søndag den 30. august 2009

Aktiviteter

Her en kort update.

Vi har trænet godt i ugens løb. Vi mangler en smule rytme i vores centeroffensiv, men ellers er kanterne på niveau og oppe i det tempo som jeg kunne forvente. Modtagningen er stabil og Niklas og Kalle viser fremgang og skarphed fra træning til træning.

Grundet weekendens trænings-lejr havde vi aflyst fredagens træning. Igår stodt den på serv + modtagning samt angrebsrytme og blokade i 1. pas. Derefter var vi sammen med demeholdet haste indkaldt til at hjælpe Gillebageren med at proppe ettiketter på en 40 paller dåser til salg på det danske marked. Når vores største sponsor kalder så tøver vi ikke. Efter 2½ times arbejde kunne vi vende tilbage til træningen med god samvittighed og en ordentlig sæk kager, som jeg ikke håber at spillerne spiser selv, for så bliver Perras fys program og mine tanker om formtopning sat et par uger tilbage.

Aften træningen stod på mere spilnært og kompetitivt modtagnings og servespil.

Dameholdet havde teambuidling og træning også og det kulminerede med en hyggelig middag på "Stationen" og efterfølgende hygge og film oppe på klubhuset. Jeg tog til Helsingborg for at hente en ung Britisk landsholds spiller Alex Robertson, som frem til torsdag er på try-out. Læs mere om ham på vores hjemmeside.

Her til morgen var holdet lidt fysisk trætte, men Kalle fik højnet moralen med hans energi og viser i en svær situation hvorfor at han er årets anfører. Vi kørte en masse rytme til kanterne og centerne og er efterhånden så godt inde i ovres side-out at blok og forsvar er næste fokus.

Alex havde gode ben og masser at byde på og jeg ser frem til at evaluere mere om et par timer.

Nu er der mad på Stationen igen og derefter holdmøde med elitesektionen hvor vi sætter rammerne for sæsonen og følger op på vores udviklingsmøde fra sidste måned.

Niklas og Kalle fører point-ligaen og med en træning er Niklas oppe med 2 point om månedens pokal. Det bliver et tæt opgør.

Vinderen offentliggøres næste gang jeg giver lyd herfra.

tirsdag den 25. august 2009

Overskud og underskud

De første dage på BIP's tour var jeg en del i underskud. Til dels havde jeg en arbejdspukkel med hjemmefra og samtidigt var der 38 sultne spillere som fortjent krævede opmærksomhed, coaching og gode råd.

De tolv spillerede som vi havde valgt ud til kamp imod Johan Isacssons belgiske Halen gjorde det godt. Johan havde et par småskadede spillere og vi stoppede efter 2-2 da begge manskaber så ret mærkede ud af den varme hal og det glatte gulv. Johan havde det godt og kørte sit hold hårdt og det så ud til at være en del ungt potentiale der.

For at undgå for mange en til en samtalter holdt jeg første dag min Pyramide-forelæsning sammen med vores ÖVK powerpoint; ikke så meget for reklamens skyld men for at give et indtryk af en organisation og et værdi sæt på det nivau som spillerne kunne forvente at træde ind på. Desuden var det vigtigt for mig at gøre opmsærksom på at de fleste spillere ville træde fra et kontrolleret og beskyttet miljø (college/universitet) til et mere åbent miljø: fuld eller deltids proffessionelle klubber med mindre support og større krav af selvstændighed til spillerne vedrørende mad, ophold, job, sociale behov. Kort og godt skulle de SELV sørge for en stærk Maslov Pyramide under deres volleyball behov.

Dette havde mildt sagt en stor impact og jeg havde enormt postiv respons med spillerne og gjorde den mentale forberedelse og almene coaching meget nemmere.

Dog kunne det ikke rykke ved at touren var i stort behov for manpower for at kunne køre både træning og kampe samtidigt. Basalt havde vi behov for en træner der meget hurtigt kunne være here og som havde lysten til at være en del af dette set fra et network og udviklingsmæssigt synspunkt. Jeg foreslog dette for Jonathan Walsh (Agent) og deres on site logistik ansvarlige Brooke. Efter lidt troden rundt i netværket kom et par navne op og vi fik inviteret Michael Jensen (Fortuna) og Karim Baghli (KSV) ned. Det havde været ideelt at får Perra ned også, men med allerede EN svenske og EN ÖVK coach (samt at han var travl med at dække for mig hjemme og køre sit EVS hold) valgte vi ikke at stresse ham.

Karim kunne komme ned 1½ døgn senere, men det så sort ud med flybiletter og derfor blev vi nødt til at lægge det ned. Til gengæld kunne Michael efter 2 timer sætte sig i bilen og være der næste morgen.

Da det logistisk blev for svært med Karim valgte vi derfor blev vi tvunget til kun at satse på en ekstra træner.

Michael kom ned; ud af bilen væltede det med Red Bull dåser og på trods af et noget slidt udseende efter en nat med motorveje og rastepladser var han klar til at tage træningen samme aften som jeg skulle coache de udvalgte 12.

De næste dage forløb med træninger, try-outs, kampe og en forflytning til Amsterdam. Vi spillede bla. imod det Hollandske ungdomslandshold og Noliko Maaseik, som er en af de stærkeste klubber i Europa. De stillede med et hold uden udlands proffer og en del unge spillere, men vi fik alligevel stryg 5-0. Klubben har fået bygget en hel ny hal til KUN volleyball med plads til 2600 tilskuere og deres andre faciliteter (trænings center, cafeteriea, mødelokaler) er helt fantastiske. Det er altså fedt at træde in og se intet andet end blåt underlag af højeste kvalitet og intet andet end en 9x18 m. orange bane.

Jeg fik networket en del på kryds og tværs til gavn for mig selv og min klub og det er altid en god idé at få sat navnet på kortet i en lille verden som volleyball.

Spillernes kvalitet var lidt lavere end den plejer at være på touren men det samme er markedet og det har måske holdt nogen hjemme. Der findes ikke samme antal jobs eller penge og at bare få chancen for at spille i Skandinavien og en deltidsløn samt job mulighed er højt rangeret. Dog kan kun Canadiske og andre commonwealth nationer gøre dette i Danmark grundet særlige visa regler her. Denne mulighed findes IKKE i Sverige, hvorfor at kun EU-borgere kan spille på deltids kontrakter. Med de nye artist regler fra 1 januar 2010 kan det derfor godt se svært ud for andet end studerende med ikke EU-pas eller særlige tilknytningsforhold eller job-kvalifikationer at gøre sig i Sverige.... lovligt...!

Hvad touren samlet angår, så var BIP så glade for hjælpen at vi arbejder imod et officielt samarbejde næste år. Grundet lidt uheld og manglende koordinering internt var der efter min mening en del logistiske detaljer at optimere på, men der rykker ikke ved at vi med Michaels hjælp fik lavet et produkt med høj sportslig samt inspirations værdi uden at der var tale om decideret brandslukning.

Af denne årsag være der derfor ikke det store talent at scoute på for os dernede. Vi har et par potentielle spillere som skulle kunne gøre sig gældende, men omvendt så har jeg en trup som jeg også gerne vil udvikle på.

Vi må se hvad der sker.

Nu er jeg ihvertfald hjemme igen og igang med holdet og har efter fredagens Lyngby stævne en god idé om hvor jeg står. Der blev det til en svingende sejr på 2-1 over Holte, en meget tæt 2-0'er imod Gentofte med mindst mulig boldmarginal og et større nederlag til de tyske gæster. I 1. kamp manglede holdet rytme i særligt modtagning og vi spillede med Niklas som hæver. Imod Gentofte styrede Kalle tropperne og i sidst kamp fik vi givet lidt smag af banen til hele holdet.

Boldmæssigt ligger vi dog nok længere fremme i vores træning end de danske hold, så en sejr der siger mig ikke så meget og omvendt havde vi behov for at ryste posen lidt imod tyskerne hvor at de omvendt satsede på at vinde. Det var dog først og fremmest lidt erfaring og udvikling vi kom for. Det fik vi da også med hjem i forhold til de trænere som jeg ved hjemkost søndag fik talt med.

Idag skal vi op og vælge kollektion hos Puma, hvilket altid er spændende. Og i denne weekend har vi trænings weekend hjemme samt lidt sponsorhjælp og besøg hos Gillebageren.

Til Kasper: Hvilke kager var det nu du var så glad for?

onsdag den 19. august 2009

180 grader og afsted

Fedt med en god finalesøndag på sand på Amager. Fedt med en god fest lørdag og fedt at være i gang nu på 2. uge og efterhånden oppe i rigtigt gear med ÖVK’erne… Også fedt at skulle spille mini challenger med Boye onsdag… Fedt troede jeg…

I fredags besluttede jeg mig for IKKE at flyve ned til BringIts exposure tour i Holland grundet et par andre scouting potentialer for årets ÖVK. Vi ligger lunt til med et par dejlige svenskere men vil da have godt af at supplere lidt indenfor finanskrisens stramme rammer hvis der dukker noget op.

Jeg havde aftalt med agentfirmaet at hvis der kom noget der var i vores søgelys ville de give lyd. Vi har fra torsdags haft en kanadier Stephen Nash på try out og besøg fra en australsk universiade spiller Chris Todd og samtidigt var der en del at gøre i denne uge med sponsor møde torsdag med Puma, Lyngby stævne fredag og træningsweekend lørdag/søndag. Desuden arbejder vi stadigt på Mischa Urbatzka, som de fleste måske kender som værende 4 på World Tour Ranglisten i sæsonerne 2007-2008 med nuværende verdensmester Jonas Reckerman. Hvad alt kan blive til og HVORFOR vi har haft disse spillere i søgelyset er en anden sag, men lidt til rygtebørsen vil jeg da gerne dele. Også selvom ingen af delene måske bliver til noget. En af potentialerne har vi i hvert fald afskrevet.

Nu er det så onsdag og hvorfor har jeg så været i Holland i lidt over 1½ døgn..?

Kl. 1246 mandag fik jeg derimod en noget panisk opringning fra Jonathan Walsh, som er Europæisk agent for BringIts herreafdeling. En af deres coaches var ramt af en ”fysisk forhindring” og de havde spillere på vej ind fra USA og Europa men ikke nok manpower til at køre showet dernede for de samlet 38 håbefulde spillere

Med træningsweekend planlagt samt turnering i Lyngby fredag og to spillere på besøg havde jeg derfor omkring 1½ time til at planlægge OG bestemme udfaldet af ugen og jonglere et budget færdigt for vores forsæson og stadigt potentielle hvervninger før end jeg skulle træne ÖVK.

Udsigten til at være en gratis del af touren samt networke og muligvis se et par spillere an var naturligvis stor. Potentialet for at være med til at sende en ”spændende” spiller til en interesseret klub i DK eller Sverige fik da også det skælmske smil frem…

”Jonathan… I think that those guys would suit Falkenberg and Hylte VERY good…!” (Evil Laugh!) (Joke!)

Desuden syntes særligt dagens ”gæstekamp” (imod en nyansat svensk træners belgiske hold, som IKKE ved jeg er i Holland) samt kampen senere på ugen imod det Hollandske U-Landshold også tillokkende.

Så denne beslutning gav mere overskud på networking, goodwill, scouting og udviklings værdien end den gav underskud på mit fravær fra mit hold. ÖVK fik dermed også mulighed for at finde sig selv og lade et par ledere blomstre.

Min nattesøvn blev efter ÖVK’s træning og en hurtigt hjemtur til København ofret for at servere ugen i en ufejlbarlig køreplan for vores egen rekrutterings strategi og aktiviteter, da jeg i mandags måtte arbejde til omkring 0300 og være på et fly 0600…

For de der ikke kender tour showet kan jeg ridse det op:

Både stærke og svage spillere (mest fra USA efter Uni) i variabel form køber en billet og deltagelse til touren via BringIt. Her får de lidt træning samt bliver vurderet tilrejsende trænere som er fløjet ned for at scoute. Resten af det Europæiske midter- og bundmarked holdes opdateret hjemmefra og kan så bestille try-outs via agenten.

De heldige bliver de fløjet til prøvetræninger og ender det godt kan de sidde med en kontrakt og starten på en proffessionel karriere

Sidste år havde Marcin Konkel fra Polen købt sig ind og boede på værelse med Brock Ullrich, som vi dog længe inden selve touren var sikre på at vi ville kigge på. Marcin fik vist ingen kontrakt men blev en erfaring rigere. Bonus i anden forbindelse for os var at Perra havde gjort et godt arbejde med en fleksibel center Fletcher Andersson. Nick Ptaschinski kom til via vanlig video-by-demand-scunting og det samme gjorde Andrew Bonner...

Touren kan være lidt et gede- og kræmmer marked men viser man interesse kan man faktisk få relativt godt og uprøvet talent som på de fleste skandinaviske hold kan gå ind og forstærke. Og ofte bruger mange netop Sverige og Danmark som stepping stone videre sydpå i jagten efter glory, gala-slag og volley-groupies.

Fra i dag overtager jeg 100% det sportslige da Johan Verstappen (tidligere coach for Johan Isacsson belgiske hold) skal hjem til sin nye klub i Schweiz.

Det er 30 grader, tid til frokost og tid til at overveje aftenens træning og ikke mindst kamp…

Mangler i spillere...? I ringer bare...

lørdag den 15. august 2009

At blande sig eller ikke at blande sig...?

Her er lidt at tygge på. Jeg har tænkt over om jeg "burde" blande mig, men jeg vover pelsen og giver her min mening om et par aktuelle sager i vores volleyball region, som jeg ikke synes går helt som de burde...

Part 1: Wildcard?
I sagen om Kaszas brødrenes DM wildcard er der en del debat på både Volleynets debatforum samt Williams blog. Jeg vil derfor afholde mig for alt for mange gentagelser, da mine synspunkter er rigt repræsenteret; mest af Thomas Haugaard.

Jeg ønsker al mulig sportslig succes og udvikling til drengene, men jeg mener de skal have lov at tjene den selv og er derfor ikke enig i BSG's prioritering fordi det sender signalet: "Du skal ikke arbejde hårdt. Du skal bare være god".

Det er drengenes job at presse systemet og teste grænserne men det er systemets rolle at ære fair overfor ALLE dets komponenter. En af de to nævnte har ikke gjort deres job godt nok...

Part 2: RIG
Jonathan Angel er stoppet på RIG (Volleygymnasiet i Sverige) og hevet hjem til Falkenberg. Dette er facts og jeg aner derfor intet om betingelserne, løfterne, bagrunden til beslutningen eller potentialet derfor; udover at jeg i løbet af mine mange besøg til RIG har bevidnet hans udvikling og spændende talent. Jeg vil derfor ikke kritisere bevæggrunde eller argumenterne.

Men jeg vil dog pege på meget vigtige betragtninger og give mine holdninger til kende omkring signalværdien i dette.

Jeg mener nemlit at dette sender et MEGET uheldigt signal til volleyball Sverige. Vi har her en institution med et rigtigt godt potentiale. Vi er alle enige om at RIG kan blive bedre på flere punkter, og netop iår ville drengespillerne jo få en rigtig god eksponering af at være med i Eliteserien?

Hvis man ikke bakker op om dette kan det KUN tolkes som mistillid og inddirekte sende budskabet: "Det her kan vi gøre bedre selv"

Jeg ved at både Falkenberg og Säter arbejder med deres egne udviklings planer omkring regionale volley gymnasier og dette ser jeg intet galt i; tværtimod. Jo flere regionale tilbud jo bedre. Jeg er heller ikke i tvivl om at Jonathan ikke bliver ofret i denne situation. Han er i et godt miljø og skal kæmpe for at komme på banen, hvilket jo kræver det eneste jeg har respekt for: Hårdt arbejde.

Men. Det er alvorligt når leading brand i svensk volley af både nød og behov sender et sådant signal politisk...

På samme måde irriterede det mig som TD-træner da eks. Martin Olesen ikke var en fast del af morgentræning på Falko. Heldigvis har dette ændret sig og Gentofte volley er STÆRKT involveret i projektet; endnu mere iår, da jeg har sagt min stilling som talentudvikler op derude.

Argumenterne er at projekterne ikke er "gode" nok. Men kvaliteten af dem afhænger NETOP af de der er en del deraf? Det bør klubber i den grad tænke over.

Det bliver hønen og ægget, hvor jeg gerne så at de to bestanddele udviste mere proaktivt ansvar for hinanden end egoistiske reflekser. Faktum er at de ikke kan eksistere uden hinanden hvis de KUN tænkte på deres individuelle behov.

Det var min kommentar om den sag, nu må vi håbe at der ikke er nogen der bliver sure...

Part3: NCC
Jeg har netop modtaget tilmeldingen for NCC som iår tæller 6 herrehold og 8 damehold indtil videre.. (Der kan jo komme et par sene hold der pludseligt skulle se potentialet...)

Herrer
Falkenberg, Sverige (SM Guld, GP Guld, Gundserie 1, NCC Sølv)
Örkelljunga, Sverige (SM Sølv, GP Sølv, CUP, Grundserie 3)

Marienlyst, Danmark (DM Guld, CUP, Grundserie 2, NCC Guld)
Aalborg, Danmark (DM Sølv, Grundserie 3)
Gentofte, Danmark (DM Bronze, Grundserie 1)
Middelfart, Danmark (DM #4, Grundserie 4, NCC Bronze)

Damer
Engelholm, Sverige (SM Guld, GP Guld, Grundserie 1, NCC Bronze)
Örebro, Sverige (SM Bronze, GP Sølv, Grundserie 3)
Lindesberg, Sverige (Grundserie 7)

Holte, Danmark (DM Guld, CUP, Grundserie 1)
Bröndby, Danmark (Grundserie 2)
Frederiksberg, Danmark (Grundserie 5)

Koopia Faist Tallin, Estland
Somero, Finland

For den norske turnering gælder at INGEN har hørt fra sig. Der er ingen bekræftigelse fra Finske herrehold eller Islandske herrehold.

Af arrangører har ÖVK meldt os for herrerne, mens at Holte samt Tallin og Somero har meldt sig hos damerne.

Jeg tolker det lidt som om at finanskrisen har tvunget holdene til at prioritere. ELLER at man bruger ALLE kræfter på at forsøge at se godt ud i den hjemlige liga på bekostning af at være en del af egen og Skandinavisk volleyball udvikling.

Hvis jeg skulle give et skulderklap til herreholdene må det derfor gå til os selv (ÖVK) + Falkenberg i Sverige samt top 4 DK. For damerne fortjener EVS, Katrineholm og særligt Lindesberg ros i Sverige mens at Holte, Brøndby og særligt Frederiksberg gør det i Danmark.

For herrer savner jeg to af følgende i prioriteret rækkefølge: Hylte herrer (SM Bronze, Grundserie 2) Linköping herrer (SM Bronze, Grundserie 5), Vingåker (GP Bronze, Grundserie 4), Habo (Grundserie 6), Sollentuna (Grundserie 7)

For damer er der et mindre stort hul i form af: Katrineholm (Grundserie 2), Sollentuna (Grundserie 4), Elverket (SM Bronze, Grundserie 5).

For danske hold mangler man dog i den grad: Fortuna (DM Sølv, Grundserie 3) eller Skovbakken (DM Bronze, Grundserie 4).

Jeg har respekt for at man ikke melder sig til turneringen af 2 årsager:

1) Økonomiske problemer
2) Spiller brist.

Derved kan jeg vel forstå nogle holds prioritering. Dog glimrer andre i den grad med deres fravær; særligt de hold med store satsninger, store ambitioner, store armbevægelser og store truppe...

Vi ville grundet pkt 1 IKKE deltage til andet Europæisk spil end NCC da formlen:

Cost/Benefit = (økonimisk + logistisk udfordring)/(kampe + udvikling) på ingen måde er lønsom nok. Dvs. at formlen viser sig større end "1".

Dog kan NCC jo netop være vejen at udvikle sin volleyball virksomhed på som en start.

Her er det tydeligt at Norge er i dyb krise (både forbund, men åbenbart også klubber). Samlet er nemlig følgende hold INVITERET så vidt jeg ved for begge køn:

Finland, Sverige, Norge, Danmark (4 hold hver)
Island, Letland, Estland, Litauen, England (2 hold hver)
Grønland og Færøerne (1 hold hver)

Totalt 2 x 28 hold med plads til 2 x 16 men kun totalt 14 hold ved deadline!

Det er sgu lidt tamt...

Skal man summere Part1-3 op kan man jo stille sig selv et par opsummerende spørgsmål:

1) Hvem skal trække læsset og træffe de rigtige beslutninger...? Dig eller dem... eller os...?
2) Kan man pisse i bukserne for at holde varmen?

onsdag den 5. august 2009

Update!

(Bilen var OK!)

Idag er der hviledag for indendørs og jeg tager til challenger i CPH Beach i aften. Makker er Luke Chen og det glæder jeg mig til!

Vejers bliver ikke til noget for mig desværre. Jeg har nedprioriteret planlægning af beachen og kan så jeg bruge weekenden på at komme up to date med nogle hængepartier af ikke volleymæssig art.

Hvad forsæson gælder så har vi følgende på plads:

Fredag d. 21/8 17-23 endages stævne i Lyngby med hurtige kampe imod de Københavnske Elitehold samt Lyngbys venskabsklub i 2. Bundesligaen.

22-23/8 Træningsweekend Örkelljunga

5-6/9 CPH Elite Open

12/9 kl. 9-12 Glædesdag med cancersyge børn. Kl. 19-22 Træningskamp.
13/9 Træningsdag formiddag og Træningskamp eftermiddag.

19-20/9 Enten stævne (Middelfart) eller træningsweekend med træningskampe for indbudte hold.

3-4/10 Store Enso i Hylte

Vi holder to weekender fri august og en i slutningen af september for at lade op til en meget travl oktober måned med CUP-kampe, sæson premiere og NCC.

Næste uge holder vi fysiske tests og er oppe på fuld træningstid.

Teambuilding vil tilgå som de sidste aftaler falder på plads.

Try-outs kan der komme mere om...

tirsdag den 4. august 2009

One of those days...?

Ved ankomst til færgen måtte jeg sammen med de mange gående passagere vente 10 min uden grund. Senere fik vi at vide at en person var blevet dårlig og at man ventede på at ambulancen skulle forlade færgen...

Ved ankomst til Helsingborg var Andreas tog forsinket...

Efter 2 min kørsel var der voldsom støj fra højre baghjul og vi kørte op til Anton for at bytte spillerbussen med hans bil før vi forlod Helsingborg...

Bilen var ikke tanket og vi måtte tanke på vejen...

Lige ved motorvejen var der sket et uheld kort før vi ankom (havde vi ikke været forsinkede var vi sluppet...) og der var 5 min ekstra kø før end vi kunne komme ordentligt på motorvejen...

300 m. efter det første uheld med 3 personbiler var en lastvogn kørt galt. Bagvognen var væltet og forvognen holdt på vejen...

300 m. efter dette holdt en personbil med katastrofeblik og var ved at skifte højre baghjul...

Vi priste os lykkelige for at vi IKKE havde kørt videre med bussen, da den form for trafik-karma pegede i retning imod en katastrofe med os i hovedrollen...

Vi ankom 25 min forsinkede (men uskadte) til Örkelljunga og havde en KANON træning...

Take care out there...!

På vej hjem og over med færgen mens jeg kigger på den flotte solnedgang tænker jeg... "Bare min bil nu holder sikkert i Helsingør..."

Fortsættelse følger imorgen...

lørdag den 1. august 2009

100% taber -> 100% vinder!

På trods af den lille mængde volleyball som åbenlyst sker for tiden har jeg haft en del at se til. Jeg beklager samtidigt at Universiaden ikke blev dækket mere grundigt, men her havde funktion snarere end finish 1. prioritet.

Siden da er der blevet tid til en del sæsonplanlægning, talent-scouting, administrativt arbejde og selvfølgelig ego pleje i hjemmet og på sand. Vi startede bold træningen op i tirsdags og er i fuldt sving indendørs, oppe på fuld mandskab på mandag efter beach-SM og igang på fuld træningstid om knapt 1½ uge i dette års tre-trins acceleration.

Undervejs følger jeg da nysgerrigt med i hvad der sker på online-fronten i Danmark og Sverige.

Hvis man er Svensk og sart bør man IKKE læse videre... Hvis man dog kan lide en udfordring kan det kun anbefales...

Jeg brækker mig over HVOR lavt diverse forums, hjemmesider, gæstebøger og andre online diskussioner føres. Samtidigt er det jo direkte pinligt hvad folk finder sig i at have stående på deres hjemmesider.

Folk brokker sig ANONYMT over ALT....

- Landstræneren
- Landsholdet
- Klubberne
- Klubbernes ledelse
- Klubbernes sportschefer
- Klubbernes hold
- Spillere
- Sponsorer

... og sådan kunne jeg blive ved... Det virker som en konkurrence i at svine til. Der er ingen vindere. Det eneste der dog står som 100% taber er:

VOLLEYBALLEN selv.

Det virker som en online sygdom har ramt volleysverige. Desværre er det ofte sådan med kommunikation og branding at det budskab der kommunikerer mest og højest ofte også opfattes som mest sandt.

Bevares 95% af os der sidder og arbejder med klubberne og spillerne i klubberne kan jo se et andet billede og glædes ved det arbejde vi gør.

Men SELVOPFATTELSEN og SELVRESPEKTEN lider... (Jeg forsøger ikke at efterligne Morten Piils klummer og kommentarer, med mine STORE bogstaver - Jeg har bare lyst til at kommunikere HØJT!)

Ofte kritiseres landsholdet anonymt. Min holdning er: Luk røven og træn, rekrutter og udvikl spillerne bedre i klubberne. Vil i have succes så begynd at se det som JERES ansvar.

Mit råd til alle webmasters og ansvarlige for hjemmesider: Træd i karakter! SLET, FORBYD og tag AFSTAND fra dårlig anonym kommunkation på jeres sites. Medmindre i altså gerne vil identificeres med de budskaber der står der. Jeg kan iblandt fristes til at tro at det desværre er tilfældet.

For at komme dette til livs udstedes hermed OLAFSENS ONLINE PRIS (OP, fordi det er i den retning at vi burde stræbe!).

Prisen gives den hjemmeside som på bedst vis har formået at kommunikere RESPEKTFULDT, MOTIVERENDE, SANDT og ÆRLIGT omkring Svensk Volleyball.

- Nyheder der motiverer lokale spillere og ledere trækker op.
- Hjemmesider der formår at have en indvirkning på pressen og mediedækning af volleyball trækker op.
- Kommunikation der gavner svensk volleyball lokalt og landsdækkende trækker op.

- Anonymitet trækker ned (også når den accepteres passivt).
- Overdreven subjektivitet (negativitet om andre eller positivitet om sig selv) trækker ned.
- Mangelfuld eller sløset kommunikation trækker ned.

Der vurderes naturligvis tilrådige ressourcer for kommunikationen også. Vilje og formål tæller mere end effekt og manpower! Tanken (og det der følger efter) tæller!

Der gives to priser:

Vinderen: "Tak for dit bidrag for Svensk Volleyball. Fortsæt endeligt!"
Taberen: "Prøv ikke at træk os andre med ned; tak! Der er plads til forbedring!"

Ved juletid vil 2 flasker god vin sendes til vinderen med håb om at flaskerne kan bidrage til at fortsætte det gode humør og den gode tone i fremtiden.

2 flasker mineralvand og en håndsæbe vil samtidigt blive sendt til taberen, så de enten kan rense halsen eller få vasket hænder eller mund med håbet om en renere kommunikation til alles gavn. Vil modtageren bare "vaske sine hænder" fortsat har man også re(medierne?) til dette i fremtiden. Det er jo heldigvis et bevidst valg.

Personer, hjemmesider i eller omkring ÖVK kan desværre ikke være med i konkurrencen.

En måneds tid før den endelige afgørelse vil nominerede blive offentliggjort her. Det kunne jo være de blev ekstra motiveret deraf.

Betragt denne skælmske udfordring som mit online kommunikative virkemiddel til at flytte volleyball fra 100% taber til 100% vinder.

Juryen består af undertegnede og klagemål er velkomne her på siden.

God weekend derude!