onsdag den 10. december 2008

Der brydes ned for at bygge op!

Det har på trods af en spilfri weekend været en travl periode. Jeg arbejder en del i dialog med vores spillere for at coache dem på både den korte og lange bane. Der er både rettelser i form af korrigering af opførsel, motivations-samtaler og den coachende samtale samt den daglige fejlretning, feedback og inspirerende forslag til at udvikle spillerne.

Denne større coaching indsats og også mere turbulente periode vil på den korte bane medføre fald i præstation men når slutspillet rammmes forhåbenligt give afkast af en mellemliggende udvikling. På samme måde har Perra planlagt fys-træningen, så vores perioder medfører små formtoppe, men absolut ikke den største nu til jul. Vi har samtidigt lagt store indsatser på at være gode fra starten af sæsonen og omvendt fokuseret mere på udvikling i mellemsæsonen.

Med så mange spillere fra så forskellige "skoler" kan der ofte opstå tvivl og uenighed om prioritering i både indlæring og taktik. De svenske spillere ligger ofte lidt efter i blokade-indlæring og forståelse, men er ofte åbne overfor fleksible løsninger, mens at det ofte forholder sig omvendt med spillere fra det amerikanske kontinent, hvor at "skolen" virker mere fast men også forholdsvis ufleksibel. Dog kan man se at de spillere der var med sidste år nu arbejder med langt større overskud i særligt dette element.

Vi arbejder utroligt meget read block i hele frontkæden og er nået langt med dette, så vi både kan "Fronte/Dedicate/Stay" og lade det valg smelte sammen med enten "Comitte/Reade" samt "loade/neutral" og igen tage "Line/Angle/Ball/Direction/Right/Left/Split".

Disse valg at teknik, taktik samt fodarbejde (Side step/Swing) gør at vi har en del i arsenalet hvor at udfordringen er at gøre det simpelt, så at vi kan foretage hurtige valg i de situationer vi forbereder os på og udfører til kamp.

Mit mål er at give spillerne et bredt udvalg af taktiske og tekniske muligheder og så lade dem og mig vælge hvilke vi benytter os af. Denne generalist tanke kan hæmme os, men med tilstrækkelig træning af de vigtigste elementer kan vi over tid vælge dem ud som har størst betydning for gennemsnittet af vores kampe. Desuden er det allerede nu væsenligt at overveje hvad der skal til for ikke bare at klare sig igennem 1. periode af slutspillet.

Derfor er det med tanke på at de næste to kampe er Hylte og Falkenberg efterfulgt af GP efter nytår RET store udfordringer for både den store og lille organisation der venter når både modtagning og blokade den seneste tid har været meget i maskinen. Jeg har valgt at lade rytmen samt top/bund-niveau være lidt nedprioriteret og istedet tage de mentale, tekniske og fysiske "opgør" samlet. Om det valg er klogt ved vi først i april... Man kunne omvendt bryde lidt ned af gangen, men måske når man så ikke at bygge helt så stort som man gerne vil?

Personligt lykkedes det mig igår at runde de 210 i squat uden ryg-problemer og så er jagten på de 100 i bænkpres gået ind. Det er et par år siden, men det SKAL lykkedes, da en af spillerne præsterede det igår og jeg absolut ikke bryder mig om at være bagefter på den front.

Der diskuteres landshold som aldrig før og med tanke på at 6/7 af en forventet startopstilling (mit bud: Libero-Johan Olsson, Center-Henric Johansson/Daniel Karlsson, Kant-Johan Andersson/Jimmie Ivarsson, Hæver-Kalle Sandberg, Diagonal: Marcus Nilsson) har meldt fra grundet nedtrapning, skader, arbejde og andre prioriteringer er det måske klogt nok at satse på udvikling?

Jeg har hverken tid elle lyst til at spekulere mere over dette nu og ej heller tilstrækkelig viden til at vide hvad der ligger bag til at kommentere mere på dette. Naturligvis har jeg meninger, men når jeg ikke ved hvilke spillere hvilke spillere der har været i tanke eller meldt fra og hvorfor bliver mange tanker omkring dette for hypotetisk.

Ingen kommentarer: