tirsdag den 9. oktober 2007

Rapport fra ÖVK

Før weekenden skrev vi kontrakt med Brian Beckwith som hæver. For at få lidt inside info talte jeg med Jordan Hove og Fred Sturm. Jordan havde spillet med Brians bror og havde et par amerikanske kontakter der kunen sige mere end god for ham. Fred kendte hans træner, der er en af toptrænerne i amerikansk universitets volley de senste mange år for Hawaii.

Læs mere her:

http://www.hawaiiathletics.com/Player/player.html?pa=1112617
http://www.hawaiiathletics.com/coach_bio.html?pid=11&coachid=31

Samt et sjældent dansk indslag på vores hjemmeside:
http://www.proteamonline.se/?Id=214

Brian er "4." hæver på det amerikanske landshold efter stjerne om Lloy Ball (veteran der til OL i 96 havde Fred som træner), Donald Suxho (pt. lidt skadet) og den nye Kenneth Hansen (IKKE en dansk/amerikansk "Axel Jacobsen"), som iår gav USA bronche til World League foran Polen. Det er dog værd at bemærke at 35 årige Lloy nok skal hæve til OL 2008. Hvem der bliver 2. hæver bliver spændende, selvom det nok ikke bliver Brian. Han er lige 3 år yngre end Kenneth men lidt mere fysisk og lige omkring de 2 m.

Til weekendens stævne i Vingåker havde vi dog ikke den luksus at have en hæver og Perra (assistent-træner) måtte derved træde til efter at have trænet sig op til dette de seneste 3 uger. Vi kørte de 6 timer til Vingåker for at konstatere at vi skulle overnatte på en vandrehjem som Marcin havde overnattet på for 2 år siden. Et eller andet sted er verden ret lille når en fyr fra Polen skal fortælle os hvor det bedste værelse er mit ude i en meget mørk svensk skov...

Selve turneringen gik hæderligt. Igen var begge polakker skadet og igen måtte vi improvisere os til en spilfordeler og atter gjorde de små drenge det godt på kanten. Vi vandt en ud af 4 kampe og det var heldigvis imod Säter som vi debuterer ud på udebane på lørdag. Udebane får en helt ny mening til visse kampe, da vi skal køre en 650 km med overnatning undervejs og afgang kl 17 fredag for at spille kl 15 lørdag. Så næste gang et Københavner hold skal til Ålborg frabedes tudekiks.

Spilmæssigt er det naturligvis svært når A-kæden ikke er inde eller skadet, men til gengæld bliver vores bænk da optimeret. Turen var på det teambuildingsmæssige dog en succes.

Team Vall vandt iøvrigt med deres 4 import-australiere. Ret uhyggeligt at det australske volleyball forbund sender 4 spillere med deres assisterende landstræner for at udvikle dem. Det er en god aftale for Valla, der kun skal betale for kost og logi, mens at der betales løn hjemmefra. Men det er immervæk et svaghedstegn i svensk volleyball at der ikke er mere lokalt spillermateriale.

Idag tirsdag samt på torsdag træner Erik Åsgård med og han skal også spille de næste to weekender indtil at Brian er spilberettiget og ankommet.

2 kommentarer:

Jordan sagde ...

Just a quick correction, it's KEVIN Hansen, not Kenneth. And it will be exciting to see who ends up as the number two setter.

Good luck this weekend!

Unknown sagde ...

Thanks Jordan.

How could i miss that. After all I've commentated Kevin a couple of times this summer!

And thanks for the info. I'd get back to you regarding Brian when he arrives. We just got the FIVB transfer papers yesterday.

Martin