mandag den 25. februar 2008

De store vandt over de små...

Jeg beklager at dette kommer ud så sent, men jeg har haft travlt med yderst interessante volleyball gøremål. For at vende tilbage til overskriften:

... sådan skal det også være i volleyball. Spørgsmålet er bare hvad de små gør ved det? Tuder de over det eller finder de noget i sig selv? Alle elsker når helten er overmatchet og dybt såret får det sidste hug ind. Trodsighed og vildskab fra en underdog, der ligger ned uden støtte, venner eller trøst, kan være meget farlig og meget, meget appelerende...

"Internationale ÖVK imod Australske Team Valla"... Hvor jeg dog hader sådanne betragtninger og hvor har både de og os hørt det mange gange iår. Det er fladt, det er uden perspektiv og det dækker over misundelse. Dels er de udtryk for ekstrem jantelov og dels generaliserer de over begreber som alt for mange fatter alt for lidt af. Jeg kan kun opmuntre at TV har et godt udgiftsfrit samarbejde med det australske forbund og sports institut og jeg kan kun bidrage at man satser på at få det bedste ud af den spillertrup og ressourcer det nu engang kan lykkedes en at sætte sammen. Sikkert er at udlændinge er udvikling på kort sigt og sikkert at Skandinaviske spillere og langsigtede alliancer er et vigtigt fundament for vejen frem, men det er jo i denne forbindelse fremtidens plan og ikke nutidens dilemma. Mere om det når jeg finder tid under slutspillet.

Om kampen:

Hverken TV eller ÖVK spillede prangende. TV lavede mange angrebsfejl og ÖVK kunne ikke før senere i kampen få gang i servespillet eller modangrebet på trods af en del muligheder.

TV spillede kedeligt højt og langsomt og var lidt ligesom at se Rusland spille i gamle dage: Overlegent men ikke præget af særligt meget kreativitet eller for den sags skyld teknisk pænt. Det var bare effektivt.

TV dominerede som ventet i blokaden, mens at ÖVK mest fik touches og berøringer i forsvaret. Sidstnævnte spilmoment var dog den store positive overaskelse i TV's spil hvor at særligt Joshua Thorpe var fremragende for så ung og ranglet diagonal, som han nu engang er.

ÖVK's gejst og holdspil var dog tilbage efter en MEGET hård uge præget af sygdom samt irritation spillerne imellem grundet manglen af et par spillere. Så på baggrund af dette og sidste weekends totale taber indsats var det et genfødt hold.

Tillykke til TV med 3+-pladsen. Vi ser frem til at overraske fra den kommende uge.

Radio (Nu tilføjet i egen spalte):

1.+2. Sæt ÖVK-TV (0555-0725, 1645-1845, 2945-3000)
2.+3. Sæt ÖVK-TV (0000-0035, 1855-1955, 2815-2845)
Sammenfatning ÖVK-TV (0000-0055)
Interview Ola Mainborn (0825-0940)

Referat læses på hjemmesiden. TV's referat giver ros til Brian og er ellers enig i en del af ovenstående. Dog vil jeg mene at ikke alle TV's udskiftninger falder til deres fordel. Eksempelvis får deres defensive match up en meget hård medfart i svæveserverne både for Sven Tellström og Mathias Gustafsson, men fysikken på kanterne redder dem i flere tilfælde fra de defensive og dårlige modtagninger. Når Sven nu skriver så ofte på hans blog må jeg rose ham for en perfekt modtagning lige efter at blive esset.

HD skrev følgende artikel og den var slet ikke så negativ som overskriften ellers kunne antyde.

Det blev jo ikke til nogen overraskelse i David imod Goliat i weekenden. 4 imod en Australier er jo heller ikke fair med bare 88 betalende tilskuere, men er det værd at beklage sig eller snøfte over?

Nej! Det er tværtimod inspirerende! Jeg er kommet til at elske modvind (det er også dumt andet!) så meget at min og min klubs sult efter sejr bare er ENDNU mere brænde på bålet der skal drive dampkedlen fremad. Ihvertfald i denne sæson. Lad andre have deres lette sejre og letkøbte ikoner samt selvretfærdige forklaringer på egen succes.

Har de andre bedre spillere, så må vi være klogere...
Har de andre mere rutine må vi være friskere...
Har de andre mere viden, må vi have mere motivation...
Ved de andre mere om os må vi være istand til at overaske os selv...
Er vores spillere syge eller skadede, må de der er raske arbejde hårdere...
Er spillerne i tvivl må jeg være mere overbevisende...

Sult og modgang kan vendes to veje. Vil man være en taber eller en vinder? Tabere melder sig ud af problemet og bliver derved en del deraf. Vindere bliver en del af løsningen.

Jeg kan ikke vente til de næste træninger og kampe!!!!!

Ingen kommentarer: