torsdag den 10. januar 2008

North vs. South

Igår lykkedes det ÖVK i nord at slå Lugi i syd i et efterhånden klassisk skånederby. Sidst vi mødte Lugi tabte vi på hjemmebane 3-1 og lavede alt for mange fejl. Denne gang blev det til en 3-1's sejr, hvor vi minimerede vores fejl og holdt den bedste side-out vi har gjort i denne sæson.

Læs mere om kampen i HD samt på Lugis og ÖVKs hjemmesider.

Vi havde forberedt os intenst til opgøret med 2 træninger mellem jul og nytår samt en træningskamp imod Falkenberg og ekstra træninger i Januar. Lugi har gjort det samme med to træningskampe; en som de tabte "4-2" imod Gentofte og en som de vandt "klart" over Hvidovre. (Se mere på HVK's træner Jörgen Larssons blog)

Lugi var uden Steven Wallace, og stillede derfor op med Henrik Link på kant-fra da også Mårten Christiansson var ude med en fiberskade i baglåret. Ulf Karlsson gjorde det rigtigt godt som hæver og Andreas Fröjd var super skarp fra højrekanten godt bakket op af Mikael Renegård fra venstre. Dog var det kun Pattrick Ossovski som var en trussel fra midten.

Særligt Pattrick og Mikael har rigtigt giftige server, hvilket ikke er en hemmelighed, men vi kontrollerede dem godt og Mikael fik "kun" 3 esser, hvilket er under hans sæt-gennemsnit iår. Samtidigt var vi rigtigt dygtige til ikke bare at modtage bolden, men skabe virkeligt gode arbejdsbetingelser for Brian. Dette understøttes af at Markus i denne kamp scorede flere point end Emil fra midten, og det var klart hans bedste angrebskamp hidtil.

Ola spillede sin bedste kamp iår og Marcin mangler kun at få gang i de rigtige slagretninger så er den også ved at være der, men det vigtigste var at Niklas sammen med de to styrede svævserverne perfekt for 1. gang iår.

Mats kom ind flere gange i match up og bagrotationer og gjorde en god forskel og Anton viste ved et par indskiftninger at han i modtagning og serv er 100% igen efter en lang knæskade.

Dog var vores blokade helt katastrofal. Vi har haft klare aftaler i en uge om hvordan Lugi skal blokeres og de vinder alt for meget på touch out, postkasser og huller. Hvis de havde haft Mårten og Steven klar ville det havde været et stort problem selvom vores side-out maskine kørte derud af. Når vi den seneste tid har gjort så meget ud af dette til træning samt det taktiske oplæg var det da også det eneste der rigtigt fik mine stemmebånd i svingninger i 3. sæt, som Lugi formåede at vinde.

Brian blev kåret til bedste spiller for os og kæmpede også godt med både temperementet og mavesmerter i 4. sæt. Dog vil jeg gerne slå fast at Ola var den vigtigste årsag til at vi vandt, ved at går forrest i modtagning, forsvar og angreb fra alle positioner med en usvigelig sikkerhed i enhver boldberøring og mentalt holdt sine holdkammerater inde i kampen.

Vi er glade for sejren og ser nu frem imod Säter på hjemmebane på søndag kl 17. Her er Kris spilleklar, hvilket vil gøre os endnu bedre og en sejr er et krav, når undskyldningerne, med vores nye dispositioner i spilletruppen og en trup der nærmer sig skadesfri, er ved at slippe op.

Det vil være rart med lidt arbejdsro så vi kan få Marcin helt i form og finde den rigtige platform i vores spil på den lange bane imod slutspillet.

Ingen kommentarer: