søndag den 30. november 2008

Back to basics



Før jeg skriver om kampen må jeg lige besvare spørgsmålene fra tidligere:

1) ... Delvist; men ikke godt nok. Igen er der problemer selvom det virkede i 1. sæt. Jeg håber virkeligt at både denne kamp og den i sidste uge kommer online. Hotline virkede vist fint, men vi kan notere os at vi har mistet 3 servesser fra hhv. Borck og Andrew?

2) ... Desvære kun 200 (resten var vel på julemarked?)... Men det er gjort professionell indsatser og det er bare at fortsætte!

3) ... De kan spille ret god volley! De mangler bare lidt mental styrke og rutine. Gregory Sukochev belv pillet ud i 2. sæt, hvilket vi ikke forstod. Han er ved at udvikle sig til en uforudsigelig hæver og mere og mere stabilitet og da Adnan kom ind kom der stort set IGEN hævninger bagover og så fik vi for alvor fat i blok/forsvar. Sidste år byttede de en del her også, og det virker lidt som om de to trænere har et uafklaret forhold til netop denne vigtige position? Vedrørende højde: Ja det er kommet for at blive... Men FOR meget højde kan også blive en hæmsko i moderne volleyball, hvis det påvirker hurtighed, vinkler og fleksibilitet. Hvis vi fik lidt af førstnævnte af LVC og de fik lidt af sidstnævnte af os tror jeg man kunne lave et RET godt hold...

4) ... Det må vi håbe... Henric Johansson var gald for sin flaske og jeg håber da også den anden når frem til Strugs...

5) ... Nej?

6) ... JA!!!!!!!

Så er det tid til kampen:

Man vinder ingen volleykampe hvis man ikke kan serve eller hvis man ikke kan modtage. Når fundamentet i ens spil ikke fungerer så er der ikke meget man kan gøre andet end at tabe. Så det gjorde vi så... Men heldigvis blev det bare til et sæt..

At det netop så var så blev det sæt som kom i luften fra volleykanalen er bare ærgerligt for vores fans og sportens interesserede. Det må vel kunne gøres bedre, når det nu kun var lige over 200 som valgte at bruge 1. søndag i advent i Sveriges største og bedste bedste volley arena? Linköping havde lavet rigtigt mange indsater for at få folk i kæmpe hallen og det må de fortsætte med, da der jo er potentiale for mere.

Vi var tændte og også overtændte og det kan man også læse mellem linierne i dagens HD. På spørgsmålet fra reporter Knut Kutsson: "I er vel også gode til at kløse problemer og svære situationer på banen?", bliver svaret: "Vi er fandme også gode til at skabe dem for os os selv!".

Corren hæfter sig også ved vores energi og vilje der bla. overdøvede tilskuerne. Energien var med til at skræmme modstanderne, selvom den faktisk også som nævnt gør skade på os selv. LVC har skrevet et ret godt referat på deres nye hjemmeside hvor de dog også roser vores vinder-attitude. Jeg vil omvendt rose deres satsning, selvom jeg stadigt har det lidt svært med tanken om at head-coachen ikke er der sæsonen fuldt ud. Martin Barrefalk spiller sin bedste kamp jeg har set og libero Peter Lind er forrygende!

For os er det positivt at se vores modtagning komme igang på et internationalt servepress. Vi skulle lige ind i hallen og vende os til dimensionerne, hvilker med vores lille hal kan vre lidt som at skfite fra indendørs til beachsæsonen i en hal hvor man knapt kan sparke en bold i loftet. John Nilsson brugern efter ½ sæt den mere luft over hovedet til egen fordel og anvender her uden for meget træning en international teknik, som er god at se at han har. Efter lidt tilvænning fra Nick's side bliver spillet også den vanlige hastighed og vi finder langsomt hinanden.

Se desuden matchfakta.

En hård weekend er ovre og den gav to sejre og 6-1 i sæt og selvom jeg var utroligt frusteret over hvor lidt kontrol holdet kan have med sig selv når de er både i og forbi den røde zone i temperement føles det godt. Vores 25 % mere i energi giver os 50% mere i fight men igen dobbelt op og derved 100% i frustrations niveau når tingene på banen IKKE lykkedes. Samtidigt mister enkelte spillere overblikket. Det kan godt være at vi spiller BEDRE, men hvis det forhindrer os i at spille klogt og køligt og derved GODT og holde vores aftaler, så er der god grund til at overveje følgende:

1) Giver de 50% mere fight mere end de 100% frustration trækker os ned når vi IKKE lykkedes? Svaret er situations bestemt...

2) Kan vi lære at styre energien? Ja. Ellers er det jo ikke os der spiller og so der er i kontrol.

Når man er i det røde felt er det også ofte at glasset hverken er halvt fuldt eller endda halvt tømt og derved desværre helt spildt... Situationer der bliver alt eller intet bliver for ofte tolket negativt og i lige kampe har man også behov for det modsatte; nemlig den positive anskuelse at ting ikke er DÅRLIGE, men bare skal blive BEDRE...

Ellers er der ikke så meget at sige. Vi ligger ubesejret #1, men med en spillerunde mere end Falkenberg, der med en sejr kan hente os på sæt/point score.

De sidste to runder bliver også imod toppen på udebane. Om lige under to uger er det Hylte og så slutter vi af imod Falkenberg. hvad tror i jeg ønsker mig til jul...?

Weekendens samlede indtryk skal jeg nok samle op på senere idag. De der bare MÅ have lidt mere volley kan jo snuppe et par radio-klip. Det forvirrende element er at EN reporter dækker P4 lokalt for to stationer og det er disse stationer P4 (Kristianstad) og P4 (Östergottland) der linkes til når at søndags sporten vælger at skifte dertil. Se P4

Nu er det back to basics. Først tager vi vores mentale indgangsvinkel og siden er det serv og modtagning...

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jag tackar för berömmet (nu när jag lyckats få danskan översatt)! Vi ses snart igen, förhoppningsvis redan i GP, och då ska resultatet bli till vår fördel.

Anonym sagde ...

Det verkar som om det vilar en riktigt ondskefull förbannelse över Volleykanalen den här säsongen, för när allting som tidigare har gått fel äntligen fungerar, så är det något nytt fel som dyker upp... Det krävdes stor självbehärskning i går, för att inte alltför många fula ord skulle komma ur min mun när sändningen avbröts för sista gången. Men nu är felet i alla fall identifierat, så nästa gång måste det vara något ytterligare nytt fel om sändningen ska kunna stoppas. Volleykanalen ger aldrig upp (även om det var väldigt nära att jag gjorde det i bilen på väg hem i går kväll).

Unknown sagde ...

Petter: Lad os se hvor langt det går med GP...

Magnus: Ja det er ærgerligt. Der er faktisk en del i DK der også geren vil kigge med og blive klogere og i Sverige er fan-skaren jo stor.

Jeg synes bare du skal fortsætte dit gode arbejde og jeg ser frem til at se mere på kanalen! Om det er ÖVK eller andre gør ikke så meget; bare det styrker Svensk Volley.

Jeg håber dog de gamle sendinger snart lægges op online eftersendt?

Olafsen