onsdag den 26. marts 2008

Længere indlæg (SVK-ÖVK), redigeret for tudekiks!

(Billede "lånt" fra Sollentunas hjemmeside - Jeg håber det er ok?)

Før kampen modtages vi hjerteligt af Lars-Göran Eriksson og hans charmerende assistent Liliana Eriksson, der ønsker os hjerteligt tillykke med semifinalen. Vi kan KUN sige det samme. Begge hold har haft en svingende sæson og det fir vi os en kort diskussion om. Når denne serie er færdig ser jeg frem til en mere dybdegående og ærlig snak med trænerparret om deres og vores udfordringer undervejs.

Til kampen:

Vores præstation er på dagen dårlig og holdets sammenhold ikke eksisterende. At dette sker knapt ½ uge efter afslutningen af vores kvalifikation til semifinalerne er så meget desto mere ironisk med den måde hvorpå vi i 1. sæt oppe 24-21 taber 24-26. Poetisk retfærdighed eller hybris/nemesis fra sidste kvartfinale? Tjah det synes Mattias Andersson (#1 Center SVK) som driller mig venskabeligt ved sideskiftet. Jeg klemmer dog også et velment smil ud. Han har humor og timing ham den lange!

Istedet for at spille med glød og opbakning i resten af kampen, er der brok og underskud at spore hos os. Den negative energi er hård at bryde, da spillerne lader til at have svært ved at stoppe deres egen dårlige opførsel og hjælpe deres kammerater til det samme. Der er kun en ting at gøre når energien er dårlig og det er at gøre noget selv for at ændre på det: Vær en del af løsningen og undgå at blive en del af problemet.

På trods af 2 vundne sæt lykkedes det os på intet tidspunkt idag at skabe det og man føler sig hensat til grundserien i observansen af holdet.

I 4. sæt bliver Emil skadet og må udgå og dette betyder naturligvis at vores formåen sættes endnu længere tilbage i det afgørende 5. sæt som fortjent vindes af SVK, som på dagen lægger en god holdindsats for hinanden. Inspirerende!

Tillykke til SVK. Mit bud er at igen skal igennem en række opslidende opgør før end vi er igennem næste runde. SVK kan rotere lidt rundt og benytte Yngerskog, men de kan også fortsætte med at benytte den rotation, som skaffede dem adgang til semien og også 1. sejr deri. If it aint broken, then don't fix it. Omvendt har vi et par ting der skal laves og optimeres. Det er dog en øvelse vi mestrer: 3 indøvede planer imod Hylte og nu lader det til at vi også skal bruge samme antal imod Sollentuna.

Kampen imorgen bliver et opgør mellem etableret holdspil (SVK) og satset flexibilitet (ÖVK). Positivt er at flere spillere efter gårsdagens træning i deres opførse od til at have kigget indad og måske (gen)lært en lektie. Vi havde en god rolig træning og fik forberedt os bedst muligt på både de midler vi selv har til rådighed og det spil som SVK forventes at benytte.

Dette var lidt om kampens deltagere, nu følger lidt om dommerne.

"Jag, Johannes Bångmann (Sollentuna VK) forbehåller mig rätten at indsände en protest mot eventuella felaktigheter, som uppstatt under matchen". Dette står på kampskemaet efter kampen og er et tegn på at jeg ikke er den eneste som har haft en oplevelse af en noget skæv dag. Vi har altså ikke indleveret protest, men SVK forbeholdt sig undervejs retten dertil!

Ovenstående koblet til Lars-Göran Erikssons kommentar (om at vi i ÖVK spillede imod mere end en modstander) koblet til publikums oplevelse af kampen OG ikke mindst SVBK's dommeransvarlige (som jeg talte med efter kampen) taler vel for at der var noget der gik galt?

Hvordan kan 2 liniedommere og 2 dommere se så tydelige bolde forkert?: 3 bolde 1 meter inde på Sollentunas bane halvdel (dømmes ude) og 1 bold tilsvarende 1 meter inde (dømmes ude)?

På touches har vi også flere hændelser der ikke ses (ligeligt fordelt vel en 4-5) og desuden flere tvivlsomme tekniske domme (2 imod os og en der IKKE dømmes imod SVK).

Et par svipsere der er 10 cm. inde/ude eller små berøringer kan glippe, men der er så mange større af slagsen at det er bemærkelsesværdigt: Vi fordobler antallet af dommere (der er liniedommere i semi) og halverer åbenbart deres præstation. Det er altså en mærkelig ligning.

Jeg kan efter knapt 27 kampe (CUP, grundspil, slupspil) kun bemærke (uden at pege fingre!) at vi som hold generelt har været tilfredse med dommerne i den sydlige del af Sverige, mens at vi oftere har mødt lidt skæve beslutninger i den nordlige del. Når vi har tabt/vundet ligeligt begge steder, håber jeg det er noget man vil sætte ind overfor med uddannelse og rekruttering.

Når jeg udtaler mig om dommerne er det ikke for at sætte dem personligt til vægs, men i dette tilfælde er konstruktiv feedback efter min mening påkrævet. Derfor har jeg også ventet med at skrive dette til idag, hvor følelserne er mere i ro og man ser det hele lidt mere fra oven af.

Det er ikke deres skyld at vi taber, men med en vægtskål der svinger med en 8-11 tvivlsomme point i så afgørende kampe bliver held/uheld en for stor del af et balanceret regnskab i et så tæt 5. sæts opgør.

Jeg understregjer igen: SVK vandt fortjent men det får de lov til at gøre maksimalt en gang til i denne semi-serie.

Vel mødt imorgen i idrotshallen eller på hotline kl 19

Ingen kommentarer: