der spiller ind:

1) Robert fortjener det.

2) Jeg ville gerne komme igennem med ovenstående pointer.

3) Det en rigtig god artikel, der beskriver hvordan man i en lille by kan være en stor sport og ofte har det nemmere med at finde sponsorer og få lokal opbakning. I det hele taget kunne man skrive samme artikel om ÖVK.

4) Jeg er uenig med EN ting, hvorfor at indlægget også kommer til at handle om hævere:

- Er Dave Egan KLART seriens bedste hæver...?

Der er et par unge talenter i serien i form af Patrick Edgren fra Hylte og Mathias Gustafsson fra Tierp der er på vej frem. I den rutinerede ende af skalaen finder vi Niklas Karlsson fra Falkenberg som bakkes godt op ad yngre Martin Andersson. Ultra rutineret er kristian Wrethander (måske den mest rutinerede) og lidt ældre men også taktisk kloge Ulf Karlsson fra Lugi,. Sidstnævnte er nok den hæver der kan knibe mest ud af et magert hold (med tanke på sidste år - i år er der MEGET mere at spille med, som også Hylte skriver i deres seneste referat!)

I middelfeltet er Habos stabile Per-Johan Karlsson som fysisk minder om den også jævne men mere stabile Sebastian Thylander fra Sollentuna. Fysisk sammenligneligt med en klasse bedre er Niklas Karlsson og vores Nick Ptaschinski, som jeg dog vil sende i top 3 allerede nu (Det kan jo ændre sig under sæsonen!).

Säters Peter Anundgård er også en middelhæver, som jeg dog ikke har studeret helt lige så meget som de andre.

I mine øjne er kriteriet for an god hæver ikke kun teknik men i høj grad også rutine, stabilitet, lederegenskaber, kropssprog, selvkontrol (også at bruge ens følelser på den rigtige måde) og det vigtigste: Den taktiske fornemmelse og forståelse for spillet der gør at man kan gøre ens angribere gode i de rette situationer. Derfor bliver samspillet med holdet også afgørende, hvilket er en årsag til at jeg vil rangere Sebastian Thylander højt fra starten af sæsonen på trods af måske andre mangler.

Mit top bud på hævere i eliteserien er derfor fra sæsonstart:

Top 3: Dave Egan (rutineret, mange finter og stor ved nettet), Nick Ptaschinski (kreativ og stabil - resten vil jeg lade det være op til andre at bemærke), Niklas Karlsson (rutineret, gode fingre og gdt sammenspillet med kernespillerne)

Øvre Middel: Martin Andersson (napper Nikals Karlsson i hælene iår?), Kristian Wrethander (hvor god bliver Krickan iår med Patrick under uddannelse?), Sebastian Thylander (stabilt samspil med kernetruppen. Kan han udvikles mere på et anderledes hold?)

Middel: Patrick Edgren & Mathias Gustafsson (begge blandt den øvre middel i midten af sæsonen og skal finde sig til rette på et nyt hold med ny træner. Dog begge STORE talenter som det bliver en udfordring for hhv. Kristian Wrethander og Jonas Svantesson at udvikle)

Nedre Middel: Ulf Karlsson (mangler fysiken og præcision når det bliver presset) og Per-Johan Karlsson (lidt nem at læse når der hæves bagover samt præcision), Peter Andundgård (mangler flere klasse spillere omkring sig til at udvikle sit spil)

Bund: Der er ikke dårlige hævere i årets serie. Og det lover godt for rækken som lader til at blive endnu tættere og mere uforudsigelig end sidste år!

Da det jo er et stykke siden jeg har set alle kan det være et forbehold, men nu er der da basis for en overvejelse af konceptet. Jeg håber ikke folk tager det personligt. Synes man (eller andre der er mere ekspert end jeg) at enkelte spillere er for lavt eller højt vurderet er man velkommen til at komme med inputs.

Der kunne jo komme en profil ud af det; eller måske en artikkel der matcher den om Robert...

Dagen derpå og et blik i rigtig retning!








Der blev ikke festet så meget igennem igår. det var en lang tur hjem og havde jeg ikke fået et lift fra færgen til KBH kl 2 i ant havde jeg først været hjemme kl. 5 imorges. SVBF tog at par gode billeder som jeg gerne vil dele med resten af jer. Forbundets nyhed kan læses her.

En lille kommentar om CUP'en kan læses på V-fans nyhed, og jeg håber at andre vil fortsætte diskussionen og afstemningen om dennes fremtid der. Afstemningen viser at der er tro på denne turnering og jeg mener, som man kan læse i kommentaren, at det er en god og veltimet turnering, som kan give krydderi til volleysverige's forretnings og kalenderår. Derfor vil jeg ikke diskutere dette her og det ville også være upassende set i lyset af vores resultat i den.

Fletcher og Nick er hovedpersonerne på foto-serien, men jeg vil understreje at jeg er meget stolt af alle på holdlisten. Det sidste foto siger mere om den sag end mine ord vil gøre.

Der er tilføjet lidt presse til højre og der kommer sikkert også mere som jeg også skal gøre opmærksom på til den tid. Særligt ser jeg frem til volleykanalens udsendelse som i disse timer nok er i færd med at blive rediggeret.

Dog kan vi ikke bruge det her til en skid, hvis vi ikke fortsætter med at se fremad og indad og også havde den største respekt for de hold der omgiver os. Vi har grund til at fejre, være glade og stolte, men kun over hvad vi har præsteret i bakspejlet. Fundamentet for fremtidig succes skal skabes i at fastholde vores arbejde og optimere vores koncept, for hvem har vi egentligt slået undervejs, og hvor meget bedre BØR vi også blive?

Vi tabte 3-1 til et stærkt Middelfart og Lycurgus i første stævne og vandt 3-0 over et svagt Skovbakken og reduceret Ålborg mandskab som ikke var helt så langt fremme træningsmæssigt som os.

Senere vandt vi over KSV, Lugi, Hvidovre nemt 3-0 men tabte til Amager (1-2) til CPH-Open igen da trætheden meldte sig for vores lille trup.

Ugen efter vandt vi over Hylte og Lugi, men tabte 3-2 til Habo. Og i efterfølgende midtuge blev det til en 3-1 sejr over Holte og ugen efter et 3-1 nederlag til Lugi som siden da er blev fulgt op af 12 sætsejre i træk i Cupen over først Fäladen, Hylte, Vingåker og Tierp.

I princippet har vi tabt 3-1 til et Lugi og 3-2 imod Habo i deres stærkeste opstilling (selvom vi eksperimenterede MEGET i Lugi kampen og også var lidt møre imod Habo med de få spillere vi havde til rådighed der). Samtidigt har vi kun vundet over Tierp i deres bedste 6'er. Vingåker bliver bedre og Hylte mangler stadigt 3 Canadiere.

Vi skal derfor ikke forblænde os i vores pokal, men bare konstatere at det hårde arbejde har båret frugt og at vi til denne sæson er det bedst forberedte og bedst spillende hold fra start. Vores modstandere VIL blive bedre og i volleyball handler det om at vinde den sidste bold!

Godt nok får vi en gave foræret når Brock kommer, så også vores trup bliver bedre, men vi har også en række andre sultne hold der lurer lige om hjørnet og omend en lille trup altid vil være mere sammenspillet vil den også være mere sårbar overfor skader og eksterne påvirkninger end en større enhed.

Meget passende kan vi derfor også indlede en ny fysisk trænings periode. Perra styrer det fysiske arbejde med hård hånd i både vægtlokale og i hallen og jeg er enormt stolt af at have ham som vagthund for den proces som i mine øjne kører på utroligt godt. Hvis andre klubber har bare en halvt så dygtig og engageret fystræner tror jeg svensk volleyball generelt går en bogstavelig stærk periode i møde.

Uden hans gode scouting i Spanien, og vores velsmurte elitesektion med Leif Bjöck i spidsen samt Jörgen Ericsson som rådgiver, tror jeg ej heller vores rekruttering havde været af samme klasse, som den er iår. Bengt Olsson skal ej heller glemmes for den sparring som han har ydet til mig og sektionen i den kritiske udvælgelse af holdet og særligt vore hæver. Det er noget som alle de jeg taler med har bemærket og derfor skal arbejdet i kulissen også fremhæves. Vi har et godt HOLD iår med spillere med den rette indsitlling og rimelige skills, og så er det fuldstændigt ligegyldigt om de har amerikansk eller svensk pas. Det er netop holdet BAG holdet som iår og efter et år indkøringsperiode begynder at skabe fundament for succes.

Men fra nu af er det respekt for modstanderne og ned fra den høje hest. Som mennesker er vi udstyret med fremadrettede øjne selvom vi alt for mange gange ynder at se tilbage... Og et blik rettet indad imod vores svagheder tilsat en stor mængde ydmyghed vil også gavne os i den kommende tid.

søndag den 19. oktober 2008

Sejr og dermed CUP-mestre 2008


Efter 4 års pause har ÖVK en titel igen!!!

Vi slog Tierp 4-0 med cifrene 31-29, 25-19, 25-18 og satte ikke mange boldberøringer galt; se matchfakta og nyhed på vores hjemmeside.

Egentligt føles det ikke kæmpe stort at vinde, men stemningen INDEN kampen i omklædningen var ret spændt. Alle sad ned, var stille eller lyttede til musik og forberedte sig maksimalt og det var her i denne fase at jeg tror fundementet til sejren blev lagt.

Tierp havde væsentligt bedre gang i højrekanten, og var blok og taktisk også godt indstillet på os. Det var derfor volleybal af ret god kvalitet der blev spillet i 1. sæt. Vi lavede få tåbelige fejl og Tierp var hurtige til at straffe os for dem og langsomt fik de spist sig ind på vores førring og kom først til sætbold. Fra her af var det side-out indtil at vi endeligt fik et par sætbolde og lukkede sættet på en single blok af Peter Lundgren.

I 2. sæt havde vi lidt problemer med tempo til Anton. Magnus Östling ventede lige i tilløbsretningen og vi kørte derfor tempoet ned for at give Anton flere chancer til at afgøre boldene selv og bruge hans kloge angrebs spil snarere end hasarderet fart. Dette hjalp og vi trak nemt fra til sæt sejr.

3. sæt var mere af samme skuffe og efter en 5-0 førring skabt af kloge server fra Marcus så vi os ikke tilbage.

Tierp mangler lige det sidste i deres samspil men har potentialet til at spille god volleyball. Vi har et par chancer vi ikke tager og laver for mange net fejl og i enkelte perioder også servefejl fra vores power-springere. Dog er vores spil af tilstrækkelig høj kvalitet til at vi kan tage kampen og undgå at blive straffet.

Efter kampen fik John en snak med landstræner Johan Isacsson og det kan være der kommer noget ud af det. Ihvertfald var han ret imponeret af hans indsats, og hvis man tænker sig at han kommer direkte fra 1. division og ENDNU har sin elite serie debut til gode er det et ret flot kompliment og inddirekte skulderklap.
John fik også mere opmærksomhed da han og Anton måtte en tur på toilettet med doping kontrollen efter sejren, men da det stærkeste de to drenge nyder til hverdag er rød sodavand er det ikke noget der giver anledning til bekymring.

Her lidt radio fra Radio Uppland. Presse findes til højre og tilføjes undervejs som det udgives.


Mere kommer imorgen! Jeg beklager men den bærbare er løbet tør for strøm på vej hjem i bilen.

SMADR! IGEN!

Finale tid: Hvor dyr bliver Dürr?

Vi fik set to sæt igår i hallen af semifinalen Tierp-Habo og det var en ganske jævn kamp. Ihvertfald var det ikke til at spå hvem som ville tage kampen efter 1-1. Men Tierp fik til sidst sejren, hvilket kan læses i presse til højre.

Efter kampen havde Dürr lavet 25 point på 2 blokader, 4 esser og 19 angreb. I forhold til det vi så har han derved højnet hans spil. Det bliver derfor meget vigtigt for Tierp at han finder formen, som fra sidste sæson kunne vise sig at være en del svingende. Vi vil naturligvis være opmærksomme på det. Omvendt vil Tierp bruge en del energi på Andrew og Fletcher. Vi ser dog en del muligheder i at have to spillere som trækker så meget opmærksomhed; noget som vores venstrekant også lukrerer en del på.

For os gælder det om vores 9x9 m. Hvis vi holder en simpel taktik og ellers bruger vores energi på egen side står vi en god mulighed for at kunne tage titlen. Det er dog ikke målet der er vigtigt; det er vejen dertil.

Vi har forberedt os så optimalt som et ungt hold kan. Vi har spillet 17 kampe allerede i forsæsonen og tabt 5 og ialt spillet 58 sæt før denne finale og nu kommer de vigtigste. Hvor mange at Tierp har spillet har jeg ikke tal på, men jeg tror vores sammenspil er lidt bedre og vi har nok ogsså spillet flere kampe på højere niveau. Med kampen idag samt træningskampen på torsdag imod Hylte og deres importer når vi således op på 19 kampe, hvilket er 1 mere end hele serien før slutpspillet.

Lige nu spilles en meget svingende 3/4 plads mellem Habo og Tierp med volleyball af også svingende kvalitet, hvilket også kan ses på landstræner Johan Isacssons kropssprog på tilskuerpladserne. VVK blev udraderet og virkede meget modløse i 1. sæt, men tog det andet sæt og der står derved 1-1 i spillepausen.

Spørgsmålet for os og Tierp bliver: Hvor dyr bliver Dürr? Han kan koste en del og også give en del afkast. Om vores stabile investeringer giver mere i det samlede regnskab ved vi om få timer.

Følg os på hotline.

SMADR!

Olafsen

lørdag den 18. oktober 2008

Første finale i 4 år! (Giv agt: Rodet oplæg!)

Det lykkedes os at vinde uden de store problemer imod et VVK hold, som manglede to udenlandske startere i Dave Egan og Mark Buric. Kampen startede med godt forsvar fra de forsvarende mestrer, men langsomt fik vi blødt op for dette og med servepres elimineret deres 3 centerprofiler.

Omvendt var vores modtagning rigtig god: 14 angrebspoint til Fletcher taler deres klare sprog og med 18 point totalt er det mere end godkendt for en center spiller i 3 sæt. Men det er særligt vores svenske modtagningslinie og Nick som hæver som fik sat ham i scene og derved går de rosende ord særligt denne vej.

Her kan man læse VVK's kommentarer og her Tierps sammenfatning fra kampen. Vores kommer om ganske få min. på hjemmesiden.

Selvom Fletcher markerer sig enormt stærkt er det en taktisk enhed der disciplineret tager en holdsejr hjem baseret på få fokuspunkter i serv og blok, se matchfakta.

Således skulle de mange gisninger om en usammenhængende transatlantisk udlændinge konspiration være dementeret. Vi spiller idag med 3 nordamerikanere og 4 svenskere på banen og det ser faktisk RET sammenhængende ud.

Tierp har netop slået Habo og det bliver derfor en rigtig god finale da vi møder værterne i morgen kl 15!

Holdet havde planlagt at tage i biografen i Uppsala, men der gik desværre ingen interessante film (læs actionfilm eller adventure med letpåklædte piger!) og vi hænger derved ud på rideskolen og lader op til imorgen.

Her samtidigt en lille sidekommentar... Tre ting slår mig igen og igen her i Sverige:

1) HVORFOR skal liberoen anføres på holdseddelen når den afleveres? Hvad hvis der sker skader eller taktiske ændringer lige før man indleverer sin startopstilling? Det må da være noget som svensk volleyball kan overveje, når nu man gør det internationalt (og i Danmark ;-) )?

2) HVORFOR spiser man dressing på så mange pizzaer i Sverige? Lad nu de gode råvarer komme til deres ret!

3) HVORFOR tales igen og igen om et internationalt Örkelljunga?

Her udlændinge statistiken som den er lige nu (Dog får vi først vores sidste amerikaner når hans finaleserie er færdig i Puerto Rico i løbet af næste uge). Vi er langt fra de eneste der har et par stykker og jeg vil mene at det tjener svensk volleyball med lidt fremmed krydderi.

Falkenberg: 2 (2 x Normænd)
Habo: 1 (1 Bosnier selvom Adnan nu er ved at være MEGET svensk)
Hylte: 3 (3 Canadiere, selvom Sean Jones skal giftes nu iår?)
Linköping 4 (4 Australske ungdoms importer)
Lugi 2 (2 Australiere på studie-visit)
Sollentuna 2 (1 Brasilianer og 1 Finne, omend Johan Lindström har boet i Sverige i mange år)
Säter: INGEN
Tierp: 1 (1 Brasilianer)
Vingåker: 3 (2 Canadiere og 1 Amerikaner)
Örkelljunga 4 (3 Amerikanere og 1 Canadier)

Nok om det...

Imorgen spiller holdet sin første finale siden GP finalen 2004 (hvor vi tabte 3-2 til Team Valla, nu Linköpings Volleyboll) og SM guldet samme år og det bliver samtidigt min første som coach.

Før kampstart kommer nok et lille oplæg om hvordan vi skal slå Tierp og anden reaktion på CUP'en.

Olafsen out for nu...

Så er vi på plads i Tierp

Rejsen herop gik hurtigere end forventet (7 timer i bil) og vi sover på en rideskole udenfor "byen". Vi morgentræner her kl 10 for at få stivheden ud af kroppen og før at være maks. klar til vores semifinale imod Vingåker her kl 15.

Alle pånær Niklas er maks. klar, men han har spilet 100% i bagrotationer som både hæver & libero og ryggen er i kraftig bedring, så det kan være at han kommer på banen som enten serv eller defensiv match up. Se bla. artiklen fra HD (husk at læg trykket på "ude" rigtigt for ikke at misforstå overskriften!)

I princippet kan alle 4 hold (Habo, Vingåker, Tierp og os) gå til finale og derfor vil alle slås for en tidlig titel i den nye hal. Jvf. Tierps hjemmeside kommer der til at ske en del og mon der kommer mange tilskuere i den nye hal? Det håber vi! Mange har spået os at tabe til Vingåker, men jeg tror ærligt talt ikke de mange "eksperter" ved hvor godt sammenspillede vores lille trup er. Jeg håber meget at give dem svar på tiltale i løbet af weekenden. Dog har Vingåkers hjemmeside i deres seneste CUP-nyhed beskrevet vores proces ret godt og med deres nye blog kan man nu også følge dem mere.

Alle kampe kan følges på Hotline og mere info kan læses hos Habo, Tierp og på SVBF's nyhed. Imorgen kommer volleykanalen på besøg og også radio. Jeg skal se at sætte links op til det.

Jeg er tilbage efter semifinalen!

søndag den 12. oktober 2008

Sejr i Cup'en også over Hylte

Det lykkedes os også at besejre Hylte i en tæt kamp hvor at cifrene fortalte at vi var skarpest i alle momenter pånær blok. Dog gjorde vores blok ikke så meget skade og vi kom en del til modangreb og spillede generelt med få fejl. Træning hjælper åbenbart må man konkludere....

Den koncentrerede indsats imod Fäladen blev således fulgt op på smukkeste vis af et gedigent holdmæssigt håndarbejde. Udover to perioder i 3. sæt holder vi servetaktikken flot og justerer undervejs når Hylte tilpasser sig og angrebsmæssigt er vi et skridt foran. Vi vidste at Hylte ville bruge en del blokopmærksomhed omkring Andrew, men det gav plads til kanterne og da de så igen fik opmærksomhed røg hævningerne den anden vej. Bemærk også at det er to SVENSKE venstrekanter på 20-21 år med en gennemsnitshøjde på knapt 190 der scorer 68% af vores kant angreb totalt... Offensivt viste derfor Nick hvorfor han er vores valg iår: Han gør ALLE vores angribere gode på de rigtige tidspunkter og har samtidigt overskud til at styre hele holdet mentalt som anfører. Samlet brugte vi ret simpel taktik, men det er som regel ikke altid let at gennemføre. Det var det dog idag. Læs Hyltes referat her og vores her. Desuden skrev HD lidt optakt til kampen i dagens avis og jeg skal nok tilføje deres artikkel når den komme imorgen.

Jeg vil påstå at Hylte stadigt er et rigtigt godt hold med top-4 potentiale selvom vi har slået dem allerede 2 gange 3-0 iår, men det er uden deres 3 Canadiere, som nok skal komme til at præge startopstillingen på trods af en overflod af talent i truppen. Hvordan det så kommer til at svinge igennem sæsonen bliver spændende at følge.

For de der stadigt mener at Hylte og Örkelljunga burde være arvefjender kan jeg kun sige at vi ikke har været bedre modtaget af noget andet hold iår (nu 2 gange til Store Enso og Cup'en) end jeg har oplevet hele min 1. sæson i Sverige. Der er stil, klasse,venlige smil og imødekommenhed fra både bænk, spillere, trænere, ledelse og frivillige fra klubben (pånær at de var ved at slå undertegnede ihjel med et af deres bannere ved nedtagning efter kampen, men istedet for at kalde det et forsøg på snigmord vil jeg lade tvivlen komme værterne til gode og kalde det et uheld).

Jeg fik sågar tilbudt gratis kage af frivillige hjælpere, hvis vi "valgte" at tabe og desuden fik vi udleveret vores trofæ fra Store Enso 2008, som vi glemte at få med for to uger siden, af en smilende Eva Alberti. I det hele taget vil jeg mene at svensk volleyball vill stå MEGET stærkere hvis man i flere klubber ville mærke samme energi, drive og positivisme blandt de der driver klubben og gør en forskel i de små detaljer; også når man er modstander. Det er trods alt "produktet" i vores smukke dyster på banen og arbejdet samt kulisserne omkring der driver sporten frem! Det er derfor med stor forventing at vi vil byde Hylte velkommen hos os om knapt 1½ uge til en træningskamp med det formål at spille deres Canadiere klar inden seriestart. Jeg håber de kan gøre os bedre og omvendt. Det fortjener svensk volley!

Desuden vil jeg mene at Hylte sammen med ÖVK og et par andre klubber er blandt dem der gør mest for at styrke svensk volleyball i Sverige. Når begge klubber har præget toppen i lidt over 10 år tror jeg også vi har meget at lære af hinanden samt bidrage med til miljøet.

Nu venter Vingåker først i næste weekend i semi og derefter Habo eller værterne Tierp. Dvs. vi kan få 2-3 kampe og måske den 1. titel i 3 år INDEN vi har hjemmepremiere lørdag d.25/10.

Rapport fra Cup'en

Vi vandt meget professionelt imod Fäladen i 1. kamp: 3-0, 25-17,10,12. Kampstatistikken som kommer online indeholder nok en del fejl og mange af både Fäladens og vores point er blevet til modstander fejl, men det er jo bare kosmetik... Vi skiftede Dejan ind i alle sæt og han fik lov at slutte på banen også efter stærke server for hhv. Anton og Peter. Ellers var vi i vores smalle men stærke opstilling. I sidste sæt fik Fletcher også bagrotationerne med og var stabil som altid i forsvar og backspike på trods af at han jo er center...

Hylte vandt også 3-0, men med lidt dårligere sætscore: 22, 16, 27 og var tæt på at smide det i 3. sæt med lidt manglende forsvarsfight og mærkelige fejl. De spillede dog med de unge drenge og Kristian som hæver og vi får at se om ikke de stiller op med stærkeste opstilling i vores kamp som starter om 53 min...

Kampen kan iøvrigt følges online på hotline.

Igår fik jeg spillet noget god bold i Ryparken og på trods af lidt gråt vejr var det faktisk ret varmt og man kunne sagtrens spille beach i tank-top. Jeg håber det ikke bliver sidste gang iår! Målet er MINDST en gang i december. Vi får at se...

torsdag den 2. oktober 2008

Afbud, træningslejr, teambuilding og 1. bud!

Som man kan læse både her og på HD har vi meldt afbud til Slotscuppen i Vingåker og arrangerer istedet vores teambuilding hjemme samt laver en kontrolleret træningslejr. Artiklen nævner dog ikke den vigtigste årsag til vores afbud: Vi har allerede deltaget i 3 stævner og trænet meget både fysisk og med bold. Derfor har vi bla. fået et par småskader for bænkspillerne, som pt. er Deajn og Niklas, er det ganske enkelt ikke sikkert at gøre andet end at melde fra.

Vi føler vi er hvor vi skal være og vil gå både Cupen og Seriespillet imøde med sult og overskud både mentalt og fysisk.

Weekendens program bliver let træning og måske også tid til at kigge forbi i vores træningshal i Åsljunga, som er lånt af EVS til at spille træningskampe imod Svedala og Falköping (se nederst i artiklen fra HD).

Lørdag afholder vi den teambuilding som vi skulle have gjort i Vingåker og søndag holder vi holdmøde samt kulturskole med undertegnede og ordførende (DK: Formand) Bengt Olsson.

Et bud på serien er kommet fra V-fan. Indtil videre er jeg dog enig med den første kommentar: Er Hylte ikke undervurderet og hvor er der nyt om Sollentuna?

onsdag den 1. oktober 2008

Halvsvenskeren filosoferer over liberoen

Jeg har tit overvejet:: Er liberoen en god eller dårlig regel for underholdningsværdien i volleyball?

Nedenstående video er fra Semifinalen til EM i 89, hvor at Sverige slog Sovjet 3-2 og gik til finale hvor de der tabte til Italien. Jeg kunne have valgt et andet klip, men når jeg nu er størstedelen af mit volleyliv i Sverige synes jeg det var passende...

For libero:

1) Bedre modtagning og mere forsvar?
2) Et hurtigere spil: Side-out succes (samt delvist transistion) er baseret på at hastighed giver 1-1 imod blok
3) Muligt for mindre og tekniske spillere at få succes
4) Flere specialister overfor allround spillere
5) Specialister vil stå frem som de store stjerner og profiler

Bedre før libero:

1) Færre servefejl?
2) Et spil med flere muligheder: Side-out succes (samt delvist transistion) er mere baseret på at flere angrebspunkter og kombinationer giver 1-1 imod blok
3) Kun store atleter med god teknik kan få succes
4) Flere allround spillere overfor specialisering
5) Generalister vil stå frem som de store stjerner og profiler

Nu har liberoen jo fundet sig tilpas i spilsystemet, som er blevet forenklet, specialiseret og effektiviseret. Der er en bedre rytme men færre muligheder. Man skal derfor værre god til færre ting, men til gengæld udføre dem med høj kvalitet. Trinet før liberoen var hæveren og derefter kom specialisering i angreb/blok og til sidst forsvar.

Om duellerne er længere eller kortere kan svært afgøres, da en modtagnings specialist gør muligheder for side-out hurtigere, men måske forsvar bedre? Samtidigt er serven blevet sværere som en naturlig evolution og nok også med flere fejl.

Men kig på klippet og se om ikke i er godt underholdt... Der er rigeligt af kombinationer, double quicks samt backspike fra alle positioner og også en god omgang def.

God fornøjelse!