onsdag den 28. januar 2009

"Intet er så galt at det ikke er godt for noget"

Overskriften er henledt på vores genhvervning af Birger som følge af Andrews skade. Det er klart at det er skidt, men med tanke på at Birger iår ser stærk ud og er meget motiveret kan det måske også betyde noget endnu bedre i fremtiden.

Andrews potentielle come-back er også noget som vi holder en dør åben for. Et drømescenarie ville jo være en løsning med begge spillere. Lad os se hvordan processen og kroppen har det over de næste måneder. For Andrew gælder det nu om at komme hjem og hvile kroppen og gennemføre sin operation og for Birger betyder det at passe på overbelastnings skader og finde boldformen uden at risikere pludselige problemer også. Dog ser det så godt ud at han meget vel kan starte på søndag hvis vi får vores fysioterapeuts accept idag. Teknikken ser fin ud og kroppe virker stærk, så det er faktisk mest samarbejdet med holdet samt skjulte faktorer der kan afholde et come-back hjemme på søndag imod Vingåker.

Jeg skrev for en måneds tid siden et indlæg om at vi arbejdede på at være stærke frem imod slutspillet og nok kunne forventes et lille formdyk. Det må man sige vi har taget; dog et meget dybere dyk end forventet!. Lad os håbe at formtoppen bliver tilsvarende høj. Træningen har i denne uge set ret god ud og moralen samt motivationen for at genrejse sig er også til stede. Så et eller andet har vi da fået ud af vores ydmygende præstationer på det seneste.

Man skal som sagt konfrontere sine svagheder og blive bevidst om dem for at kunne blive bedre. Derfor kan denne periode også føre noget rigtigt godt med sig på sigt.

Lige nu handler det derfor mere om proces end resultat i weekenden (selvom en generobret 3. plads vil være lækker). Vingåker har virket stærke på det sidste efter de er begyndt at køre Andy 100% som diagonal. Det kan jo også være at de endeligt har fundet et spil-system der passer...

Idag er jeg på vej til TVN for at besøge dem frem til søndag. Målet er at skabe kontakter og scoute potentielt talent og ellers se om man kan opbygge et samarbejde på sigt. Martin Watne-Frydnes (ex-Falkenberg) er lige blevet ansat deroppe og det er postivt at han fortsætter med volleyball, når nu kroppen og helbredet forhindrer det. At han så også har en del positivt at sige om Svensk Volleyball og en ærlig erfaring med ligaen kan jo kun hjælpe eleverne til at finde en reference-rame for de der gerne vil prøve en opstart og udvikling i Sverige.

Mit fly kulle være gået 0810, men vi måtte afbryde take-off, da piloten fik advarsel fra et stempel i det hydrauliske system. Vi ventede en time på reservedele, men det gik ikke at løse hurtigt.

På flyet mødte jeg en gammel soldater kammerat: Menig P-E. Larsen fra 1. GRP, da jeg var Næstkommanderende Deling som Sergent i 94-95. Peter arbejder i olieindustrien i Norge/Danmark, og da han har guldkort til SAS-loungen, og de 100 kr. vi fik i forsinkelses godt gørelse ikke rækker langt i ventetiden i Kastrup, nyder vi istedet livet gratis.

Vores næste planlagte fly kl 1220 er lige skubbet til 1315, så jeg når ikke TVN's træning idag. Dog har jeg stadigt tre dage med træninger og får mulighed for at overvære kampen Randaberg-TVN lørdag og undervejs networke lidt med både denne klub og gymnasiet.

Pudsgt er at flere idrætskommuner har været på studiebesøg i Norge for at se på deres model efter at de sidste år gjorde de i Sverige. Dette kan måske få indflydelse på flere sports og volleyball tilbud i fremtiden i DK.

Så istedet for at dø i et flystyrt i forsøget for at nå dagens program og efterfølgende "kun" når morgenmads buffeten i guld-loungen, kan vi nu også tage frokosten med... Laksen ser ret lækker ud og med godt selskab og god service kan det blive en ret hyggelig tur og snak om gamle dage.

Et blogindlæg og et par arbejdsmails blev det vist også til da internettet fristede for meget.

"Intet er så galt at det ikke er godt for noget"

lørdag den 24. januar 2009

Opsamling

Det har været en travl uge og jeg har faktisk kun haft overskud til at skrive nu hvor jeg sidder på vej i bussen op til snefyldte Säter. Sidste uge var et skuffende nederlag til Tierp og en lang rejse. Dette skal ikke ske igen idag.

Motivationen for at skrive har dog også manglet lidt. Ikke fordi vi har tabt, men fordi jeg egentligt har haft mere behov for at knokle end for at overveje og skrive derom. Det kan til tider også være belastende at sidde og gøre sig klog hele tide på egne og andres vejne. Iblandt kan det være sjovt og inspirerende, men or tiden har jeg ikke det store på hjerte udover hvad der foregår i arbejdet om mine volleybal projekter.

I ÖVK er vi tæt på en afgørelse for at lukke hullet efter Bonner. Jeg kan ikke udtale mig mere om dette nu, men der kommer jo noget officielt ud i løbet af ugen.

Lige nu handler det om at sætte et koncept sammen som er hæderligt og holdbart. Vi skal have maksimalt ud af de ressourcer vi har på banen og det vil sige at vores største profiler Fletcher Andersson og Nick Ptaschinski skal sættes så meget i scene som muligt. For at bakke det op benytter vi os af den til dagen bedste libero-løsning og Anton Cronholm og Brock Ullrich som opbyggere. Peter Lundgren kan også få en ret ny og spændende rolle for at kaste grus i maskineriet for modstanderne.

Selvfølgelig sigter vi fremad og det koster tid. Tid som vi dog gerne investerer i hinanden. Det sidste vi ønsker at gøre nu er at pisse i bukserne for at holde varmen.

Nu ser jeg frem til at komme til Säter, som igen iår er årets længste rejse og som sidste år var min debut i elite-serien. Klubben har på deres hjemmeside skrevet utrligt positivt om os og i det hele taget er der tale om hæderlige volleyfolk som gør et solidt arbejde (Ikke kun pga. rosen!): De satser på de spillere der har og arbejder ellers for at få et volleyball-gymnasie op at stå og er klart bedre iår i deres forsøg på at etablere sig i rækken. Lige nu er de også en modstander som med deres taktik og fysik skal have meget respekt.

De har roteret lidt på kanterne for at give plads til mere power i form af deres letlandske (?) spiller Gvido Vaguls, som har slået igennem efter en start på 1. divisions holdet. Derudover har erfarne Stefan Hedberg overgivet rollen som libero til spiker Magnus Ericsson, som ellers har drillet mange hold med hans vinkler og kringlede touch-outs fra venstrekanten. På midten mangler Säter måske lidt power, omend de sætter en hæderlig blok op. Staffan er gået ind som modtagende kant og har derved sikret et konstant pres fra venstre. Dette vil vores dispositioner i serv og blok naturligvis også afspejle.

I det hele taget kommer vi til at spille imod et hold som primært har 3 spillere at gå til ofensivt og som forsøger med et høj-satset servespil for netop at kompensere for styrken i blok. På dagen kan de genere enhver modtagningslinie eller serve sig selv ud af kampen, hvilket deres mange producerede fejl også vidner om.

Hævermæssigt sker der også lidt. Peter Anundgård har midlertidigt været ude med en tommelfinger skade, men gjorde come-back i sidste kamp imod Linköping (som Säter var tæt på at komme i 5 sæt imod!). I seneste kamp, som vi har video fra, spillede Jon Hästö hæver og gjorde det rigtigt fornuftigt. Hvem de stiller op med er dog ikke afgørende for os.

Det handler 90% om os selv og hvis man skal tolke ugens træning er vi ved at finde ind til et nyt ÖVK.

Jeg har dog været borte en dag grundet retorik-kursus på Eurosport og i næste uge har jeg en ny mission. Måske holdet faktisk har godt af at finde sig selv uden en der hele tiden peger vejen? Det har været min erfaring tidligere med USG at men til tider må træde lidt tilbage som træner, hvis man vil have udviklet initiativ, proaktivt lederskab samt samarbejde og automatismer på banen. Om samme taktik virker i ÖVK får vi at se.

D. 17/1 fik jeg debyt på sand iår, da vi var nogle stykker der tog i Ryparken for at spille lidt beachvolley. Jeg startede ud med at spille i bare tæer, men måtte tage sko på af to årsager. 1) Jeg kunne ikke mærke mine tæer efter 5 min og 2) Sandet var som størknet beton. Det blev til 3 hurtige sæt 21-17, 21-17 og 15-8 (bonus) med Dennis Sommer imod Pop (Bo Ankerstjerne) og Corn (Tomas Riber Schifter). Så er sæsonen også sat på plads.

Mine mange engagementer og generelle travlhed har også fået mig (og CPH beach's ledelse) til at overveje det hensigtsmæssige i mit arbejde for klubben der. Jeg har ikke tid til at gøre det arbejde jeg gerne vil der og klubben er ikke tjent med at få så lidt kvalitet i mine poster i bestyrelsen og sportsudvalget der. Mere kommer senere på året, når jeg har talt med Karin om muligheder.

Det var det for nu.

Nu skal pasta-salaten spises og så er der taktisk oplæg!

SMADR!

lørdag den 17. januar 2009

Unfinished Business!

Dette indlæg kommer at handle om 4 ting:

1) Eurosport player (Godt nyt til svenske OG danske volleyfans!)
2) Andrew Bonners skade (Hvad nu for ÖVK?)
3) Kontrakter og skatteregler (Hvad har myndighederne ikke en afklaring på?)
4) Udfordring i Tierp på søndag (Mulighed for revanche?)

Eurosport Player



Lad mig starte med en RIGTIGT god nyhed. Jeg har været i direkte kontakt med personerne bag Eurosport for at få en afklaring på web-playerens funktionalitet og udbedt mig en gennemgang af mulighederne for danske hhv. svenske brugere.

Her er svaret fra Julia jernberg, som er med til at udvikle på dette i netop disse dage:

Hej Martin,

Sent om sider kommer här svar på dina frågor gällande Volleyboll på Eurosport Player.


1) Kan man se den svenske player i DK?
- Ja, men i dagsläget kan man tyvärr inte se de svenska Volleybollmatcherna i Danmark

2) Hvordan fortolker playeren hvilket land man er i?
- Genom geo-location på IP adress

3) Hvordan så sendingen af svensk volley ud? (GP)
- Sändningen var Live med fyra kameror, kommentator, intervjuer och expertkommentator

4) Kan man se programmerne igen.
- Volleybollmatcherna kommer from söndag finnas On-Demand i Eurosport Player

5) Kan jeg med mit kommentator login se den Danske player når jeg er i Danmark og den Svenske i Sverige?
- Ja, du kan dock använda samma länk; http://video.eurosport.se/eurosport-player/streaming.shtml

Matchen kommer att visas i den speciella Volleyboll kanal som ligger under Just nu, se bild. Om du vill se matchen i efterhand ligger den i bibliboteket under Matcher RE-Live.




Desuden fik jeg idag følgende svar, som lover rigtigt godt for danske seere (da jeg havde udbedt mig at dette svenske ekstra-materiale måske kunne komme til gode for andre i Eurosport Nordic):

Hej Martin,
Jag ville meddela dig att vi kommer att jobba på att få in sändningarna från svenska Volleybollen till den danska Playern.
Förhoppningsvis är vi klara med det arbetet under nästa vecka men jag uppdaterar dig gärna så snart jag vet mer.

Lycka till med matchen i helgen!

Hälsningar,
Julia


Dvs. at weekendens opgør mellem os og Tierp IKKE kan ses af folk udenfor Sverige, men at Svensk Volleyball i ganske nær fremtid snart BØR kunne ses af Danske fans. Det er ganske vist "Unfinished Business!" men stadigt ret godt nyt!

For de der gerne vil lytte til lidt volleyball har P4-Halland samtidigt med vores kamp LIVE transimission fra Hylte-Falkenberg. Se dette link

For svenske fans gælder det om at have en god computer og godt internet hvis man vil følge med både på eurosport og i radioen samt hotline. For danske fans giver valget sig selv og jeg tror det bliver en kanon reportage fra Hallands-fighten over radioen.

Andrew Bonners skade
Andrew har desværre fået en alvorlig korsbåndsskade og er derfor ude for resten af sæsonen. Det er naturligvis meget ærgeligt for ÖVK og efter min mening også et tab for svensk volleyball. Dog er det jo hovedpersonen som kæmper mest med det. I vanlig Andrew Bonner stil vil jeg nøjes med at citere ham fra en af vores mange samtaler: "I feel I have unfinished business here in Sweden"...

Om dette citat handler om andet end bare at at få lov at gennemføre en kamp imod Falkenberg skal jeg ikke fortolke. Lige nu kæmper vi en administrativ kamp for at sikre Andrew bedst muligt og træffe de beslutninger som både hold og klub har mest gavn af, og om dette betyder en operation i Canada eller Sverige, og hvor længe Andrew støtter holdet med hans ressourcer, er endnu uvist. Vi følger situationen dag for dag og har en rigtigt sund dialog i det team der består af træner, agent, læge, andrew og vores elitesektion.

Tabet betyder udover sportslige muligheder og strategier naturglivis noget for vores gruppedynamik. Derfor er det en meget stolt træner som har set sine drenge rejse sig fra en rystet situation og begynde at finde nye og stærkere sider af sig selv. Denne uges træning har været fantastisk og selvom der om 4 måneder ikke er nogen i svensk volleyball som husker andet end at Falkenberg blev fortjente GP mestrer ved vi selv hvordan vi reagerede som hold under og efter krisen. At vi mistede kontrollen imod Habo ser jeg kun som et bump på vejen imod at vokse som hold. Før end vi kan blive klogere må vi have blottet svaghederne; og det fik vi i den grad. Siden da er vi hastigt blevet stærkere. At Andrew tackler situationen så stærkt er en inspiration for holdet til også selv at komme videre. Igen er det kun os selv som er vidne til dette, men der er i sandhed inspirerende at se hvordan flere drenge i denne tid bliver mænd.

Hvordan vi så vælger at kompensere for Andrews fravær har været min hovedopgave i denne uge. Vi kan klare os med de forstærkninger som allerede er meldt ud i medierne eller vi kan trække andre kaniner op af hatten af enten udenlandsk eller svensk herkomst. Dette er naturligvis scenarier vi arbejder med i fortrolighed i elitesektionen. Dog har Kristian Lund allerede intensiveret sin træningsindsats og dette er nok ikke den eneste guld-dreng som udover Ola Olofsson vil være at se i Idrotshallen som enten trænings-spiller eller skrevet i kamp-skemaet før og under årets slutspil.

Lars Persson har allerede trænet en uge og jeg er dybt imponeret af hans fight og rutine hidtil. Vi har ikke fået en ekstra træning spiller men en reel forstærkning som kan gå ind på rigtigt mange hold i eliteserien i startopstillingen.

Min udmelding omkring jul om at vi nok tager et formdyk for at udvikle frem imod slutspillet er nok blevet gjort mere synlig og nødvendig samt tvungen af omstændighederne. Men til gengæld har vi så muligheden for at blive rigtigt gode til når det virkeligt gælder.

Kontrakter og skatteregler
Også her kan man tale om "unfinished business". I en nylig artikel fra HD kan man læse at myndighederne lader til at være i tvivl om deres egne regler. Vores elitesektion har papir på nye regler og fortolkninger fra 2008, som ligger til grund for vores satsninger. Selvfølgelig skal der klarhed om dette og vores proces kan være med til at gøre dette, selvom vi har ageret 100% efter skriftlig og mundtlig fortolkning fra en embedsmand.

At overskriften er drastisk (måske en kende overdrevet?) sælger jo aviser. Indholdet er i og for sig rigtigt god journalistik. Vi er vandt til at få på hatten i medierne og det er faktisk ret sjovt, som også Simon Spies sikkert ville fortolke den megen hurlumhej og reklame omkring holdet. Rent juridisk varetages fortolkningerne af de forvirrede embedsmænd og da dette kan blive en lang udredning (ikke for os) er det nok nemmere at forholde sig pragmatisk til dette. Dvs. vente og se hvad de bliver enige med sig selv om.

Dette kommer i kølvandet på at man både i HD og HP har kunne læse om politiske overvejelser for at ændre på selve artist-reglerne. Kristian Wrethander er interviewet i en artikel her og da jeg deler hans udmelding til fulde vil jeg ikke gå dybere i dette her men nøjes med at konkludere lidt som han: "Dårligt for topniveuet i svensk sport, men klubber og forskellige sportsgrene skal jo nok klare sig alligevel".

Igen "Unfinished Business!", som vil påvirke RIGTIGT mange klubber og sportsgrene i Sverige...

Lad os se hvad der kommer ud af dette...

Udfordring i Tierp på søndag
Søndag kl 0600 afgår stor bus fra Örkelljunga med både spillere og måske morgenfriske fans, som man kan læse på vores hjemmeside. Undervejs vil vi hvile og lade op.

Kampen i kampen bliver Jonas Svantesson imod Lars Persson. To tidligere landsholds centre fra ÖVK som nu kan komme til at stå overfor hinanden. Svante trak i trøjen før jul og vil måske ikke kune nære sig for at gøre det igen imod os. Og vi har omvendt fået Lars Persson igang på midten for os. Jeg talte forleden med både Ole Lachenmeier og Peter Borglund der begge kendte Lars. For de der i DK ikke kender Lars kan jeg beskrive ham som en hurtigere, mere hårdtslående og 1-3 cm højere udgave af Ole på trods af de sammenlignelige 40 år. Det er da imponerende iøvrigt at disse to spillere stadigt præger deres hold i eliterækken? Lars vil på den ene eller anden måde komme på banen for os imod Tierp.

Den kamp skal ellers vindes i serv og modtagning. Begge hold har nogle af deres bedste spillere på midten samt hævere der kan køre tempo til kanterne, så meget er vundet for at begrænse hastigheden i hævningerne og angrebspunkterne de kan benytte.

Pudsigt nok bliver det måske vores taktiskt simpleste kamp iår, hvor at det største fokus ligger i eget spil. Skal vi slå Tierp skal vi arbejde på egen side af nettet.

Det er nu blevet lørdag, og da jeg holder 100% volley fri imorgen for at nyde livet på en sjælden god dag i januar, hører i nok ikke mere fra mig før end jeg er på bussen på vej til Tierp.

Tierp har et par revencher til gode imod os iår. Vi har samtidigt lyst til at demonstrere vores vilje til at rejse os efter en hård start på januar.. Lad os igen kalde det "Unfinished Business!"

God Weekend!

SMADR!
Martin

tirsdag den 13. januar 2009

Foto sjov

For et par år siden stødte jeg til en begravelse ind i en kammerat til en af mine gymnaisevenner, som arbejdede med fotografi.

Jeg tænkte efterfølgende at dette kunne være interessant at lave en kobling mellem professionalisme og sport. Jeg ville på mit CV (samt senere denne blog og i fremtiden...?) have et visuelt billede af sportsmanden, coachen, lederen og udtrykke fællesnævneren mellem disse anderledes.

Da jeg ofte har fået kommentarer på enkelte af disse fotos har jeg her postet et link til fotografen Miklas Njor, som tog billederne. Desuden er et udpluk vist nednfor i vanlig god og jantelovsfri narcicistisk stil. Alt er taget med et gammeldags "analogt" kamera i farve og senere simpelt ændret til sort/hvid i en utrolig simpel lyssætning en dag i Holtehallen før træning.

Utroligt hvad talent og evner kan gøre... (og her tænker jeg på fotografen). Jeg fik et hej fra Miklas forleden, som altid er ude efter nye og skæve opgaver, og jeg tænkte at denne post kunne være et bidrag fra min side til lidt online branche-branche networking.

Jeg har også flere gange tænkt om ikke Miklas kunne tænke sig at lave en sjov opgave i ÖVK og måske dette bliver et projekt til sommer eller efteråret...?















mandag den 12. januar 2009

Ikke så meget at sige til det...

... Ihvertfald ikke i dette forum.

Vi gør en dårlig indsats og er kun gode i medvind. Meget havde set anderledes ud i 2. sæt hvis vi havde lukket kampen der. Vi fører hele tiden med en 2-3 point som så Habo indhenter før end vi spænder hjelmen og sætter igang igen. De går så forbi i 2. sæt og dette vender kampen.

Pressen og radioen har givet en ret god beskrivelse og mine kommentarer er i denne forbindelse overflødige. Den overfladiske analyse og kritik er her helt tilstrækkelig.

Hvad der er mere interessant er hvorfor det sker og hvad der skal gøres ved det og det tager vi bag lukkede døre.

Dog skal Fletcher Andersson have ros for en vilje, ansvar og point spil, som desværre ikke var nok til at få resten af holdet med.

søndag den 11. januar 2009

Igang igen!

Om få timer spiller vi første kamp i 2. del af sæsonen. Indtil videre er det blevet til 2 ud af 3 vundne forsæsons stævner samt 1 ud af 2 vundne finaler i titelkampe. Heldet har ikke tilsmilet os til slut hvor at modstanden har været skarpest og det er derfor tid at se indad: Hvor gode er vi NU i forhold til modstanden og hvad skal der til for at vinde?

Situationen for os er anderledes i og med at vores stjernespiller er skadet, men det betyder bare at andre skal skabe pointene på en anden måde end vi er vant til. Dette står der masser om i på og mellem linierne i nyhederne, så jeg vil lade det ligge lidt. Bogstaveligt talt skal nu ungdom og rutine skaffe os det tryk fra højre som vi har behov for og resten af holdet skal stå sammen for at det kan lykkedes. Andrew var vores 1. hvervning ud fra både hans personlighed og hans skills og det er en stor udfordring at kompensere for hans fravær. Et af mine mottos plejer at være: "Hvis alt er for nemt, ville det være for nemt...". Det er det ikke nu, men det er sat'me sjovt!

Det er uden tvivl vores største udfordring på hjemmebane i denne sæson. Habo har vist en flot form fremgang i en periode hvor at meget har arbejdet imod os. Det er samtidigt 1. af 5 hjemmekampe i denne del sæson og vi mangler derved kun Tierp, Säter, Sollentuna og Lugi på udebane, så det skal blive skønt at have den nære kontakt til publikum og fans igen. Lige nu ar vi virkeligt brug for det!

Meget vil idag afhænge af serv og modtagning for begge hold, hvilket også Habo har ytret. Vi har på hjemmesiden offentlig gjort hvad vi vil. Klubben har vist at den kan være stærk, når der er behov og at gamle spillere kan træde til når det kniber. Det så ret godt ud på træningerne i torsdag og i morges, så jeg er fortrøstningsfuld.

Velkommen til Habo!

lørdag den 10. januar 2009

Sprogspasser!



Det er kommet langsomt snigende, men de der kender mig eller følger vil bemærke at der oftere er stavefejl, kommafejl og mærkelige udtryk på bloggen. Sammenlignet med mit 13- tal i retskrivning og stavning fra folkeskolen er det gået markant tilbage det seneste år.

Jeg kan efter at have skrevet noget poste det med god samvittighed for derefter at bemærke ved en senere gennemlæsning at der er 10-15 fejl!

En virus har sneget sig ind i mit system og er igang med at lave grus i mit verbale og kommunikative maskineri: Svensk!

Når jeg kommer hjem fra Sverige og taler dansk igen kommer der pludseligt nogle mærkelige udtryk med: "Jeg syns... Tycker du...?" osv... Jeg er ganske simpelt ved at være sprogforvirret. Til en eller to træninger har jeg haft svært ved at komme på enkelte fraser engelsk (når jeg selv skal sige det er mit sproglige og skriftslige engelsk RET godt), fordi mit sprogcenter enten har sat sig fast på svensk. Samtidigt er mit dansk ved at blive godt mudret til...

Fakta er at jeg kommunikerer mere på engelsk og svensk (Det kalder jeg det.. I ÖVK kalder de det noget andet..). Det mest markante eksempel var da jeg til GP talte med Olle Åström (eks. landsholds træner for DK og Holte; bla. træner FOR Mikael Trolle) under frokosten. Han talte dansk med svensk accent (jeg gør vel det modsatte?) og jeg måtte helt enkelt bruge 90% af min hjerneaktivitet på at svare på dansk alene.

Sjovt at være fanget i en verden midt imellem. De eneste der sikkert ikke fatter en brik eller bemærker noget er vores amerikanere, som jo også bliver serviceret på deres kommunikative hjemmebane. De for sig til gengæld en griner (sammen med svenskerne) over danske bandeord: For helvede, spasser, kegler, øgle, for satan, dødens pølse, spænd hjelmen. Så har de da også fået lidt dansk kultur til mundvigen!

Ola som gør come-back imorgen har postet lidt om dette på hans blog. Under forklarelsen af en øvelse er han og Lars Persson fanget af dagbladets fotograf og man må sige at deres ansigts-udtryk siger det hele...

Godt jeg har selvironi... Haha!

Sprogspasser!

(imorgen er der Habo på menuen. Mere om det senere....

Vingåker slog Linköping igår i 4 sæt på trods af 21 blokader. Hvordan kan det lade sig gøre for et hold at sidde så meget på nettet og alligevel ikke vinde? Vingåker har sikkert spillet godt forsvar men alligevel...? Det tyder på (mod)angrebskrise for LVC? Er der nogen der har mere info end der kan læses på hjemmesiderne og aviserne eller set kampen?

onsdag den 7. januar 2009

Eurosport Player



Klik på dette link for at komme til siden for normal registrering. Ved abonnement på denne service kan man se LIVE Eurosport 1 og Eurosport 2 samt RIGTIGT mange arkiverede sendinger, news feeds og uddrag.

Man kan endvidere skifte mellem dansk, svens, norsk og finsk kommentering, hvis man til sommer skulle blive træt af Jesper Svensson og undertegnede på den danske udgave eller omvendt savner måske min stemme i den svensk volleyballmæssige agurketid.

Og jo.. Så kan man om kort tid vist nok se svensk volley på playerens eurosport 2. Mere om dette (og i god tid) næste gang vi eller andre svenske hold er på.

Det er ikke så galt at abonnere og benytter man rabatkoden fra det svenske volleyball fobunds link (og tænker på den nuværende pris for den svenske krone) bliver det lige pludseligt helt utroligt billigt med tanke på at du ALTID kan se Eurosport 1,2 mm. uanset hvor du er; sålænge der er internet...

Som kommentor ved jeg dog ikke hvordan selve registreringen foregår, da vi har vores eget login, men jeg kan opleve at logge på både den svenske, og engelske version af playeren (med valgfrit skandinavisk sprog) med samme email og password på de forskellige sites.

Var der iøvrigt nogen der så hvordan finalerne tog sig ud igår?

Bittert men stolt nederlag

Igår tabte vi finalen i 3 sæt hvor at Falkenberg dominerede fra start og vi derefter tog initiativet, men marginalerne var på modstanderens side da sættene skulle afgøres. Eksempelvis fører vi 16-15 og 20-17 i 2. og 3. sæt.

Jeg er dog utroligt stolt over mine 10 mand:

- Peter Lundgren er ude med en ankelskade fra træningen 2. januar og de to kanter vi ellers har til rådighed leverer. Han hjælper på bænken og gør sammen med Perra at vi har informationer nok til at træffe de rigtige beslutninger.

- Andrew Bonner udgår med en alvorlig knæskade og alligevel kan vi vinde 4. og 5. sæt i semifinalen. Han kommer kortvarigt ind i 5. sæt og spiller på ren adrenalin indtil kræfterne slipper op i det øjeblik at matchbolden vindes. Fra bænken kunne han være bitter, men han både coacher og driver holdet frem med energi og kloge meninger fra siddende til humpende. Pudsigt at han giver så meget at 2. dommeren må bede ham om at sidde ned, når han knapt kan stå. Det siger lidt om hans viljestyrke!

- Dejan Tujkic (18 år) gør sin 1. startopstilling i en GP-finale og viser ingen tegn på nervøsitet eller spilleglæde. Han gør en flot kamp og er millimeter for at lave et serve-es der ville have ført os til et minimum 4. sæt. Han gør flotte forsvars redninger og udviser klokkeklar spilforståelse i transitionen og er kæmper godt i blokken overfor Johan Andersson og Jimmie Ivarsson.

- Fletcher Andersson vinder ALLE sine backspikes fra pos 1 pånær 1 overtrådt og en angrebsfejl, efter kun at have trænet dette i knapt 20 minutter til morgentræningen, da det stod klart at Andrew var ude. Han blev rekrutteret som fleksibel center med all-round potentiale (Vi havde også kig på Nathan Toews - som gør det godt for Hylte), da vores trup så smal ud og i denne kamp får vi netop brug for hans mange gode egenskaber som ½ center i frontkæde og ½ diagonal i bagkæden.

- Brock spiller i en rotation modtagende backspiker fra pos 1 i H5 og vinder alle sine backspikes. Han leverer god modtagning igennem kampen sam bedre tegn på rytme i angrebet også.

- Hele holdet spiller i en ny opstilling. Brock og Anton bytter. Fletcher og Markus bytter. Dejan er på banen som diagonal fremme og bliver libero udbyttet i bagkæden, og vi spiller således i anderledes rytme end et "vanligt hold" - noget som Falkenberg også gør. De har dog trænet på det i 1½ sæson. Vi øvede os 20 minutter til morgentræningen.

- Libero Niklas Hugosson har 100% styr på rytmen i disse rotationer og leverer mange vanvittige forsvars redninger og stabil modtagning.

- Anton Cronholm spiller sig op som nu etableret elitespiller og udover perfekt modtagning er han vel nok holdets mest intelligente angriber og bruger hovedet istedet for fysik til en ret god samlet statistik.

- Marcus Johansson holder hovedet koldt og er med til at binde holdet sammen i ret vanskelige situationer og får meget ud af at dække af til fordel for vores forsvar imod et hurtigt angribende Falkenberg.

- Nick Ptaschinski er intelligent nok til at holde gryden i kog hos hele holdet og formår at presse Falkenberg defensivt med en helt ny opstilling.

- John Nilsson bidrager med at par defensive rotationer og viger pladsen for holdet skyld for Niklas, som for tiden har bedre form. Han bidrager hele tiden med løsninger for fællesskabets skyld og var på trods af lidt skulder problemer offervillig nok til at gå ind som server og defensiv matchup i en weekend hvor han også viste tegn på maveproblemer.

På dagen tabte vi dog til et bedre hold. Men at vi kan presse Falkenberg reelt, efter knapt 1 sæts træning i den tilstand som truppen havnede i, kan vi være stolte af. Det fik vi også mange bemærkninger om fra flere "pinger" i svensk volleyball. Vi har chancer til at afgøre to sæt men Falkenberg er dygtige nok til at forhindre det og vi har ikke heldet til at gøre det.

Jeg håber at jeg en dag for lov til at spille en hel kamp imod Falkenberg med Andrew Bonner. Det er sådan set ikke held jeg eftersøger. Det er bare fraværet af det modsatte vi godt kunne bruge. Jeg siger ikke at resultatet bliver anderledes, men så finder vi dog ud af hvem der er det bedste mandskab...

Sidst havde de ikke Johan og vi fik Andrew udvist med et sæt tab som direkte konsekvens og endnu et som følge af mental ærgelse og manglende parathed til en såden situation. Denne gang var Johan klar i 80-90% form og vi var uden Andrew. At dette ikke vægter så meget i mediebilledet lægger jeg ikke meget i. Det gælder om at hylde vinderne og have fokus på den positive historie. Det er alle bedst tjent med. Men der er naturligvis flere spændende nuancer i dette jo.

Her skal vi ikke glemme at også Hylte har haft lidt problemer med Urbans ryg og knæ. Samtidigt har Linus Fröberg haft ankel problemer for Vingåker. Hvor ville det være skønt hvis slutspillet gjorde at disse 4 hold kunne møde hinanden i stærkeste opstilling! Istedet blev det et lidt form-ramt gennemført GP, hvor at det bedste samlede mandskab vandt. Måske et andet hold dog kan mønstre en bedre start 6'er?

Tillykke til et fortjent GP-guld til Falkenberg dog. Det mener jeg! Vi skal ikke glemme at de og deres stærke stab manglede chef træner Ismo Peltoarvo, som lå syg hjemme med feber. En lykønskning samt håb om god bedring går til ham også, da jeg nu fik mulighed for at viderbringe dette til resten af holdet og de omkring det.

Samtidigt giver vi stor ros til Katrineholm for et super og meget proffessionelt arrangement. Jeg kan i den grad anbefale at DVBF sender en scout derop for at få lidt input og inspiration til evt. pokalfestivalen. Det eneste minus var at der pudsigt var færre tilskuere til herrefinalen end damefinalen, da mange ungdomshold, damehold og deres fans grundet den lange rejse tog hjem. Måske med varslet om det dårlige vejr? Jeg var personligt hjemme kl. 4 i nat.

Nu er det Habo det handler om og der lægges allerede nu planer. Kig i diverse nyheds links og se om i kan gætte hvad...

Hvis folk tror at ÖVK ikke er meget uden Andrew vil jeg, mine spillere, vores sammenhold, vores organisation og vores elitesektion meget gerne bevise det anderledes!

Be proud!

tirsdag den 6. januar 2009

ÖVK i Grand Prix Finale LIVE på Eurosport

Da de hele går EKSTREMT hurtigt kan jeg kort sammenfatte: Vi vandt igår i en nervøs semifinale 3-2 over Hylte. Nede med 2 sæt var der bare at konstatere at vores energi og sammhængs-kraft var svær at få igang i en publikums fyldt men kold hal. Vi begyndte dog at få gang i spillet i slutningen af 2. sæt og kom igen med en voldsom temperements udladning fra 3. sæt. I 4. sæt går vi til teknisk timeout 8-1 og så er det at gøre klar til 5. sæt..

Det blev dog dyrt...

I slutningen af 4. sæt forvred måske den mest spektakulære og kontroversielle spiller i elitserien Andrew Bonner knæet grundet krampe og vi måtte spille med Dejan, da også Peter havde forstuvet foden alvorligt for et par dage siden.

Dog var Hylte knækket og vi sad på det meste af 5. sæt. Andrew kom ind igen ved slutningen men fik ingen bolde og faldt om på banen med knæ-problemer efter at have sat en stående serv på matcbolden, som vi dog vandt... Andrew blev kampens spiller, men også Anton Cronholm var efter 1. sæt flyvende!

Idag venter derfor en KÆMPE udfordring med Falkenberg. Vi er i princippet 7½ spiller og det står nu klart at vi ikke vil satse noget med Andrew, da diagnosen stod på en mulig menisk eller korsbånds-skade.

Det er derfor op til unge Dejan Tujkic at løfte sit niveau. Peter lundgren må også bide smerten i sig og se om han kan gøre noget. Ellers har vi i princip kun John Nilsson som indbytningsmulighed.

Grunden til at dette er offentligt allerede nu er at det ingen hemmelighed er heroppe. Falkenberg trænede efter os og de har styr på vores muligheder.

Det positive er at kampen kan følges LIVE på Eurosport-playeren på hjemmesiden. Dette er samtidigt 1. gang at et længere samarbejde udspiller sig, da det er planen at den svenske eliteserie skal vises flere gange på denne måde.

Se her hvordan du ser kampen. Allerede fra kl 12 burde der være noget at se også fra U-GP, men det der er mest værd er vel damernes finale Örebro (med danske Louise Alrø til hverdag - Dog til VM kval nu i Luxemborg) imod Engelholm (vores naboer og "venskabsklub")

KL 15: Örebro-Engelholm
Kl 17: Falkenberg-Örkelljunga.

Jeg må løbe... Morgentræning, taktik møde, skades status og forberedelser...

Som det ser ud er Falkenberg mega favoritter, men vi vil kæmpe med ALT hvad vi har og jeg tror også på mulighed for en sejr.... "Ride together... Die together!"

Presse og links tilføjes senere...

søndag den 4. januar 2009

GP tips

Før serien begyndte har trænerne kommenteret på deres tips om hvem som kommer til GP-finalerne. Da der er lidt forskellige svar på dette alt efter om man opfatter ordet "finale" som selve finalen eller finalestævnet.

Her er udtalelserne som jeg jvf. forbundets hjemmeside og serie-tdningen kan tolke det (klubber i alfabetisk rækkefølge):

Falkenberg: Falkenberg, Sollentuna, Vingåker og ?
Habo: Falkenberg, ?, ? og ?
Hylte: Falkenberg, Hylte, ? og ?
Linköping: Falkenberg, Hylte, ? og ?
Lugi: Falkenberg, Linköping, Hylte og ?
Sollentuna: Falkenberg, ?, ? og ?
Säter: Falkenberg, Hylte, ? og ?
Tierp: Falkenberg, Hylte, ? og ?
Vingåker: Falkenberg, Hylte, Vingåker og ?
Örkelljunga: Falkenberg, Vingåker, Örkelljunga + ?

Samenfattet har kun Falkenberg og Lugi tippet galt med at medtage hhv. Sollentuna og Linköping.

Hvis man vurderer hvem der har opfattet spørgsmålet som omhandlende stævnet har Vingåker og ÖVK gættet bedst med 3 ud af 4.

Hvis man ser på selve finalen har mange satset på Hylte-Falkenberg, men alle klubber har, på baggrund af mere eller mindre nøjagtige gæt og detaljerede oplysninger, mulighed for at ramme plet.

Det har dog været svært at tippe, da mange klubber har haft mulighed for at købe ind efter deadline (hvilket de også har gjort).

Her er mit tip udfra dagens info.

Hylte må stadigt ses som det mest formstærke hold og det hold der har kunnet træne bedst sammen i perioden op til GP. Vi har grundet vores dispositioner nok haft den sværeste forberedelse mens at Falkenberg har både fordele og ulemper af de mange spillere på landsholdet. Vingåker har haft et par spillere med på landsholdet også og er derfor også lidt ramt af dette.

Samlet er Vingåker underdog og jeg mener at det er meget lige mellem de tre resterende, hvor at det hele vil blive afgort af dagsform og den mentale indstilling.

Godt at jeg ikke skal sætte odds...

(Måske Nordic Bet / Bwin tipper lidt forkert og sætter et par skæve odds op? Det gjorde de i landskampen Norge-Sverige og det gav da et par hundrede kroner ekstra på lommen, da Norge ærligt talt var bedre end odds 8 og 6,75 på Bwin.)

fredag den 2. januar 2009

Kan man restituere sig til sejr?

Dette års GP bliver for de 4 finalister en hård omgang. Både Vingåker (Robert Söderberg + Erik Bylund) , Hylte (Rickard Ahlund) og Falkenberg (Niklas Carlsson, Jimmie Ivarsson, Martin Cronholm, Martin Andersson og Joakim Larsen - NOR) har haft spillere i træningslejr med landsholdet samt efterfølgende VM-kval og derefter direkte til GP. Vi har bare haft John med de første 3 dage og sendt vores udlændinge på ferie.

Dog har de svenske spillere trænet med bold sammen med bla. 1/3 af RIG, mens at resten har fået både et fysisk og et bold program at tage med og træne selvstændigt.

Hvor at særligt Falkenbergs spillere må forvente at være sammenspillede og i topform kan de mange træningsdage og kampe også sidde i benene. Vingåker har været lidt uheldige med at Erik Bylund har haft maveproblemer. Og som det mest formstærke hold har Hylte haft alle spillere hjemme (pånær Rickard, som er med landsholdet og Nathan som har været på en kort Jultepause)

Vi står derved en smule usikker omkring vores egen form. Sidst spillede vi en rigtigt god kamp imod Falkenberg, og tager vi det niveau med i semifinalen giver vi 100% sikkert mere modstand imod Hylte.

Men svaret er nej: Man kan IKKE restituere sig til sejr og vi må derfor erkende at vores form (uanset hvor god den er) IKKE er samme sted som den var i de første to sæt imod Falkenberg. Det er dog relativt simpelt at finde den, hvis tiden udnyttes optimalt.

Dette retter samtidigt en smule kritik af selve arrangementet. Er to hverdage straks efter en nytårs pause og massivt landsholdsprogram helt optimalt for et GP?