søndag den 14. oktober 2007

Spændende debut sejr i Säter

Jeg har tilføjet et par artikler fra starten af vores eliteserie under presse. Der var tale om en del debuter denne lørdag: Säter spillede 1. kamp i eliteserien nogensinde; det samme gjorde jeg og mange af vores spillere og så var det også 1. kamp iår. Resten af 1. runde spilles nemlig søndag. For at fejre det havde de lavet et større arrangement med underholdning i time-outs og mellem sæt ala "Marianlyst cheerleaders" og vi havde også 10 min pause efter 2. sæt.

Säter har fået tilgang af en del gode spillere fra andre klubber og har en stor trup og skal nok smide grus i maskineriet for en del.

Her lidt om kampen...

2-0 er den farligste føring i fodbold og tilsyneladende også i volleyball. De første to sæt er der ikke meget at sige til. Vi vandt virkeligt meget i blokaden og stod hæderligt i forsvaret og så gjorde det ikke noget at vi ikke lavede så mange servevindere. I modtagningen gjorde vi det også rigtigt godt og det gjorde det nemt for Erik at finde særligt kanterne. Venstrekanten var ikke helt i gear, men fra højrekanten var Micah forrygende.

Vi kom så tilbage fra 10 min. pausen mellem 2. og 3. sæt med følgende aftale: "If it's not broken, then don't fix it". Samtidigt havde vi aftalt ikke at lave en "russer". Sidste år tabte Rusland semifinalen til VM 3-2 oppe imod 2 til Polen. Og det var særligt Marcin og Bartosz enig i. Omvendt havde Säter lavet et par ændringer. Staffan Sahlberg (ex landshold og ex Italienske A2) var sat fra diagonalen på kanten og vi troede derfor de havde solgt deres højre angrebspunkt til fordel for forstærkning på pipe og fra venstrekanten. Det var samme triks de spillede imod os i sidste uge i Vingåker, men denne gang havde det endnu mere effekt, da Säter også bragte Conny Westlund på banen.

Således begyndte Säter at bringe rod i vores ellers fantastiske gode blokade dispositioner hidtil og pludseligt gik det også værre i vores egen angrebsrytme.

I 5. sæt kom vi bagud med 4-1 men fik vendt det til 8-7 ved skiftet og så tog fanden ved os igen i blokaden. Mats knækkede Säter med endnu en taktisk serve match up og vi gik fra 11-9 til 13-9 og tog også sideouten efterfølgende til 14-10. Bartosz kom ind som blokade og lukkede Staffan på venstrekanten og således vandt vi kampen.

Säter spillede virkeligt godt, særligt i 3. og 4. sæt og de kommer helt sikkert til at give modstanderne problemer. Vi var heldige at vores blokade var så suveren på dagen: 14 point blev det til på den konto og i en 5 sæts kamp hvor vi kun laver 6 serveesser er det et ret vigtigt element.

Micah blev af Swedbank (Säters sponsor) sammen med Staffan valgt til kampens spillere og efter dette var det kun at nyde turen hjem.

I næste uge er der Cup-kampe hvor vi spiller ude imod Floby (1.div) og Tierp. Op til der får vi mere styr på angreb og forsvar.

Da dette er skrevet er vi 1'er i rækken. Point liga kan iøvrigt følges live og minimal statistik lavet af SVBF med mere kan følges fra:

http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2129602
http://www.volleyboll.se/p6_complete.aspx?id=50269

Ses

Olaf

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Sahlberg spelade A1 med Shuil mmm