tirsdag den 19. februar 2008

Nederen

Mere er der ikke at sige til kampen. Vi havde godt fat i spillet i 1. sæt, men ved stillingen 10-9, hvor at vi havde lavet 3-servefejl, 3 netfejl og en bold i loftet holdt selvtilliden ikke længe. Vi spræller imod i 1. sæt men spillerne lægger sig ned i resten af kampen. Det gode spørgsmål er "hvorfor", men dette er ikke mediet at dele det i. Jeg har en idé og det gælder om at spillerne danner sig det samme indtryk.

I resten af kampen faldt vi fra hinanden og spillede det værste vi har gjort hidtil for ellers topmotiverede 346 fremmødte tilskuere. Der er ikke andet at sige til det, end at selvtilliden selvfølgelig er påvirket af de mange nederlag og vi ikke kunne vender modvinden imod et stabilt spillende VVK. Vi var ikke på niveau i noget spilmoment og selv vores stærke blokade var meget ineffektiv og uhyggeligt meget i nettet.

Her et citat fra Yoda der beskriver kampen bedre end detaljerne og kampfakta kan gøre i sig selv:

"Fear lead to anger... Anger leads to hate... Hate leads to suffering..." et andet citat som taget ud af en anden sammenhæng beskriver hvad vi BØR huske på:

"The only thing to fear is fear itself"

Der er masser at rette op på, men det er nu mest mentalt som også kan læses i HD. Vi trænger til lederskab på banen og sammenhold i modgang. Det er noget der kun kan læres på den hårde måde, mens at selvtilliden i spillet skal bygges op via at vi holder fast i det vi er gode til.

Vi var ellers godt forberedt og nedenstående billede ("Før nederen") er taget fra en pudsig "fælles-scouting". Vi havde fået lov at låne et mødelokale hos hotellet i Vingåker, som styres af Tarik Basic's (#6 VVK) far. Efter vores taktiske gennemgang var det tid til at se lidt video i restaurenten, hvor vi havde spist og også fået lov at låne deres fladskærms TV. Til vores store overraskelse sad Vingåker (blå) klar, da de tradtitionen tro OGSÅ spiser på hotellet før kamp (ÖVK sidder i rød). De blev derfor inviteret til at nyde udvalgte sæt fra deres seneste kampe. Det var der ikke noget problem i, da vi jo havde diskuteret taktik og kun skulle se kampen, og der var en overraskende hyggelig stemning mellem flere af spillerne, som nævnt i forrige indlæg jo kender hinanden særdeles godt.

Tillykke til VVK der nu kan sikre 4. pladsen selv i næste runde imod Tierp. Deres referat læses her. Hør iøvrigt interview med Vedad Vrana, som blev valgt til kampens spiller, selvom jeg vil mene Tobias Ericcson som centerspiller var nøglen til deres gode modangreb grundet sine veltimede blokader. Iøvrigt kan høres lidt live reportager fra kampen, hvor at selv rapporteren er forbavset over hvor godt det går for VVK (Radio, Spol 1305-1445 og 2110-2240)

Vi er med denne præstation lige sat lidt mere tilbage end hvad selv jeg havde regnet med, men det er godt at se vores svagheder i øjnene og konfrontere os med dem nu, mens vi kan lære deraf.

Der er stadigt tid...

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Martin.

Ikke lige relateret til dit indlæg men jeg kunne godt tænke mig hvis du kunne give din holdning til det svenske turneringssystem.

I denne sæson i danmark har der været en enormt stor mængde spændende kampe, med meget på spil.

Når man er ti hold i rækken og de 8 kommer i slutspillet, mister man dermed ikke denne spænding undervejs, forstået på den måde at der vil være en meget stor mængde kampe hvor der egentlig ikke spilles om noget.

Jeg kan godt se at man fra et marketingsynspunkt har lettere ved at skaffe penge/presse når man skal spille en kvartfinale, men mister det ikke lidt af værdien når 80% kommer i kvartfinalen - og mister mange af kampene ikke "vigtigheden".

mvh
William

Anonym sagde ...

Det er en kunst at stille en række spørgsmål og så glemme at bruge spørgsmålstegn.

der kommer dog et par her:
? ? ? ? ?

/William

Unknown sagde ...

Jeg begyndte igår et længere indlæg om bla. et par af dine pointer om den svenske turnering, men da det ikke er skrevet færdigt må du vente lidt endnu.

Sjovt at du opfatter de samme ting som jeg gør, så glæd dig til at at læse og kommentere oplægget snarligt.

MVH
Martin