lørdag den 17. januar 2009

Unfinished Business!

Dette indlæg kommer at handle om 4 ting:

1) Eurosport player (Godt nyt til svenske OG danske volleyfans!)
2) Andrew Bonners skade (Hvad nu for ÖVK?)
3) Kontrakter og skatteregler (Hvad har myndighederne ikke en afklaring på?)
4) Udfordring i Tierp på søndag (Mulighed for revanche?)

Eurosport Player



Lad mig starte med en RIGTIGT god nyhed. Jeg har været i direkte kontakt med personerne bag Eurosport for at få en afklaring på web-playerens funktionalitet og udbedt mig en gennemgang af mulighederne for danske hhv. svenske brugere.

Her er svaret fra Julia jernberg, som er med til at udvikle på dette i netop disse dage:

Hej Martin,

Sent om sider kommer här svar på dina frågor gällande Volleyboll på Eurosport Player.


1) Kan man se den svenske player i DK?
- Ja, men i dagsläget kan man tyvärr inte se de svenska Volleybollmatcherna i Danmark

2) Hvordan fortolker playeren hvilket land man er i?
- Genom geo-location på IP adress

3) Hvordan så sendingen af svensk volley ud? (GP)
- Sändningen var Live med fyra kameror, kommentator, intervjuer och expertkommentator

4) Kan man se programmerne igen.
- Volleybollmatcherna kommer from söndag finnas On-Demand i Eurosport Player

5) Kan jeg med mit kommentator login se den Danske player når jeg er i Danmark og den Svenske i Sverige?
- Ja, du kan dock använda samma länk; http://video.eurosport.se/eurosport-player/streaming.shtml

Matchen kommer att visas i den speciella Volleyboll kanal som ligger under Just nu, se bild. Om du vill se matchen i efterhand ligger den i bibliboteket under Matcher RE-Live.




Desuden fik jeg idag følgende svar, som lover rigtigt godt for danske seere (da jeg havde udbedt mig at dette svenske ekstra-materiale måske kunne komme til gode for andre i Eurosport Nordic):

Hej Martin,
Jag ville meddela dig att vi kommer att jobba på att få in sändningarna från svenska Volleybollen till den danska Playern.
Förhoppningsvis är vi klara med det arbetet under nästa vecka men jag uppdaterar dig gärna så snart jag vet mer.

Lycka till med matchen i helgen!

Hälsningar,
Julia


Dvs. at weekendens opgør mellem os og Tierp IKKE kan ses af folk udenfor Sverige, men at Svensk Volleyball i ganske nær fremtid snart BØR kunne ses af Danske fans. Det er ganske vist "Unfinished Business!" men stadigt ret godt nyt!

For de der gerne vil lytte til lidt volleyball har P4-Halland samtidigt med vores kamp LIVE transimission fra Hylte-Falkenberg. Se dette link

For svenske fans gælder det om at have en god computer og godt internet hvis man vil følge med både på eurosport og i radioen samt hotline. For danske fans giver valget sig selv og jeg tror det bliver en kanon reportage fra Hallands-fighten over radioen.

Andrew Bonners skade
Andrew har desværre fået en alvorlig korsbåndsskade og er derfor ude for resten af sæsonen. Det er naturligvis meget ærgeligt for ÖVK og efter min mening også et tab for svensk volleyball. Dog er det jo hovedpersonen som kæmper mest med det. I vanlig Andrew Bonner stil vil jeg nøjes med at citere ham fra en af vores mange samtaler: "I feel I have unfinished business here in Sweden"...

Om dette citat handler om andet end bare at at få lov at gennemføre en kamp imod Falkenberg skal jeg ikke fortolke. Lige nu kæmper vi en administrativ kamp for at sikre Andrew bedst muligt og træffe de beslutninger som både hold og klub har mest gavn af, og om dette betyder en operation i Canada eller Sverige, og hvor længe Andrew støtter holdet med hans ressourcer, er endnu uvist. Vi følger situationen dag for dag og har en rigtigt sund dialog i det team der består af træner, agent, læge, andrew og vores elitesektion.

Tabet betyder udover sportslige muligheder og strategier naturglivis noget for vores gruppedynamik. Derfor er det en meget stolt træner som har set sine drenge rejse sig fra en rystet situation og begynde at finde nye og stærkere sider af sig selv. Denne uges træning har været fantastisk og selvom der om 4 måneder ikke er nogen i svensk volleyball som husker andet end at Falkenberg blev fortjente GP mestrer ved vi selv hvordan vi reagerede som hold under og efter krisen. At vi mistede kontrollen imod Habo ser jeg kun som et bump på vejen imod at vokse som hold. Før end vi kan blive klogere må vi have blottet svaghederne; og det fik vi i den grad. Siden da er vi hastigt blevet stærkere. At Andrew tackler situationen så stærkt er en inspiration for holdet til også selv at komme videre. Igen er det kun os selv som er vidne til dette, men der er i sandhed inspirerende at se hvordan flere drenge i denne tid bliver mænd.

Hvordan vi så vælger at kompensere for Andrews fravær har været min hovedopgave i denne uge. Vi kan klare os med de forstærkninger som allerede er meldt ud i medierne eller vi kan trække andre kaniner op af hatten af enten udenlandsk eller svensk herkomst. Dette er naturligvis scenarier vi arbejder med i fortrolighed i elitesektionen. Dog har Kristian Lund allerede intensiveret sin træningsindsats og dette er nok ikke den eneste guld-dreng som udover Ola Olofsson vil være at se i Idrotshallen som enten trænings-spiller eller skrevet i kamp-skemaet før og under årets slutspil.

Lars Persson har allerede trænet en uge og jeg er dybt imponeret af hans fight og rutine hidtil. Vi har ikke fået en ekstra træning spiller men en reel forstærkning som kan gå ind på rigtigt mange hold i eliteserien i startopstillingen.

Min udmelding omkring jul om at vi nok tager et formdyk for at udvikle frem imod slutspillet er nok blevet gjort mere synlig og nødvendig samt tvungen af omstændighederne. Men til gengæld har vi så muligheden for at blive rigtigt gode til når det virkeligt gælder.

Kontrakter og skatteregler
Også her kan man tale om "unfinished business". I en nylig artikel fra HD kan man læse at myndighederne lader til at være i tvivl om deres egne regler. Vores elitesektion har papir på nye regler og fortolkninger fra 2008, som ligger til grund for vores satsninger. Selvfølgelig skal der klarhed om dette og vores proces kan være med til at gøre dette, selvom vi har ageret 100% efter skriftlig og mundtlig fortolkning fra en embedsmand.

At overskriften er drastisk (måske en kende overdrevet?) sælger jo aviser. Indholdet er i og for sig rigtigt god journalistik. Vi er vandt til at få på hatten i medierne og det er faktisk ret sjovt, som også Simon Spies sikkert ville fortolke den megen hurlumhej og reklame omkring holdet. Rent juridisk varetages fortolkningerne af de forvirrede embedsmænd og da dette kan blive en lang udredning (ikke for os) er det nok nemmere at forholde sig pragmatisk til dette. Dvs. vente og se hvad de bliver enige med sig selv om.

Dette kommer i kølvandet på at man både i HD og HP har kunne læse om politiske overvejelser for at ændre på selve artist-reglerne. Kristian Wrethander er interviewet i en artikel her og da jeg deler hans udmelding til fulde vil jeg ikke gå dybere i dette her men nøjes med at konkludere lidt som han: "Dårligt for topniveuet i svensk sport, men klubber og forskellige sportsgrene skal jo nok klare sig alligevel".

Igen "Unfinished Business!", som vil påvirke RIGTIGT mange klubber og sportsgrene i Sverige...

Lad os se hvad der kommer ud af dette...

Udfordring i Tierp på søndag
Søndag kl 0600 afgår stor bus fra Örkelljunga med både spillere og måske morgenfriske fans, som man kan læse på vores hjemmeside. Undervejs vil vi hvile og lade op.

Kampen i kampen bliver Jonas Svantesson imod Lars Persson. To tidligere landsholds centre fra ÖVK som nu kan komme til at stå overfor hinanden. Svante trak i trøjen før jul og vil måske ikke kune nære sig for at gøre det igen imod os. Og vi har omvendt fået Lars Persson igang på midten for os. Jeg talte forleden med både Ole Lachenmeier og Peter Borglund der begge kendte Lars. For de der i DK ikke kender Lars kan jeg beskrive ham som en hurtigere, mere hårdtslående og 1-3 cm højere udgave af Ole på trods af de sammenlignelige 40 år. Det er da imponerende iøvrigt at disse to spillere stadigt præger deres hold i eliterækken? Lars vil på den ene eller anden måde komme på banen for os imod Tierp.

Den kamp skal ellers vindes i serv og modtagning. Begge hold har nogle af deres bedste spillere på midten samt hævere der kan køre tempo til kanterne, så meget er vundet for at begrænse hastigheden i hævningerne og angrebspunkterne de kan benytte.

Pudsigt nok bliver det måske vores taktiskt simpleste kamp iår, hvor at det største fokus ligger i eget spil. Skal vi slå Tierp skal vi arbejde på egen side af nettet.

Det er nu blevet lørdag, og da jeg holder 100% volley fri imorgen for at nyde livet på en sjælden god dag i januar, hører i nok ikke mere fra mig før end jeg er på bussen på vej til Tierp.

Tierp har et par revencher til gode imod os iår. Vi har samtidigt lyst til at demonstrere vores vilje til at rejse os efter en hård start på januar.. Lad os igen kalde det "Unfinished Business!"

God Weekend!

SMADR!
Martin

Ingen kommentarer: