onsdag den 24. september 2008

I disse dage kæmpes der for dansk volleyball på spansk grund

Jeg var inde hos DVBF igår for til dels at melde tilbage om TD-projektet hos Falkonergården, men også for at hente lidt bolde til samme formål og generelt networke lidt.

Jeg havde mulighed for en kort snak med sportschef Mikael Trolle og direktør Jens Albagaard, der var på vej ud af døren til CEV's generalforsamling. Hvad de færreste ved er at de er på vej ned for at kæmpe for et EM til danmark i 2011 og at dette afgøres på lørdag. De andre kandidater er: Østrig/Tjekkiet, Bulgarien/Grækenland, Frankrig og Holland. På trods af de store nationer har vi en yderst seriøs mulighed for at få værtskabet grundet vores kulturpolitik, sportens vækstpotentiale samt vores setup og slags strategi og markedsførringspotentiale.

Læse mere hos CEV.

Det faktum at en strategi er at sælge sporten fra sportens stjerners synspunkt og ikke en nationalistisk vinkel kan paradoksalt komme til at virke til vores fordel. Dobbelt nationerne vil få et problem med slutrunden udfra netop de nationalistiske interesser, samt den skuffelse og følge deraf tomme haller, som disse lande vil opleve hvis de IKKE kvalificerer sig fra gruppespillet (hvilket kun at Bulgarien og måske Tjekkiet har chancen for). Nationer som Frankrig og Holland skal slås på andre argumenter, som eks. kulturpolitisk opbakning, organisation osv.

Danmarks udfordring bliver at sælge ind at vi kan skaffe publikummer i hallerne fra til dels danske fans men også at vores geografi og infrastruktur gør at mange nabolande nemt kan få tilgang med deres fans. Eks. vil Polen altid være stærkt repræsenteret her grundet deres kultur, men også Tyskland, Holland samt Skandinaviske fans der trænger til eksponering fra sportens stjerner vil kunne love fyldte haller grundet nærheden samt hvor nemt man kan komme til Danmark.

Generelt har Syd, Nord, Mellem og Øst Europa alle haft et EM inden for de sidste 10-15 år, så mon ikke det snart er Skandinaviens tur?

Jeg vil ihvertfald holde SMS'en og nettet åbent lørdag. Det ville jo være fantastisk og tænk nu hvis....!!!

Ingen kommentarer: