fredag den 20. marts 2009

Inspiration fundet!

Den var ikke væk længe. Bare en dags træning med drengene var nok. Det gode vejr og den høje sol havde fået alle på holdet til at te sig som forårskåde teenagere. Energien og humøret var i top og vi præsterede en super træning igår.

Taktisk spillede vi os imod anvendelse af endnu et våben i slutspillet og idag samt på søndag tilgår de sidste justeringer inden vi tager hul på søndagens semifinaleserie startende i Hylte.

To hold der har domineret svensk volleyball i en årrække tørner sammen. Vi elsker at hade hinanden. Vi spiller iår i hvidt, Hylte i sort; vores libero er blå, deres er rød. Behøver jeg at sige mere...?

Vi har slået dem 4 gange (Store Enso i Hylte 3-0, Cup i Hylte 3-0, GP-semifinale 3-2 uden en Andrew Bonner i 5. sæt og senest 3-0 på hjemmebane i 2. sidste grundspilskamp med Birger). De har slået os 1 gang og det var på deres hjemmebane i 2. sidste grundspilskamp før jul 3-1. Dog var vores hold stærkere end deres i starten, de var bedst i midten af sæsonen (undtagen da det blive rigtigt hedt til GP). Imod slutningen er vi vel nok lige gode hvis man skal se bort fra vores slutspurt 3-0 hjemme.

Vi spiller traditionelt mange kampe over sæsonen i Hylte og hvis jeg skulle vælge noget andet sted end Idrotshallen i Örkelljunga at spille, så skulle det være Örnahallen i Hylte, som allerede sidste år blev døbt ÖVK's 2. hjemmebane.

Pudsiget nok har vi startet sæsonen stærkt; været svage i midten og endeligt foretaget en slutspurt for at være gode når det gælder. Det skrev jeg lidt om i December her. I torsdags var jeg stadigt 5 kg fra de 100 kg i bænk (95 kg gik nemt, men 97,5 var umuligt!), men ellers har "det selvudnævnte volley oraklet" vel været meget heldig med udviklings satsningen?

Den sæsongs rytme har flere gange spillet ind i kampe, hvor vi har startet godt, spillet kummerligt og siden sluttet stærkt. Det mærkede Sollentuna i de 2 første kampe; i den sidste spillede vi kun suverent. Det giver god selvtillid, som ikke skal forveksles med arrogance. Vi ved vi kan vinde over alle og derfor handler mange kampe mest om os selv. Vi kan dog også få et los i røven, hvis vi IKKE koncentrerer os og falder i psykologisk selvgjordte fælder, som eks. vores kamp i Säter.

Vi har meget respekt for Hylte, men stadigt handler det mest om hvad der skal ske når bolden er på vores side af nettet. Det er her vi har mest indflydelse og her vi skal være mentalt stærke og boldmæssigt aggressive. Så plejer det volleymæssigt at gå ganske godt. Vores blok, serv, forsvar og modtagning har forbedret sig markant i løbet af den sidste måned, hvilket har været det vigtigste når nu vores offensiv har fungeret hæderligt og til tider rigtigt godt. Finjusteringer er alt hvad vi nu har behov for. Mentalt, fysisk, teknisk, taktisk og spilmæssigt føler jeg vi er godt på plads.

Vi har startet vores vinder stime i grundspillet imod Sollentuna, Hylte og Falkenberg. Nu står vi i slutspillet og kan gentage dette imod Sollentuna, Hylte og Falkenberg(?) i slutspillet.

Det må være den slutning af cirklen vi går efter? Det er da inspirerende!

Ingen kommentarer: