mandag den 24. november 2008

Weekendens Kamp(e) med masser af hurlumhej.





Vi har efterhånden fået et godt koncept for vores rytme:

- Mandage træner vi basal teknik samt serv og modtagning og desuden springtræning (30 min før bold) og mave-ryg styrke (30 min efter bold

- Tirsdage (Styrketrænings dag) er der fokus på serv / modtagning samt side-out og transition og træninge af specialle forhold vi skal være opmærksomme på fra vores modstandere

- Torsdage (Styrketrænings dag) er der spilnær træning med deltagelse af lokale talenter fra EVS.

- Fredage er der fokus på serv / modtagning og taktisk fokuseret træning.

- Morgentræning søndag: Serv / modtagning samt bold følelse og taktisk detalje.

Vi har iår lagt en del af vores træning af eget koncept i forsæsonen og bruger nu meget tid på de modstandere der spiller lidt anderledes (Eks. Vingåker, Lugi) eller har åbenlyse taktiske forhold vi SKAL være opmærksomme på kan betyde point (Säter, LVC). Jeg tror at årsangen til at vi indtil videre ikke har smidt sæt til bund eller midterhold (hvis vi ellers er mentalt parat) er fordi vi ved hvad de sker fra første fløjt og ikke skal bruge et halvt sæt til at finde ud af det.

Pånær oversatsende serve fejl spiller vi en god kamp imod Lugi og 3-0 er et godt resultat. Lugi begyndte at benytte en desperat serve taktik som forventet og at vi ikke blev esset flere gange er positivt. Samtidigt spiller vi om mange af boldene og giver vores blok mulighed for at score og gice chance til modangreb. Marcus Johansson er på dagen suveræn sammen med Andrew Bonner og vores kæde forsvar bagved står de rigtige steder, som er vigtigt da Lugi IKKE angriber helt samme punkter som andre hold. Dog burde vi nok have pillet lidt mere, men med en sejr er det ikke noget jeg vil bekymre mig om nu.

Efter kampen fik jeg mig en snak med Jörgen Larsson (Frederiksberg 1 Div Herrer, Eks. Hvidovre og bla. ungdoms træner for Niklas Hugosson og vel så også Jimmie Ivarsson?) om turnerings struktur og Svensk/Dansk volley. Som siddende lidt mellem stolene er det faktisk sjovt at betragte de to nationers indgang til sport og volleyball og det skriver Jörgen i ny og næ interessant om på hans blog med omvendt fortegn i forhold til mig. Jeg må forsøge at kigge forbi til en af hans kampe, da man jo ofte bliver inspireret af lidt nyt input.

Vores publikumsopbakning var virkeligt god, selvom de lige skal øve sig lidt på:

ÖR-KELL-JUNGA DOBBELTPAUSE "klap, klap,klap"

Hvilket med svensk betoning af stavelserne blev til:

ÖR-KELL-JUNG-A "klap, klap,klap" PAUSE

Radio'en siger ikke noget særligt spændende, men er da tilføjet i spalten til højre. Til gengæld er der en god artikkel med Nick som hovedperson og billederne er da også derfra.

I resten af serien høre men om sygefravær og skader:

- Habo var uden dygtige Niclas Nordström på midten og spillede derfor som Vingåker gjorde sidste år med kun en center diagonalt. De tabte til Hylte, som også måtte spare Urban undervejs (ryggen igen) og endda spille uden ham på diagonalen. Samtidigt var Sean Jones skadet. Dette gav plads til Martin Larsson på diagonalen og bund rutinerede Mikael Andersson på miten der kvitterede med en toppræstation for deres vedkommende. Victor bengtsson spillede samtidigt som libero og det er et tegn på at de er ved at tage deres modtagnings problemer alvorligt. Jeg vil mene der er et interessant valg, da jeg er imponeret over at se hans stabilitet på de hårde springere, og med denne indskiftning kunne der faktisk være en paradoksalt interessant karriere mulighed for ham: Han mangler lidt spændst ved nettet, men har en lang rækkevidde i side-out. Om hurtigheden så er der til forsvar må tiden vise..? Desuden har han imponeret mig de gange jeg har set ham iår i særlig den defensive og opbyggende rolle.

Falkenberg var uden Johan Andersson, Martin Cronholm og ikke overaskende Daniel Isedal og snaskede sig til en sejr imod VVK som i den grad ellers havde chancen og også forsøgte sig med en normal opstilling fra starten af kampen. Man kan ane lidt bitterhed, da VVK med et vundet sæt mere havde indbragt undertegnede 2000,- på NordicBet på en flad 50'er kombineret med andre volleybets fra weekenden (Nej jeg har IKKE sat penge i ÖVK's kampe!). Volleybollkul er dog også lidt irriteret, men det på VVK, som faktisk endnu ikke har lagt noget op om kampen hverken på hjemmeside eller blog. Begge hold må have spillet med en høj risiko taktik for der er mange fejl for en 4-sætter og kontroversielt spillede VVK UDEN Robert Söderberg som libero...?

Tierp vandt i 3 sæt, men med meget lille margin i særligt 1. og 3. sæt, til Säter. Patrik Rumins server fik hul med 9 serve-esser, men stadigt ser det ud til at de to hold har spillet meget risikopræget. Mentalt kan det betyde en del for Tierp med en sejr, selvom man må indrømme at der i denne runde blev skabt endnu mere afstand mellem top og bund.

Sollentuna og Linköping var rækkens sidste opgør, og det er særligt spændende med tanke på at vi næste weekend spiller lørdag hjemme imod Sollentuna og Søndag ude imod Linköping. Linköping slog Sollentuna 3-1, men det er svært at sige noget som ikke er tydeligt, da der mangler info om kampen fra begge klubbers sider.

Denne runde har dog været interessat set udfra flere synsvinkler:

- På trods af en lige serie er rækken knækket midtover. Flere hold kæmper om at komme væk fra bunden og andre kæmper om GP-pladser...

- Flere hold forsøger sig med andre koncepter for at rette op på svingende præstationer eller resulteter...

- Mange hold har skader eller syge spillere og med øje for GP er det NU at det betyder noget...

Af de overvejelser behøver vi kun at bruge energi på den første. Men det er også rigeligt vigtigt...

Der er dog ingen tvivl om at næste weekend bliver en prøvelse for os på enhver tænkelig måde:

Lørdag møder vi hjemme et desperat Sollentuna, hvor det lader til at Martin Yngerskog forsøger at gå forrest, men ikke rigtigt kan få holdet med sig. De har behov for at slås og vi har en semifinale serie fra sidste år vi gerne vil revencere.

Søndag spiller vi ude et stærkt Linköping hvor den gennemsnitslige højde på 2,04 har sine fordele men blandet med en gennemsnits alder lige over de 20 også har sine åbenlyse svagheder. Sollentuna kæmper om at komme væk fra bunden og Linköping kæmper om GP-plads.

Jeg må nok huske vinen til Linköping da de efter den drilske udfordring har opdateret deres aktuelt på hjemmesiden (Baggerkortis har derimod valgt ikke at samle handsken op).

Igen har Yngerskog på intern siden lavet en SUPER intro til deres kommende hjemmekamp. Jeg ser frem til at se hvad han finder på efter jul når vi kommer på besøg. Han kunne snildt blive webmaster på min blog med sans for det dramatiske! Tænk bare hvis sådanne teasere var hverdag på TV-sporten... Hvor ville volleyball så være idag? Siden personificerer yderligt Martin ret godt. Han er en energizer og følelsesmæssigt styret på banen og det kan faktisk "sælge billetter", hvilket Ugens ansigt: Mikael Søe var et godt udtryk for. Karisma af den type vil altid være en ressource, som det så er en anden udfording at kunne høste optimalt fra.

(Beklager det lange indlæg...)

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Linköping har numera en ny hemsida, http://www.linkopingvc.com/