søndag den 14. december 2008

ÖVK på vores "2. hjemmebane"

Imorgen drager vi til nabo fight til Hylte, som jeg, på trods af et par sætsvipsere imod Säter i sidste uge, anser som det mest formstærke hold i rækken pt. Siden debuten imod Falkenberg er det udelukkende blevet til sejre, og det eneste de har byttet meget rundt på er deres "liberi" (3 stks. på 7 kampe)

Det kan derfor være svært at lave en præcist strategi for hvordan vores server skal fordeles. Men der er ingen tvivl om at dette moment for begge hold bliver afgørende. Holdene har 2 af rækkens bedste hævere og de klart dygtigste centre står samtidigt overfor hinanden. I sådan en situation er det ret tydeligt hvor vigtigt det er at købe tid til sig selv...

På trods af at Hylte ikke helt lader til at have besluttet sig for hvem der tager sig af modtagningen fortsætter de i samme stil som sidste år. Dvs. at center-tæt Sean Jones modtager i bagkæden og Richard Ahlund (kant-fra) kun modtager i bagkæden på hårde springere og kun i H6, for ellers at blive libero-swapped.

Det meste svæv tages med fingrene af enten Murray eller Sean eller 2xEric (liberi), og derfor ser jeg frem til at forsøge lidt andre muligheder for at gøre angrebsopbygningen sværere.

Hvor at det i modtagningen kan være lidt omskrifteligt benytter Hylte sig af færre folk til at tage point i angrebet (omend de gør det meget varieret fra kamp til kamp). Her er det tydeligt at Kristian har sat en dagsorden fra gang til gang, og hidtil har det virket ret godt.

For at sammenligne lidt kan man se på pointfordelingen for de to hold. Toppen i ligaen ser således ud:



Værd at bemærke er at Nathan Toews har haft gang i blokade maskinen og særligt på det seneste har taget fra i angrebet og faktisk overgår Urban (som også har været ude med ryg problemer i 1½ kamp dog).

Pointfordelingsmæssigt giver det følgende antal angreb pr. sæt (korrigeret med 3/5 for 5-sættere):

ÖVK-Angreb: Center: 3,39 Kant: 4,41 Diagonal: 4,24 Hæver: 0,59, samlet: 12,63

Hylte Angreb: Center: 3,79 Kant: 3,44 Diagonal: 3,98 Hæver: 0,63, samlet: 11,84

Den korte konklussion er at vi vinder mere på kanterne end Hylte. Men hvis man så ser i blokade statistikken ser det anderledes ud:

ÖVK-Blok: 2,25

Hylte-Blok: 3,05

Her er det særligt Nathan som tager fra med 35 totalt. I serverne er vi dog stærkere:

ÖVK-Serv: 1,82

Hylte Serv: 1,25

Vi får flere point på serv, men måske på større fejl%?

Samlet laver de to hold altså ÖVK: 16,7 point (ÖVK's modstandere laver 13,47 point fordelt på: 1,36 Server, 1,69 Blokader og 10,42 Angreb) og Hylte 16,14 point (Hyltes modstandere laver 14,66 point fordelt på: 0,75 Server, 2,11 Blokader og 11,8 Angreb) og får så de sidste på modstander fejl (ÖVK 8,43 og Hylte 8,13).

Hvis man lægger server og blokader sammen så mister ÖVK 3,05 point mens at Hylte mister: 2,86 point i side-out.

Det interessante er så hvor mange fejl de to hold laver:

ÖVK Fejl: 7,75

Hylte Fejl: 8,55

Samlet bliver regnskabet:

ÖVK vinder 25,13 og taber 21,22 point = +3,91 point

Hylte vinder 24,27 og taber 23,21 point = +1,06 point

Hvis alt andet var lige er vi altså 2,85 point bedre end Hylte gennemsnitligt pr. sæt. MEN vi har så IKKE mødt Falkenberg endnu mens at Hylte mangler Vingåker. Set med GP øjne er der altså stadigt ret meget at spille for.

Det positive ved ovenstående er også at vi laver få fejl og dette næsten kun på servefejl og derfor er det også med god selvtillid i selve spilrytmen at vi går kampen imorgen i møde.

Jeg vil ikke drage flere konklussioner på dette offenligt, men det er der måske andre der vil vove pelsen og gøre?

(Af en eller anden grund er jeg skrevet i pointligaen, men da jeg ikke har stået på banen, eller har licens (eller for den sags skyld point!) må der være tale om en fejl fra hotline?)

Hvis vi så skal lade tallene ligge er det værd at bemærke at Kristian Wrethander spiller sin 450. elitekamp imorgen; imponerende! Jeg håber at være der når han runder de 500!

Hvis man ellers savner lidt volleylæsning kan jeg endda anbefale Leif's krønike, som også ligger en del op af flere af de tanker jeg har haft den seneste tid. 95% er jeg eig i og resten er Hylte...

Nå, men vi ses imorgen i en forhåbentlig fuld og stadigt smukkest Hylte arena!

SMADR!

Ingen kommentarer: