lørdag den 18. oktober 2008

Første finale i 4 år! (Giv agt: Rodet oplæg!)

Det lykkedes os at vinde uden de store problemer imod et VVK hold, som manglede to udenlandske startere i Dave Egan og Mark Buric. Kampen startede med godt forsvar fra de forsvarende mestrer, men langsomt fik vi blødt op for dette og med servepres elimineret deres 3 centerprofiler.

Omvendt var vores modtagning rigtig god: 14 angrebspoint til Fletcher taler deres klare sprog og med 18 point totalt er det mere end godkendt for en center spiller i 3 sæt. Men det er særligt vores svenske modtagningslinie og Nick som hæver som fik sat ham i scene og derved går de rosende ord særligt denne vej.

Her kan man læse VVK's kommentarer og her Tierps sammenfatning fra kampen. Vores kommer om ganske få min. på hjemmesiden.

Selvom Fletcher markerer sig enormt stærkt er det en taktisk enhed der disciplineret tager en holdsejr hjem baseret på få fokuspunkter i serv og blok, se matchfakta.

Således skulle de mange gisninger om en usammenhængende transatlantisk udlændinge konspiration være dementeret. Vi spiller idag med 3 nordamerikanere og 4 svenskere på banen og det ser faktisk RET sammenhængende ud.

Tierp har netop slået Habo og det bliver derfor en rigtig god finale da vi møder værterne i morgen kl 15!

Holdet havde planlagt at tage i biografen i Uppsala, men der gik desværre ingen interessante film (læs actionfilm eller adventure med letpåklædte piger!) og vi hænger derved ud på rideskolen og lader op til imorgen.

Her samtidigt en lille sidekommentar... Tre ting slår mig igen og igen her i Sverige:

1) HVORFOR skal liberoen anføres på holdseddelen når den afleveres? Hvad hvis der sker skader eller taktiske ændringer lige før man indleverer sin startopstilling? Det må da være noget som svensk volleyball kan overveje, når nu man gør det internationalt (og i Danmark ;-) )?

2) HVORFOR spiser man dressing på så mange pizzaer i Sverige? Lad nu de gode råvarer komme til deres ret!

3) HVORFOR tales igen og igen om et internationalt Örkelljunga?

Her udlændinge statistiken som den er lige nu (Dog får vi først vores sidste amerikaner når hans finaleserie er færdig i Puerto Rico i løbet af næste uge). Vi er langt fra de eneste der har et par stykker og jeg vil mene at det tjener svensk volleyball med lidt fremmed krydderi.

Falkenberg: 2 (2 x Normænd)
Habo: 1 (1 Bosnier selvom Adnan nu er ved at være MEGET svensk)
Hylte: 3 (3 Canadiere, selvom Sean Jones skal giftes nu iår?)
Linköping 4 (4 Australske ungdoms importer)
Lugi 2 (2 Australiere på studie-visit)
Sollentuna 2 (1 Brasilianer og 1 Finne, omend Johan Lindström har boet i Sverige i mange år)
Säter: INGEN
Tierp: 1 (1 Brasilianer)
Vingåker: 3 (2 Canadiere og 1 Amerikaner)
Örkelljunga 4 (3 Amerikanere og 1 Canadier)

Nok om det...

Imorgen spiller holdet sin første finale siden GP finalen 2004 (hvor vi tabte 3-2 til Team Valla, nu Linköpings Volleyboll) og SM guldet samme år og det bliver samtidigt min første som coach.

Før kampstart kommer nok et lille oplæg om hvordan vi skal slå Tierp og anden reaktion på CUP'en.

Olafsen out for nu...

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Martin,

Tillykke med resultaterne.

Reglerne for Libero og holdseddel er de samme i danmark hvis jeg forstår dig rigtigt.
Ihvertfald skal vi også skrive liberoen på holdsedlen, der iøvrigt skal være printet ud hjemmefra så man ingen mulighed har for at ændre det.

held og lykke
/william