lørdag den 29. december 2007

Konsekvens af dårlige resultater.

Som man kan læse i HD har vi valgt at opsige kontrakten med Bartosz Wegrzyn. Grundet skader fra vores to kanter Marcin Konkel og Anton Cronholm blev vores modtagnings platform for lille, hvilket har været tydeligt i vores spil. Derfor har Kris også deltaget i en længere try-out og det kan meget vel blive ham som vi erstatter Bartosz med.

I sidste kamp imod Hylte var Marcin tilbage i 1. kamp i 2 måneder og spillede en rimelig kamp. Da Ola imidlertid var ramt af alvorlig maveinfluenza sammen med Perra var vi dog stadigt tynde i modtagningen selvom der til tider var god rytme at spore. Hylte var også kloge til at lægge det rigtige pres i serven og samtidigt prioritere rigtigt i blokaden og kunne relativt nemt vinde kampen. Se artikkel i HD og HP

Idag spiller vi en træningskamp imod Falkenberg, som dog bliver uden min deltagelse da jeg er i Middelfart og træne på talentcentret.

Fra start af Januar har vi to vigtige kampe, hvis man holder stillingen i tabellen for øje. 1. kamp er ude imod Lugi d. 9/1 og derefter Säter d. 13/1 på hjemmebane. Alt andet end to sejre vil være fiasko og det er holdet også sat op til.

Det er utroligt underholdende at læse de mange indslag og diskussioner af ÖVK på diverse blogs og nyhedsindslag. På Volleybollkul er ÖVK stærkt repræsenteret i de sidste to indslag og både spillere, træneren og eksperter kritiseres og der spekuleres over deres evner. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer for; det er meget sjovere at se ekspert-panelerne komme med skarpe analyser.

På bloggen findes spørgsmålet: Er det typisk svensk at lade sig imponere af udenlandske navne og meritter? - et ret intelligent spørgsmål egentligt.

Jeg skal ikke afgøre dette, men indtil videre må jeg notere mig at der er noget om sagen, nemligt at man forholder sig ukritisk til overfladiske analyser omkring udenlandske kompetencer: Enten udråbes man til helte eller også det modsatte, og i debatten omkring svenske/professionelle spillere er konklusionerne også meget hurtige.

Jeg tror man skal gøre sig klart at de udlændinge der er i sporten er her fordi de udfylder et hul med deres evner om det så er udenfor eller på banen. At der er stor fokus på dem er jo med til at gavne sporten med medibevågenhed og interesse, men mange konklussioner er forhastede.

I virkeligheden er det ufatteligt få personer (faktisk kun ÖVK's bestyrelse) som forholder sig kritisk til vores proces. Jeg er hverken af journalister, volleyball fans eller eksperter blevet kontaktet EN gang med et eneste kritisk spørgsmål og derfor er bloggens spørgsmål yderst interessant. Jeg er overfor journalister blevet spurgt utallige gange om vores præstationer, vores beslutninger og vores strategier, og det kan derfor ærge mig at man ikke tør gå dybere i en kritik, når man nu er så nysgerrig som man er.

Tilsyneladende er det jo et spørgsmål som koblet til ÖVK's manglende resultater hidtil er ret bevidste i den svenske volleyball verden.

Vi er også blevet diskuteret flere gange på volley-kanalen og vi er glade for interessen, men hvis man gerne vil drage konklusioner om os håber vi at man da vil gøre det på baggrund af mere viden.

Det er simpel evolution (jeg er jo biolog!) i en sport drevet af simple markedskræfter: Udlændinge skal ses som opportunister der overtager de positioner som ikke kan dækkes af svenske kompetencer; enten fordi de ikke er der i tilstrækkelig grad eller har tilstrækkelige evner.

Konklussionen er at der ikke er nok talent og masse i Sverige til at kunne dække behovet selv og derfor søger arbejdskraft hertil.

Men fordi man er Polak, Brasillianer, Amerikaner eller Dansker gør ikke i sig selv nogen positiv forskel udover at man kommer med et anderledes syn på og med visioner der ikke er hæmmet af svenske fordomme. På samme måde som at man ikke altid rekrutterer sin administrerende direktør inden for virksomheden kan eksterne eksperter i også sportens verden til tider være en fordel.

Når at alle så har en mening om denne sag er det jo fordi det er et svensk territorie der er under beskydning og af denne årsag holdes janteloven ikke så tæt på kroppen.

Derfor takkes for interessen og nysgerrigheden og det meget hjerteblod som vores resultater bringer i kog.

Kritiske komentarer og spørgsmål er derfor meget velkomne her på bloggen og vil blive besvaret så snart de lander i min indbakke.

Ingen kommentarer: