onsdag den 7. januar 2009

Bittert men stolt nederlag

Igår tabte vi finalen i 3 sæt hvor at Falkenberg dominerede fra start og vi derefter tog initiativet, men marginalerne var på modstanderens side da sættene skulle afgøres. Eksempelvis fører vi 16-15 og 20-17 i 2. og 3. sæt.

Jeg er dog utroligt stolt over mine 10 mand:

- Peter Lundgren er ude med en ankelskade fra træningen 2. januar og de to kanter vi ellers har til rådighed leverer. Han hjælper på bænken og gør sammen med Perra at vi har informationer nok til at træffe de rigtige beslutninger.

- Andrew Bonner udgår med en alvorlig knæskade og alligevel kan vi vinde 4. og 5. sæt i semifinalen. Han kommer kortvarigt ind i 5. sæt og spiller på ren adrenalin indtil kræfterne slipper op i det øjeblik at matchbolden vindes. Fra bænken kunne han være bitter, men han både coacher og driver holdet frem med energi og kloge meninger fra siddende til humpende. Pudsigt at han giver så meget at 2. dommeren må bede ham om at sidde ned, når han knapt kan stå. Det siger lidt om hans viljestyrke!

- Dejan Tujkic (18 år) gør sin 1. startopstilling i en GP-finale og viser ingen tegn på nervøsitet eller spilleglæde. Han gør en flot kamp og er millimeter for at lave et serve-es der ville have ført os til et minimum 4. sæt. Han gør flotte forsvars redninger og udviser klokkeklar spilforståelse i transitionen og er kæmper godt i blokken overfor Johan Andersson og Jimmie Ivarsson.

- Fletcher Andersson vinder ALLE sine backspikes fra pos 1 pånær 1 overtrådt og en angrebsfejl, efter kun at have trænet dette i knapt 20 minutter til morgentræningen, da det stod klart at Andrew var ude. Han blev rekrutteret som fleksibel center med all-round potentiale (Vi havde også kig på Nathan Toews - som gør det godt for Hylte), da vores trup så smal ud og i denne kamp får vi netop brug for hans mange gode egenskaber som ½ center i frontkæde og ½ diagonal i bagkæden.

- Brock spiller i en rotation modtagende backspiker fra pos 1 i H5 og vinder alle sine backspikes. Han leverer god modtagning igennem kampen sam bedre tegn på rytme i angrebet også.

- Hele holdet spiller i en ny opstilling. Brock og Anton bytter. Fletcher og Markus bytter. Dejan er på banen som diagonal fremme og bliver libero udbyttet i bagkæden, og vi spiller således i anderledes rytme end et "vanligt hold" - noget som Falkenberg også gør. De har dog trænet på det i 1½ sæson. Vi øvede os 20 minutter til morgentræningen.

- Libero Niklas Hugosson har 100% styr på rytmen i disse rotationer og leverer mange vanvittige forsvars redninger og stabil modtagning.

- Anton Cronholm spiller sig op som nu etableret elitespiller og udover perfekt modtagning er han vel nok holdets mest intelligente angriber og bruger hovedet istedet for fysik til en ret god samlet statistik.

- Marcus Johansson holder hovedet koldt og er med til at binde holdet sammen i ret vanskelige situationer og får meget ud af at dække af til fordel for vores forsvar imod et hurtigt angribende Falkenberg.

- Nick Ptaschinski er intelligent nok til at holde gryden i kog hos hele holdet og formår at presse Falkenberg defensivt med en helt ny opstilling.

- John Nilsson bidrager med at par defensive rotationer og viger pladsen for holdet skyld for Niklas, som for tiden har bedre form. Han bidrager hele tiden med løsninger for fællesskabets skyld og var på trods af lidt skulder problemer offervillig nok til at gå ind som server og defensiv matchup i en weekend hvor han også viste tegn på maveproblemer.

På dagen tabte vi dog til et bedre hold. Men at vi kan presse Falkenberg reelt, efter knapt 1 sæts træning i den tilstand som truppen havnede i, kan vi være stolte af. Det fik vi også mange bemærkninger om fra flere "pinger" i svensk volleyball. Vi har chancer til at afgøre to sæt men Falkenberg er dygtige nok til at forhindre det og vi har ikke heldet til at gøre det.

Jeg håber at jeg en dag for lov til at spille en hel kamp imod Falkenberg med Andrew Bonner. Det er sådan set ikke held jeg eftersøger. Det er bare fraværet af det modsatte vi godt kunne bruge. Jeg siger ikke at resultatet bliver anderledes, men så finder vi dog ud af hvem der er det bedste mandskab...

Sidst havde de ikke Johan og vi fik Andrew udvist med et sæt tab som direkte konsekvens og endnu et som følge af mental ærgelse og manglende parathed til en såden situation. Denne gang var Johan klar i 80-90% form og vi var uden Andrew. At dette ikke vægter så meget i mediebilledet lægger jeg ikke meget i. Det gælder om at hylde vinderne og have fokus på den positive historie. Det er alle bedst tjent med. Men der er naturligvis flere spændende nuancer i dette jo.

Her skal vi ikke glemme at også Hylte har haft lidt problemer med Urbans ryg og knæ. Samtidigt har Linus Fröberg haft ankel problemer for Vingåker. Hvor ville det være skønt hvis slutspillet gjorde at disse 4 hold kunne møde hinanden i stærkeste opstilling! Istedet blev det et lidt form-ramt gennemført GP, hvor at det bedste samlede mandskab vandt. Måske et andet hold dog kan mønstre en bedre start 6'er?

Tillykke til et fortjent GP-guld til Falkenberg dog. Det mener jeg! Vi skal ikke glemme at de og deres stærke stab manglede chef træner Ismo Peltoarvo, som lå syg hjemme med feber. En lykønskning samt håb om god bedring går til ham også, da jeg nu fik mulighed for at viderbringe dette til resten af holdet og de omkring det.

Samtidigt giver vi stor ros til Katrineholm for et super og meget proffessionelt arrangement. Jeg kan i den grad anbefale at DVBF sender en scout derop for at få lidt input og inspiration til evt. pokalfestivalen. Det eneste minus var at der pudsigt var færre tilskuere til herrefinalen end damefinalen, da mange ungdomshold, damehold og deres fans grundet den lange rejse tog hjem. Måske med varslet om det dårlige vejr? Jeg var personligt hjemme kl. 4 i nat.

Nu er det Habo det handler om og der lægges allerede nu planer. Kig i diverse nyheds links og se om i kan gætte hvad...

Hvis folk tror at ÖVK ikke er meget uden Andrew vil jeg, mine spillere, vores sammenhold, vores organisation og vores elitesektion meget gerne bevise det anderledes!

Be proud!

Ingen kommentarer: