lørdag den 22. marts 2008

Last man standing part 2

Vi har gennem hele sæsonen satset på at være bedst til sidst. Vi havde bare ikke regnet med at midten var så dårlig og at slutningen nu er så eksplosiv. Hallandsposten tilføjede endnu en artikel om torsdagens kamp inat. Her ser man en af de helt store kommende profiler (Richard) i svensk volleyball have overskud til en af de største (Urban) der har været; og stadigt er.

Richard har efter min mening to store udviklings potentialer og det er hans serv og modtagning. Taktisk virker er det klart at Hylte anvender ham så han passer ind i deres spilfilosofi om et sikkert servespil til at bakke en solidt og målrettet blokade taktik op, og i side out gør de efter lav risiko også. Hvis ikke han bliver årets gennembrud iår så bliver han det næste år. Det vil jeg godt garantere nu og allerede til Middelfart stævnet i efteråret var det en kommentar Peter Borglund lod svæve lidt i luften, da vi talte svensk volley. Han blev en større og større bærende kraft under slutspillet og næste år er han klart en type som Hylte bør vælge at bygge deres spil op omkring.

Igår postede jeg en nyhed på Devos Volleyball, som er en SUPER australsk side om alt i australsk volleyball. Den overgår både danske volleynet samt det svenske forbunds hjemmeside i hurtighed og mængde af nyheder og diksussioner omkring australsk volleyball, beachvolleyball og ikke mindst deres udlandske spillere. Micah Venturini er last aussie standing og det ville jeg godt gøre dem bevidste om down under.

Micah har haft en svær periode med småskader i slutningen af grundspillet og starten af kvartfinaleserien, men er nu stærkere end nogensinde efter 2 kanon kampe. Det bedste er at vi kan anvende ham fra nu både højre og venstre, efter at have foretaget specielle Hylte-match up's med Kris som modtagende diagonal. Imod Sollentuna skal vi dog fokusere helt anderledes.

På mandag tager vi hul på en ny runde. Sollentuna er det hold der har den største bænk i serien, men omvendt også haft flest skiftende perioder (hvis vi ser bort fra ÖVK altså):

Kanter
- Der gik der to kampe før end de fik Carlos Araujo, der siden da har været fast starter på nær 5. sæt i 1. opgør imod TV i grundserien.
- Martin Yngerskog var borte i sidste kamp imod Säter og altså helt ude i 5. kvartfinale.
- Johannes Bångman startede kun 55% af sættene i grundserien men har spillet 100% i kvartfinalerne
- Adis Kesan har startet næsten hver 3. kamp i grundserien og afsluttede med at spille Yngerskogs plads i sidste kvartfinale
- Johan Lindström startede overn hver 4. sæt i grundserien, men har været helt på bænken i kvartfinalerne

Centere
- Daniel Karlsson har bare startet på bænken i 5 sæt i grundserien, men spillet 100% i slutspillet.
- Matthias Anderson spillede under 50% for Sollentuna i midten af grundserien, grundet uheldige omstændigheder, men har som Daniel spillet 100% i slutspillet.
-Lawrence Montas og Peter Jonsson har aflastet Daniel og Matthias i grundspillet. Peter har været på bænken i kvartfinalerne, men Lawrence er helt stoppet.

Som hæver har Sebastian Thylander startet alle sæt i grundserien, pånær 6, hvor han har fået lidt pause og SVK har eksperimenteret lidt. I slutspillet har han spillet 100%. Som libero er Peter Hodor eneste mand der har spillet ALLE kampe.

På trods af den brede bænk er det ret forudsigeligt hvordan SVK starter på mandag. De kan lade Yngerskog spille kant eller diagonal, eller spille med eller uden ham på banen og lade Adis starte istedet. De har som os ikke haft tid til at træne oget særligt grundet det tætte program, og derfor vil det klogeste være at fortsætte på Bångmans stime.

Det er dog et meget anderledes og hurtigere spil som vi vil være oppe imod. Hvor at Hylte var solidt og måske forudsigeligt, kan SVK være svingende og flexible og brugere hellere fart end power på kanterne. Vi er dog glade for at det er dem vi spiller imod, da vores spil nemmere kan omstilles til deres end det måske kunne imod TV.

Det glædelige er at det også er to hold der tør spille et hurtigere og bredere volleyball spil, med flere angrebspunkter og flydende kombinationer. De to hold har et klart lavere bundniveau, så fejl kan opstå, men ikke uden at det bliver underholdende.

Efter påsken burde vi derfor være klar til at overaske igen. Vi er veludhvilede og der er absolut ingen tegn på at vi er tilfredse med at være kommet så langt. Jeg er ihvert fald ikke! Der er dog elementer i vores spil som vi må kunne forbedre. Hvad der er må man scoute på vores træninger for at vide.

Ingen kommentarer: