mandag den 17. september 2007

Spiller situation og Middelfart stævne

Efter et par hektiske uger i det svenske hvor bla. vores hæver måtte springe fra grundet personlige problemer (http://hd.se/sport/2007/09/06/volleybollen-aer-inte-det-just-nu/) deltog holdet i weekenden til Middelfarts elitestævne.

Vi havde grundet Eriks udmelding været tæt på at aflyse, da vi udover en hæver også manglede både vores diagonal (Micar Venturini kommer imorgen d. 18), en ekstra kant forstærkning (Bartosz Wegrzyn kommer i slutningen af ugen) samt at vore forhandlinger med Jesse Mighton (som også Middelfart og Sk Århus var ude efter) endte med at skrive kontrakt et helt 4. sted.

Vi var derfor glade for at Axel Jacobsen, der stadigt er uden kontrakt, var nysgerrige i os som klub og efter 2 dages prøvetræning ville spilel stævnet med os.

Grundet spiller situationen var målsætningen derfor naturligvis lagt an på det mentale samt at få visse angrebspunkter til at fungere.

I 1. kamp imod Middelfart kommer vi dårligt fra start og får smæk i 1. sæt og taber også 2. på trods af at vi begynder at spille os op. Vi har sæt vores stærkeste angribere på venstrekanten for at finde noget rytme her og det virker, da både Ola Maineborn og Marcin Konkel bliver vel hævet af Axel og med bare disse to samt lidt center i ny og næ fra rutinerede Emil Nilsson og velfightende Marcus Johansson vinder vi 3. og 4. sæt.

Middelfart har et par gode udlændinger og vi spiller imod deres stærkeste 6'er dog uden én center, som de jo ej heller fik på plads.

I 5 sæt taber vi knebent 15-13, men med kun 3/5 power og rækkevide i blok og angreb er det efter min mening et flot resultat.

I 2. kamp har vi store problemer i modtagningen imod Lyrcugus (#4 i Holland). De server med et højt pres i springserven og er samtidigt utroligt store i blok. Vi vinder ikke meget på direkte kills men 1.85 cm. Mats Lidtstedt bruger touch out og har en effekt på omkring de 75%. Sog server Axel som død og helvede og havde det ikke været fordi vi var dårlige til at udnytte mange gratisbolde samt center guf kunne vi godt have snuppet et sæt eller to. Når vi dog holder for øje at vores blok er MEGET lav på 2'eren (Mats spiller diagonal i kampen), samt at Marcus endnu mangler lidt power på midten) spillede vi godt.

Om natten sov jeg ad helvedes til og var også oppe og kaste op og fik mig tilsyneladende lidt mave influenza. Da jeg samtidigt havde arbejdet vel en 18 timer i gennemsit i ugen optil grundet spiller situation og teambuilding for klubbens sponsorer fredag var jeg ikke på toppen søndag.

Det var holdet til genæld.

3. kamp søndag morgen var imod Ålborg og da alle havde tabt 3-0 til Hollænderne men at Ålborg havde slået Middelfart 3-1 skulle vi bare vinde 3-1 for at blive 2'ere. Det gjorde vi så og det var bla. ved at bruge Marcin som diagonal for at sprede blokken lidt mere. På trods af at han er bedre på kanten var det godt for holdet at opleve at vi kunne sprede spillet og give dem en idé om hvordan det hele vil se ud om et par uger.

I kampen om 3-4 pladsen skulle vi måske have mødt Gentofte, men pga. enten fejl i optælling af sæt eller rod i stævnet mødte vi Århus. Axel var efterhånden lidt slidt og derfor lånte vi ASV's 2. hæver Christian og sparede samtidit 100% Ola der efter 12 sæt også var slidt. Vi havde ingen forventing om at vinde, men fokuserede på andre ting; særligt det mentale. Med flere af de bærende kræfter på væk måtte andre give den fornødne power og det var super flot at se Marcus gå forrest ved nettet og samtidig se Mats og Anton i modtagningen vel hjulpet af libero Niklas Hugosson.

Kampen bølger frem og tilbage og uden at bruge Axel til andet end blokade match up vinder vi i 5 sæt og giver samtidigt Flemming Vest noget at tænke over mht. 1.-2. hæver situatioen for ASV... Christian spillede fremragende (taget i betragtning at vi havde vændet os til Axel efterhånden og at gennemsnitligt 1,80 ikke er skræmmende på pos 2 blokaden)

1) Marienlyst
2) Lyrcugus Gronningen (Holland)
3) Örkelljunga (Sverige)
4) Århus Volley
5) Gentofte
6) Ålborg HIK
7) Middelfart
8) Hylte (Sverige)
9) ASV Århus
10) Randaberg

Undervejs manglede vores modstandere dog også spillere grundet skader og andet, men det er fedt at se at vorees fysiske og mentale sammenhold og forberedelse gjorde at vi hele tiden kunne spille vores spil.

Lyrcugus tabte overaskende finalen til Marienlyst, der dog også spillede godt mens at hollænderne virkede lidt demotiverede. Fedt at se Søe give energi på banen og Geo begyndte også at ligne en på omkring 80% selvom rygproblemer holdt ham væk imod slutningen.

Nu bliver det spændende at se om Axel tager imod vores tilbud. klubben og ellers må vi jo ud på markedet igen. Dog er en hæver og supplement på centeren det det sidste vi mangler, så vi er snart ved at være der. En kort notis om dette i dagens dagblad: http://hd.se/sport/2007/09/17/oevk-hoppas-paa-danske-axel/

Mandag laver vi kun resitutiv træning med lidt løb og elastik og så går vi til den på tirsdag hvor 1. gave på min 33 års fødselsdag hentes 0745 i Kastrup lufthavn. Jeg håber det er den diagonal jeg har ønsket mig.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

grunden til at Århus blev 2'er foran Gentofte, er at indbyrdes opgør blev rangeret over sætscore...

Martin "The Boe" Hansen sagde ...

Hey Martin. Tillykke med et godt resultat i Middelfart! Spændende med Axel. Det kunne være et scoop. Held og lykke :)