mandag den 11. februar 2008

Sejr Sikrer Slutspillet (næsten)

Det lykkedes os igår at besejre Habo relativt nemt, hvis man kigger på kamp-cifrene. Vi starter lidt ujævnt, men da vi først fik garanteret Kris klar 10 min før kampen og at hele vores plan A (Anton og Mats på kanterne) OG B (Micah venstrekant, Emil diagonal og Dejan center) dermed blev "skudt" i sænk kan vi godt leve med det. Jeg havde da brugt MEGET tid på at forberede situationen uden Kris og meddelt holdet at han kun var at betragte som en bonus. Det var dog en bonus som blev vel taget imod!

På nær 1. sæt har vi styr på Habo igennem hele kampen og de virker ikke så tændte eller motiverede. Habo ved vel at de ikke rykker højere i tabellen alligevel og derfor er de måske lidt tamme og nemme at knække. Særligt vores svæveserver og taktiske prioriteringer i blokaden volder dem problemer, men havde de haft mere at spille for havde de nok også været skarpere. De laver 36 (8,5/sæt) uprovokerede fejl i primært angreb og serv, mens at vi ligger på et acceptabelt leje på 24 (6/sæt). Det er lavt for vores spil og viser at hvis vi ydnytter vores blokade og server klogt (eller bedre end vi har gjort hidtil) er vi godt på vej. Man skal ikke undervurdere at vi har 3 spillere i top 7 i blogligaen, og det er vel meget godt for et hold der ligger på en stabil 8. plads? At Marcus ligger 3'er i rækken på blokader er jo fantastisk for en spiller som først i år har fået spilletid i elite-serien og kun i knapt 1½ år har været tilknyttet et elitehold. Han spiller også en god kamp, hvilket også blev noteret af Helsingborgs Dagsblad.

Ola blev sparet grundet hans knæskade, men det ser ud som om han kan være klar allerede næste weekend og det er jo virkeligt godt nyt. Hans afløser Anton spiller igen en fornem og stabil kamp, selvom hans opvarmning samt tænings niveau og koncentration før og i starten af kampen mangler lidt. Ola hjalp holdet godt og fungerede som en meget aktiv assistent-træner og særligt Brian havde stor hjælp af hans input, mens at jeg koncentrerede mig om resten af holdet.

Sejren var vigtig, men vi er ikke i nærheden af at spille på det niveu som vi gjorde i to sæt imod Falkenberg. Med et par kampe med Ola og Kris på banen samtidigt begynder det at se rigtigt godt ud. Lugi kan teoretisk rykke forbi os ved at vinde deres 3 sidste kampe 3-0 imod Team-Valla, Hylte og Säter, men da særligt de to første har placeringer at spille om er det vel næppe sandsynligt. Samtidigt skal vi tabe de 3 sidste og maks. vinde 3 sæt i dem. Uanset hvordan man blander deres og vores potentielle sæt er det vel det samme som at sige at vi er sikret en plads.

Det skal blive godt at trække vejret og glæde sig over at det ikke gik så galt med vores skader (7-9-13) som det kunne have gået for vores venstrekanter Ola og Kris. Det må herved være slået fast at den bredeste bænk også får en indflydelse for resultatet i sidste ende. Der er jo rigtigt mange hold i hele rækken som med en skade på deres venstrekant eller diagonal hurtigt kan se medaljemulighederne svinde. Vi er blevet stærkere af vores modgang og lært at kompensere for dette. Dette er gået ud over niveuet og sammenspillet, men er vi heldige har vi jo netop 3-4 uger at rette op dette og skal ikke bekymre os om: "Hvad nu hvis han og han bliver skadet...?" Den øvelse har vi været igennem og bestået med god karakter.

Nu ser vi frem imod 1. kvartfinale og vil bruge de næste 3. kampe på at spille os sammen og prøve en enkelt ting af eller to. Dette bliver Vingåker, Team Valla og Hylte (4,3 og 2) i serien prøveklud for. Hold som vi HELT sikkert skal slå når det bliver vigtigt nok.

(Presse og radio er tilføjet i højre spalte)

Ingen kommentarer: