fredag den 18. marts 2011

42 timer...

... er det meget? Nick Nolte og Eddie Murphy fik 48 timer; TO gange... Vi får kun 42; EN gang...

Det er ikke desto mindre den fysiske forberedelsestid som forbundet finder rimelig i Sollentunas tilfælde samt den tid vi har fra sidste fløjt i kvartsfinalen til opvarmningen starter i næste runde.

Er det optimalt for sportens udøvere? Får spillerne på banen rimelig fysiologisk støtte fra regelsættet?

Med al rimelighed har vi selv bragt os i den situation ved at tabe de "forkerte" kampe. MEN tydeligvis er der nogen i systemet som synes det er teoretisk OK at tillade en GIGANTISK fordel til potentiel udnyttelse. Samtidigt er der tydeligvis klubber der har samvittighed til at udnytte dette MAKSIMALT.

Sollentuna er det eneste hold i rækken som spiller sine hjemmekampe lørdag. Ovenikøbet er vores semifinale sat til kl. 1430.

Spekuleres der i dette? Er det klubbens filosofi: at om VI er anderledes er det VORES fordel? Molten boldene kan man jo passende spekulere over også, selvom jeg personligt tror at Sollentuna har valgt denne gamle model (ikke den "nyeste" introduceret for 1,5 år siden som der spilles med i Italien) fordi den passer til klubfarverne. Jeg synes dog at man kan tænke på om den gulblå mikasa sender et stærkere samlet signal ved at være i de svenske farver. (At Vingåker hylder de norske farver med deres gala-bolde kan man kun grine lidt af. Jeg håber der kommer en rød-hvid Wilson til sommer...)

Spøg til side...

Men her nogle spørgsmål til eftertanke...:

- Hvordan kan det være at årets sidste grundspilskamp for os (imod Sollentuna) tillades at blive spillet på en lørdag og resten færdiggspilles søndag? Man KUNNE jo have spekuleret i dette fra alle 8 hold? (ikke at det skete iår)

- Hvorfor kan man give EN klub en SÅ markant fordel af at give tilladelse til lørdagskampe i slutspillet; vel vidende at der KAN være afgørende kampe torsdag? ALLE klubber er blevet KRAFTIGT anvist til SØNDAGE kl 17. Og klubberne, pånær Sollentuna, har rettet sig efter de sportslige anvisninger.

- Hvorfor lægger man herrekampen TIDLIGT og damekampen SENT? Man ved jo at damerne spiller deres runde fra kvartsfinalen 100% ONSDAG og herrerne evt. torsdag? Tænker man at man derved kan presse sine modstandere ENDNU mere?

Naturligvis kan der være en masse gode logistiske årsager til at ovennævnte enten skyldes "tilfælde" eller "bookning" af hallerne. Tierp tillades jo at spille midtugekampe torsdag og ikke onsdag for kamp 2/5 og LVC tillades at spille en time tidligere på søndage.

MEN der mener jeg så at regelsættet fra SVBF skal være entydigt. Enten spiller vi ALLE lørdag eller også spiller vi ALLE søndag; på PRÆCIST samme tidspunkt.

Jeg kræver MERE fair play og klare linier fra SVBF, så man ikke kan tillade klubber at spekulere i deres kampe; dette både i slutspil og grudspil.

Den situation vi bringes i er LATTERLIG og alt for nem at udnytte for Sollentuna ved at gå egne veje. Frist ikke svage sjæle... Er det ikke sådan man siger og årsagen til at vi laver ens regler så vi kan opføre os fair for hinanden i fællesskabet? Burde vi ikke have klare linier så vilkårene er fair og ens?

Tænk bare om dette var et eks. fra fodbolden eller ishockeyens verden? Hvilke forsider havde det ikke skabt?

Dette her SKAL rettes til næste år SVBF!!!

Vi vil være klar lørdag kl 1430. Jeg er allerede stolt af mine spillere for det heltemod og de ofringer de bringer for klubben og holdet. Det er vores pligt at sætte Sollentuna på plads; særlig når bolden ikke bliver lige rund på begge sider af nettet.

4 kommentarer:

Ferenc sagde ...

Detta visste vi ju redan innan vi började kvarten mot RIG, så det smartaste hade varit att vinna med 3-0 så hade fått vila måååånga timmar

Martin sagde ...

Du har fel på en punkt Martin :) De andra sporterna gör inte alls som du säger.
Fotbollen tex spelar tv-sända matcher en dag innan alla de andra. Och detta sker även i A1 Italien. Allt för att få in mer tid i Media.
Jag misstänker att du inte heller kollat upp vad som gjort att vi(sollentuna) FÅR spela på lördagar?
mvh Martin

Unknown sagde ...

Det gør jo ingen forskel Martin? Fakta er at SVBF tillader det. I kunne jo teoretisk gøre som alle andre klubber? Hvorfor skal Sollentuna dispenseres? I kunne vel spille i Sim/Sporthallen?

Der er masser af ÅRSAGER til at man IKKE kan spille søndag eller lægge kampene på et mere "fair" tidspunkt.

Der er dog flere ARGUMENTER for at ALLE hold SKAL spille ALLE kampe SAMTIDIGT.

Men sålænge SVBF sætter niveauet kan i jo ikke beskyldes for at gå udenom reglerne; kun udenom traditionerne og hvad alle andre gør...

Hvis vi havde TV-kampe i volley ville jeg spille dem på hvilket tidspunkt som helst. Men medietrykket eller publikumstrykket i Sollentuna er jo ikke så at det kan være et argument?

Anonym sagde ...

Jeg er 100% enig med Martin(Olafsen) i denne sag..

Jeg forstår slet ikke at man fra forbundets side vælger at lave et regelsæt som siger at alle slutspilskampe skal spilles en bestemt dag, for så at lave det om for enkelte klubber.. På damesiden er det Katrineholm der fik lov til at flytte en semifinale til fredag i stedet for søndag.. og samtidig "glemte" man så at informere RIG og Lindesberg og flytningen så disse hold først kunne læse det på nettet ved et tilfælde 5 dage inden pågældende kamp.. Helt umuligt.!

Hvis man vil åbne op for flytninger så lad være med at lave reglen overhovedet. Vi ville absolut helst spille vores hjemmekampe om lørdagen som vi gør hele sæsonen, men det kunne under INGEN omstændigheder lade sig gøre.. Alligevel spiller Sollentuna om lørdagen og Katrineholm om fredagen..!!!

Mini(lindesberg)