onsdag den 28. november 2007

Nederlag og skuffelse? Hvordan måles det lige... og af hvem?

Som flittige læsere kan bemærke har det været meget stille på bloggen i et par uger. Jeg beklager, men har kæmpet med at genoprette min lejlighed efter en vandskade. Desuden har jeg haft mere end almindeligt travlt med CUP-kampe, seriekampe og teambuilding for ÖVK.

For at kompensere har jeg opdateret med flere presse indslag, som på hver deres måde forklarer situationen og så kan det jo være op til folk selv at danne deres indtryk. Bloggen her skrives for mit egen fornøjelses skyld og for at få tanker ud som måske kan inspirere andre, men først og fremmest mig selv.

De der følger med vil vide at vi blev servet i stykker i CUP-semifinalen imod Sollentuna for derefter ugen efter at tage til Tierp og tabe en gyser i Tierp efter adskillige uheldige dommerudsving som resulterede i 3 protester; ikke som følge af bolde inde/ude men nogle ret kontroversielle beslutninger. Senest tabte vi også til Falkenberg til hjemmebane.

I mit fravær har andre overtaget kommunikationslinen og skarpsindigt analyseret sig frem til konklusioner som: "Örkelljunga en negativ overraskelse" og "måske klubben beskytter deres seneste træneranskaffelse" (for lige at linke til et par stykker som åbenbart har fingeren på pulsen)

Naturligvis slipper det ikke for en kommentar...

Det kan virkeligt pisse mig af at intelligente personer der arbejder med svensk volleyball overhovedet kan overveje at gøre sig så kloge på interne processer og udfordringer i sportslige spørgsmål, der betyder mere end hvad stillingen er før og efter en kamp. Måske ville jeg have kontaktet hovedpersonerne inden at jeg gjorde mig alt for klog på deres vejne...

Jeg har tidligere beskrevet vores organisatoriske vanskeligheder som følge af en meget sen indtræden i jobbet og har ikke lyst til at gentage mig selv her. Situationen omkring skadede udlændinge og svigtende form tager vi internt og konklusionerne vil nok fremstå noget mere komplekse end ovennævnte links og ekspertkommentarer.

Men hvis man vælger tungtvejene konklusioner og kommentarer bør man nok tage de brede briller på...

Jeg skal være den første til at bakke mit hold op i den indledende modgang og samtidigt arrogant påstå at vi godt kender vores styrker og svagheder og er tilfredse med den måde vi løser vores opgaver på. Rækken er stærk iår, som alle har skrevet og alle taber til alle. Naturligvis skal der jo gå jantelov i den når traditionsrige Örkelljunga ligger med røven i vandskorpen. Det er jo en af de ting vi er bedst til i Skandinavien: At pege fingre og nikke bedreviddende...

Nederlag måles muligvis i point på tavlen for de der ikke ved bedre, men det er hvordan man vælger at tackle disse samt bidrager til den udviklende proces. Vores fremgang er heldigvis tydelig for os selv og når vi når slutspillet tror jeg mange hold vil overveje om det er ÖVK de vil spille bedst af 5 kampe imod i kvartfinalerne.

Vi kommer ikke i gear før efter jul, men det er heldigvis også der at det er mest nødvendigt! Pt. er vores største udfordringer vores skadesliste og det er på tidspunkter som dette at vi skal vise mest hvordan vi tackler modgang og skuffelser: Det gør vi ved at fokusere på proces og løsninger og ikke mindst et utroligt tæt samarbejde med vores fysioterapeuter samt hårdt arbejde i styrkelokalet.

Sidebemærkninger:

Jeg må med skam erkende at tiden ikke er til at kommentere på de dansk-svenske landskampe samt den interessante reaktion med to markante kvindelige bloggere Anne og Louise der er kommet på banen for at forsvare kvindekønnet i dansk volley. Velkommen til de to stærke kvinder. Jeg var allered før deres entré på bloggerfronten stor fan af deres arbejde og profil i dansk volleyball!

Dog kan jeg konstatere at der i den grad bliver kommenteret på alt fra haller, hjemmesider og holdbilleder i den danske volleyelite til den helt store guldmedalje, men med frugt for hybris og nemesis vil jeg undgå at komme med bemærkninger til den udvikling...

lørdag den 10. november 2007

Uheld på vejen

Som I kunne læse KUNNE vores tur betyde problemer grundet vejret. Det har dog også sneet og regnet undervejs og vi har omkring en inus 5 grader nu, men det var dog noget helt andet der gik galt.

500 km fra Tierp sate bussen pludseligt ud på motorvejen og kunne ikke starte igen. Vi brugte 4 timer på at rode med Falck, forsikringer og biludlejning og endte op med den viste løsning for neden.

Vi ankom til hotellet kl lidt over 2 inat og er så småt ved at gøre klar til at spille her kl. 14.


fredag den 9. november 2007

På vej til Tierp...


Vi nåede kun 100 km fra Örkelljunga og så begyndte det... Vi er nu 500 km fra hotellet og det er ikke længere et spørgsmål om at komme frem i god tid, men et spørgsmål om at gøre det i hel tilstand. Godt vi skiftede til vinterdæk idag...

torsdag den 8. november 2007

Undskyldning og forklaring: Server problemer og dårlig hastighed

Som flere svenske hold ved har Falkenberg en server hvor at vi uploader vores kampe til.

Aftalen er simpel og alle herre hold pånær Lugi og Hylte er med:

1) Man skal uploade sine weekend kampe seneste onsdag.
2) Hverdagskampe er der to dages frist på.
3) Overholder man ikke ovenstående kan man ikke downloade andres kampe.
4) Uploader man ikke sine kampe blilver man låst af fra resten af sæsonen.
5) Kampe skal være af AVI eller WVM format og max 1 GB store

Den nemmeste måde er at anvende Windows Movie Maker direkte fra det digitale videobånd og bruge konverteringene: "Movie for LAN, 756 kbit/s"

Vi har i ÖVK haft problmer med at leve op til dette i sæsonen af nedenstående årsager.

A) Jeg blev først gjort bekendt med dette i sidste uge EFTER overskridelse af deadline.
B) Vores 2. kamp (Lugi) var af forfærdelig kvalitet grundet et gammelt bånd (og til Sollentunas træner: JA de kan godt blive slidt)
C) Både 2. og 3. kamp (Sollentuna) har taget ca. 24 timer at uploade pr stk og ender ofte med at vi bliver smidt af serveren grundet time-out, hvilket medfører korte bider af kampene (som derfor er belvet slettet af Falkenbergs Webmaster og vi har måtte starte forfra)
D) Det har ved analyse vist sig at mit bredbånd har lav hastighed på upload hvilket føjer til flaskehalsen på ovenstående.

Jeg (og ÖVK) har ambitioner om at bidrage til ovenstående, men har altså stødt imod udfordringer og miskommunikation internt. Dette er naturligvis en undskyldning men også kendsgerninger, som er svære at rette op med 1½ uges reaktionstid.

Vi arbejder på det og 1. skridt har været at kontakte min internet udbyder og bede om en bedre uploadspakke, hvilket der dog er 4-5 ugers ventetid på. Fejlene skyldes 100% os selv, men det kan være svært for mig at rette op på med kort varsel.

Indtil da håber jeg de resterende hold vil have lidt tålmodighed med os. Vi er i dialog med Falkenberg (Ismo + server ansvarlig) og regner med bedring ASAP.

MVH
Martin

onsdag den 7. november 2007

EM til DK 2011?

Jeg synes at planerne virker gennemtænkte og veltimede. Vores herrelandshold er i langsom fremgang og har været i et par år. Kidsvolley er voksend, samtidigt med at FIVB og CEV er interesserede i at styrke sporten i forskellige nationer. Ikke nødvendigvis de bedste. Man kan jo se hvad der er sket med eks, Tyrkiet de seneste 4-5 år...

Udmeldelsen er to også et signal om at talentcentrene skal i højeste gear nu. For udover de spillere vi har på landsholdet hvor at et par stykker forventes at toppe (Lundtang måske undtaget) er det småt med talenter på vej. Måske en eller to spillere som der arbejdes med idag kan komme ind som periferi spiller.

Så alle jer spillere fra 17-24 år. Se at komme igang med at træne!

Samtidigt kan et EM jo virker som raket for Kids generationen og også tage afsæt i metaltrætheden i det danske sportsudbud af eks. fodbold og håndbold, hvilket jeg også tror indgår i den samlede ansøgning.

Så kan vi kun håbe at den politiske proces er gavmild og at planerne for en mulitiarena bliver vedtaget inden den officielle henvendelse til marts 2008. Jeg er positiv, men ikke naiv. De interantionele forbund er forvænt med virkeligt gode TV produktioner og publikums succeser fra WL i Polen og WL i Japan, så de ydre rammer og publikumsinterssen SKAL prioriteres.

Ellers satses der nok på andre nationer, hvor at Østrig og Frankrig (begge med bedre ligaer og ydre faciliteter) lurer i krogene...

Pressemeddelelsen fra DVBF kan læses volleynet, hvor også pressens respons kan findes

The Doctor is back.. Stronger than ever...


.... og volley mafiaen gnider sig i hænderne...
Som man kan læse af FIVB's seneste presse meddelelse vil de gerne holde fast i deres oplæg om 3 udenlandske spillere og maks 2 på banen.

50% mener via min afstemning at det er godt for Skandinavisk Klub Volleyball, mens kun 26% er imod på den front og 73% siger det er godt for talentarbejdet og 2%=1 stemme synes det er skadeligt (man kunne stemme flere steder).

Der er derfor ingen tvivl om at det vil gaven udviklingen af egne talenter, men at der er tvivl hvorvidt det vil gavne de regionale ligaer med disse restriktioner, hvilket er af den holdning jeg selv er; lige nu...

I pressemeddelelsen kan man også læse om det slot (ja læs SLOT!) som FIVB har købt og som Dr. Acostas hustru har indrettet.

Efter min mening er det absurd at han tør skrive det, men det viser jo bare at indtjeningen for FIVB er VOLDSOM og at selvtilliden i top. Jeg mener... ET SLOT!!!

Kunne man ikke have fået mere for mindre? Jeg synes det er grotesk at penge kanaliseret ind i volleyball går til et sådant prestige projekt, der UDEN tvivl samtidigt fungerer som bolig for Dr. Acosta med hustru. Sidste år kunne man læse om at FIVB støttede volleyball genopbygning efter tsunamien i Indonesien og at de støtter op om volleyball projekter i Afrika. Det er jo kontrast, arrogance og presse kynisme af den helt store karat.

Hvor at pengene kommer fra kan man næsten læse mellem linierne længere nede i pressemeddelelsen: Mikasa introducerer NY bold med NYE egenskaber. Klart at det er positivt at der sker innovation på fronten, men forestil jer indtægten til Mikasa når omkring 150 mio aktive volleyball spillere og deres mange foreninger med ambition om at udvikle spillere til FIVB og Mikasa krævende top turneringer...

Hvad jeg synes er sørgeligt i den forbindelse er at bolden lader til at have dårlige svæve egenskaber = styrker side-out og derved kortere dueller. Om dens hurtigere hastighed så styrker springserven og derved svækker side-out synes jeg ikke fremstår klart, men jeg synes det er dejligt at have en bold som har forcer i begge momenter for at fremme alsidigheden i vores spil.

Udeseendet er dog cool nok og kommer til at se sejt ud ved springserver, hvilket måske er hensigten?

mandag den 5. november 2007

3-0. 3-1, 3-2, 0-3, 1-3, 2-3. Same.. Same..




26-24, 19-25, 24-26, 26-28. Begge hold kunne have vundet. Deværre var det ikke os der gjorde det.
Igår tabte vi snævert til et forstærket Sollentuna hold som af mange spås en finaleplads iår. Om jeg er enig eller ej er for tidligt at sige.

Vi var desværre ramt af skader og vores noget uheldige Polske Power-hitter Marcin var ude med et lår/knæ problem som vores fys nu i et par uger har forsgøt at finde ud af hvad er. Mats brækkede fingeren på arbejdet i mandags og det var derfor ikke favoritrollen vi påtog os.

Anton Cronholm starter derfor på den ene af kanterne, og lægger også ud med at score 1. point for os. Dog kommer Sollentuna godt igen og vi er bagud med et par stykker hele vejen indtil at Brian kan serve os hjem. Sollentuna kører me et hæsblæsende tempo til kanterne hvilket passer især deres nyerhvervede brasillianer på kant-tæt perfekt.

I 2. sæt er vi bagud hele vejen og har store problemer i blokaden samtidigt med at vores serv mangler rytme. Så på trods af god side-out for vi ikke så meget i pointspillet. I hele sættet er der uanmindeligt dårlig stil fra modstanderne med trash talk, slag i nettet efter dommeren har dømt og endda blive Micah svinet til efter at have vundet en bold. Dette opfatter dommeren og kalder parterne til sig og der kommer ro på gemytterne. Havde vi forholdt os lidt mere koldblodigt var der sikkert faldet kort til vores fordel, for der er ikke noget særligt imponerende over Sollentunas hverken "landsholdsklasse" eller stil.

I 3. sæt kommer vi igen lidt bagud men kommer siden igen og har også sætbold i side-out. Denne slås desværre i bagvæggen af Bartosz, der ellers netop var inde for at give pause til Anton. Sollentuna er hurtige og snupper de næste bolde på en bold der serves for langt som vi tager og et popcorn i loftet.

Midten på 4. sæt er katastrofal. Vores blokade er stadigt ikke på plads, men på trods af liden effekt fra venstrekanten har vi god mental balnce. Særligt over midten dominerer vi og Marcus Johansen får flere gange sat Sollentunas landsholds centre på plads. Vi er dog nede 18-11 og det ser svært ud, men vi får kæmpet os tilbage. Undervejs dummer Sollentuna sig grueligt ved at lave en dobbeltudskiftning og bringe deres unge italienske hæver i spil. Dette giver et par tekniske fejl og blokade point for os og vi kommer igen. Desværre er Sollentuna efter at revertere dobbeltudskiftningen igen skarpe og vi står pludseligt nede 24-19.

Vi tager en time-out og gør aftalerne klare for de næste par bolde og har ikke givet op. Efter denne kommer vi igen i side.out og emil sætter de næste 4 server med sikkert tryk så vi kan spille om pointene. Mirakuløst kommer vi igen og Markus blokkere comitted en bold på midten ned til 24-25. Desværre snitter Emil en bold ud i forsvaret og vi overlever et par sætbolde men taber sættet og kampen 28-26.

Jeg er utroligt stolt af holdets indsats og også imponeret af Sollentuna. Brian er klasser over alle, Anton og Marcus spiller uimponeret og cool og vi begynder også at spille forsvar. Pointfordelingen viser at vi også undgår større mængder af uprovokerede fejl. Micah blev kampens spiller igen og Arajou fortjent kåret som bedste modstander. Vi ligger nede i tabellen, men i det her spil og særligt på den måde det svenske slutspil er sat sammen på gælder det om at være bedst til sidst. Det vil vi satse på.

Dommerparet gjorde en hæderlig indsats og jeg kan kun huske en bold som ikke blev dømt korrekt, hvilket var en touch bold i 2. sæt. Jeg er sikker på at Sollentuna er enige. Den tekniske linie var lidt svingende, men ligeligt fordelt, så der er heller ikke noget at komme efter der.

Næste weekend er vi igen oppe imod Sollentuna i Cup-slutspillet i Tierp. Vi er motiverede og klar og har flere i detaljer i vores spil vi kan forbedre. Udover det tager vi en mængde overskud og "klasse" med. Vi har masser vi kan gøre bedre og vil være enormt stolte af at slå Sollentuna ud af cupen.
Presse før kampen kan læses her; samt artiklen efter kampen.

Olafsen