torsdag den 7. oktober 2010

Kommentar til Williams blogindlæg: "Pointtracker"

For at forstå nedenstående; så læs først følgende

Som kommentar til debatten og kommentarerne (mit indlæg blev for langt til at blogger ville acceptere det som kommentar - Derfor mit eget indlæg)

Til William og Arrild...:

Sørg for at det bliver sanktioneret af DVBF. Ellers vil der altid findes dårlige undskyldninger derude. For lidt tid, ressourcer osv.; dvs samme diskussion som hindrer presse, publikum og sponsorer.

Dansk volley er verdens mester i at lade sig styre af eksterne faktorer og uden at dette er en fælles beslutning et centralt sted fra kan mange gemme sig bag dette.

Sagt med andre ord: Virker Williams gulerod ikke så må i finde en måde at få sat en autoriseret pisk i sving. Udfordringen er at i ikke har det sidste selvom alle kan se værdien deraf.

Iår ændres det svenske system. Aftalen med TV-Star (programmet bag hotline rapportering og pointlisterne mm) findes ikke mere. Der skulle derfor findes og programmeres en anden løsning. Det IT firma der fik denne opgave har for kort sid siden (få uger!) meldt ud at de ikke kan gøre det alligevel.

Hvad gør vi så i Svenske VOlley? Skal vi stoppe live rapporteringer eller skal vi finde en anden løsning?

Fordi det har SÅ stor værdi at have denne rutine og disse informatione for svenske volley er der taget en kontroversiel og drastisk men potentiel MEGET stor beslutning af det Svenske Volleyball Forbund, SVBF:

ALLE eliteklubber skal køre Data Volley Media (som er de statistikker og live rapporteringer man kan se til eks. VM; se dele af dette og mere info her). Til at starte med vil der være fokus på point-handlinger (serv, angreb, blok og modstander fejl - måske endda fordelt efter type). Senere er håbet at der skal køres 100%.

SVBF har derfor KØBT Datavolley Professionel til ALLE eliteklubber og gennemfører uddannelser over HELE landet over den næste uge.

Naturligvis er der rama-skrig for en masse klubber, fordi de ikke KAN eller VIL prioritere dette før seriestarten næste weekend med så kort varsel. Men pointen er at SVBF er uden skyld og derfor er tvunget til at reagere da de ser værdien af dette på lang sigt. Derfor har vi i ÖVK valgt at deltage med 7 personer (3 der skal køre dette til vores kampe på skift, 2 trænere fra eliteholdet og 2 spillere fra eliteholdet - så både klub, hold og ledere fra start kan få mest ud af potentialet) på lørdag i uddannelse i Halmstad.

En anden pointe er at det er langt lettere at få folk til at gøre noget hvis man kan give dem bøder eller værdi, eller at de alle har indgået en fælles aftale hvor rammerne er defineret.

Der kommer til at være masser af problemer med denne løsning i Sverige: For få uddannede, for dårlige rapporteringer, fejl osv. Men når det har kørt et stykke tid er alle pludseligt på et højere niveau. Vi snakker måske 16 hold der ALLE kører Data Volley Pro 100% fra næste sæson?

Jeg synes det kunne være fantastisk hvis man i Danmark gjorde det samme. Ikke at man skal køre Data Volley Pro (for lad os også lige se hvordan det går i Sverige), men at man enten comitter sig fælles eller tvinges fælles til at gøre de indsatser der skal til.

Point tracker kan gøre volley kulturen værdibaseret, da man jo kan se hvem der scorer pointene og hvordan. Måske endda statistik kulturen kan optimeres mere så at alle ved hvad det egentligt er de render rundt og laver.

Godt initiativ WIlliam og Arrild! Se at få alle med jer med den ene eller anden metode!

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det her er vel et af de få tidspunkter hvor man hellere vil være svensker end dansker...

Godt gået SVBF

Mikkel

Anonym sagde ...

Hej Martin,

Ja det er sgu både flot og ambitiøst.

Jeg tror dog kun at dette sker i sverige fordi i allerede har kørt pointranglisten i mange år og dermed er blevet "modnet" og er klar til skridtet videre.

Der er vi ikke i danmark endnu, og vi er nok også et pænt stykke fra.

mvh
W

Anonym sagde ...

Hej Martin,

Ja det er sgu både flot og ambitiøst.

Jeg tror dog kun at dette sker i sverige fordi i allerede har kørt pointranglisten i mange år og dermed er blevet "modnet" og er klar til skridtet videre.

Der er vi ikke i danmark endnu, og vi er nok også et pænt stykke fra.

mvh
W

Anonym sagde ...

Men det er et spørgsmål om at kurere sygdommen eller symptomerne.
Data Volley Pro er måske dyrt for forbundet i starten, men betales hjem af at klubberne også fremover kan bruge det i deres opkvalificering af spillere. Og det giver forbundet bedre spillere, og i sidste ende et bedre landshold osv. Fordelene er ikke kun ifht at have en profileret liga.

Stod det til mig, så gennemtvang man et lignende projekt i DK fra den kommende sæson finansieret af DVBF / klubbernes deltagebetaling. Men vi ender nok i at betale for en bunke administration førend værdien kommer ud til udøverne.

Mikkel