søndag den 23. november 2008

Forberedt på Lugi

Da Kalle er ekspertkommentor på volleykanalen, og stadigt skal have styr på kroppen og måske først fordele et par bolde til træning inden det er tid at præstere, er det stadigt Ulf der bliver den offensive general. (Det er det nok også efter Kalle begynder...)

Hvad Ulf mangler i fysik har han til gengæld i intellekt. Lugi spiller et underligt spil, hvor der skiftes mellem center og kant ansvar alt efter om spillet foregår i side-out eller transition (efter egen serv). Thomas Bawden (diagonal) vil i næsten alle hans front rotationer blokkere på midten, mens han i side out tager et angreb på hver position. Patrick Ossowski (kant-tæt) blokkerer også på midten i et par rotationer, men tager ellers side out to gange fra venstre og en fra højre.

På den måde får Lugi optimeret deres blokade, da Andreas Fröjd, som ellers er center-fra, måske mangler lidt hurtighed sideværts i blokken. Dog har han rimelig god rækkevidde og er særligt fra højrekanten god til at tage bolden højt i off-timing. Samtidigt kan de give Sven Boströms-Svensson, der spiller den anden center-tæt, lidt simplere blokade ansvar ved at lade ham blokkere kanten i alle opstillinger i egen serv pånær H4. I denne opstilling er han nemlig fremme med Steve Wallace, som kun blokkerer på position 4.

Det kan være lidt mærkeligt at se på, men man skal have respekt for at det smalle hold skruer på alle knapper og ikke tvinger sig til at spille volleyball som alle andre, hvis de kan have fordel deraf.

Men hvad betyder det så for os?

Jo det betyder at vi igen har tvunget os selv til en god forberedelse og føler at vi ved hvad Lugi har at komme med taktisk. Samtidigt ved vi også at de uden Renegård på enten kanten eller liberoen ikke kan spille anderledes. Med ham i god form kan de dog lade Ossowski tage den ene center og spille et mere ordinært spil, hvis Renegård tager kant-tæt. Hvis de bruger ham som libero istedet for Henrik Link er de låst men tilgenælg med en bedre modtagning.

Jeg er sikker på at Ulf både har og vil prøve flere af de muligheder undervejs i serien... Men idag er jeg ret sikker på hvad de vil gøre. Vi fik nemlig mulighed for at hilse på dem og se dem an, da de var rejst op for at træne lidt i vores hal efter vores morgentræning (de er velkomne!), grundet en uheldig dobbelt bookning hjemme i fredags.

Fra ham fik jeg rygtet om at Jesper Lundtang måske spiller med i Ystad med lidt 2. divisions bold sammen med bla. Michael Jarnum (eks. Lyngby og Lugi) og også Jonas Greberg (Hylte sidste sæson). Med de på banen er der lovet bøllebank i rækken, som absolut ligger lavere end den danske 2. division (indtil videre da....). Men mon de går efter oprykning? Der kan jo være fare for lange rejser til udekampene... ;-)

Well... Vi samler lige nu kræfter til kampen. Vi har fokus på voret spil samt respekt for modstanderen og skal helt sikkert bedre igang fra start end i sidse weekend. Dog har vi scoutet os imod lidt anderledes forsvar og serve taktik end vi vanligt spiller med, for at imødekomme de andre krav som Lugi stiller i angreb og modtagning.

Vi får at se hvor langt det rækker.

Jeg håber ikke volleykanalens server bliver overophedet og at kampen bliver hæderlig for de der vover sig ind og kommer igennem til live-sendingen idag omkring kl 17. De der ikke gør kan vist følge med enten på hotline eller senere når kampen redigeres og lægges op samme sted.

Vi har efter morgentræning spist frokost og set video samt genemgået taktikken og det er nu på tid at komme op i hallen til opvarmning og de sidste forberedelser.

SMADR!

Ingen kommentarer: