mandag den 10. november 2008

3-0 og videre


Uden de store problemer vandt vi igår over et fightende Säter mandskab som efter at være kommet foran 8-4 ikke havde noget at stå imod med da vi kom i gang.

Säter gjorde dog det eneste rigtige imod et hold som os der offensivt har en del at byde på: Max pres i serven! Efter at vi havde indstillet os på det og sat Anton på banen for at stabilisere side-out kom vi dog igang. Taktiken blev udført helt fantastisk og det er ikke mange server eller blokader der blev sat forkert.

Niklas spillede iøvrigt libero idag, da vi arbejder på at får John gjort 100% spilbar. Lysken har drillet lidt og det var derfor ikke en alvorlig skade der holdt John ude, men når vi satser langsigtet på ham og han har vist stor kapacitet for vores hold vil vi ikke risikere noget; særligt ikke i en kamp som denne hvor man som tophold KUN har noget at tabe; om det så er sæt, point, spil rytme eller sågar en risiko for at få skadet sine spillerne. Vigtigt er også at tænke på at John er i en pulje af Liberi (?) der indgår i en potentiel landsholds trup og den mulighed vil jeg hverken jeg eller han risikere for at præstere kortsigtet.

Andrew blev også meget modvilligt sparet lidt ved 16-4 føring i 2. sæt og Dejan fik chancen for at få lidt mere bane rutine. På trods af 9 meget hurtige sæt spillede ligger han i toppen af point ligeane og gør det man forventer af en diagonal: Han laver point i Serv, Blok, Angreb. Dog fik han ikke de tre point som ville sætte ham øverst, men det er alt andet også ligemeget. Vi går efter at vinde alle kampe på både kort og lang sigt og i den forbindelse er rytme og samspil samt også en kontinuerlig udvikling af bredden og dybden i holdet vigtigere end en point liga. Udskiftningen fanger os i en rotations fejl og Säter får lidt ud af vores fejl og derfor bytter vi dog også tilbage kortvarigt for at have rytme til at dominere staretn af 3. sæt også.

Denne række bliver dog et marathon og ikke en sprint.

Vi har nu overstået lidt lettere modstand og på trods af at vi har forberedt os uhyre godt imod Säter venter nu en endnu større udfording i nsæte weekend ude imod Vingåker, som er en af de åbenlyse konkurrenter til en GP-plads. De vandt i et tæt opgør imod Sollentuna og jeg ser frem til at scoute årsagen til dette nærmere. Teamwork, simpel og effektiv taktik samt respekt for modstanderen har skaffet os en god start i rækken. De samme tre keywords skal skaffe os endnu længere imod hårdere udfordringer.

Presse er tilføjet til højre. Der er en del radio fra særligt 3. sæt og et udemærket interview med Marcus som også er en af hovedpersonerne i dagens avis.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kan bara grattulera er Martin.
Ni har verkligen lyckats med era lagdelar i år och verkar krydda det med bra energi på banan (Bonner lyfter er riktigt bra).

Bara att beklaga att vi inte bjöd mer motstånd igår. Vi ser dock fram emot att möta er uppe i Säter nästa år.

Ni spelar riktigt bra volleyboll nu och du toppar det med en positiv och ödmjuk attityd Martin.

Lycka till även mot bättre motstånd. Ska bli riktigt intressant att se er mot Falkenberg framöver!

Hade gott!
Claes Mårtensson

Unknown sagde ...

Tak Claes.

Jeg scoutede 4-5 timers video af jer for at sætte den rigtige taktik og ikke undervurdere jer. Der var meget fokus på det I var gode til og det forsøgte vi så at modstå og svække ved vores serv og blok. det lyder simpelt, men hvis man ikke er skarp kan man hurtigt blive usikker som favorit i kampe som denne.

Jeres fight var særligt inspirerende i første sæt, hvor i kom ud "guns blazing" med succes indtil vi kom i rytme. Jeg håber at de nye unge i holdet får lært en del volleyball ved at få så stort et ansvar som de skal løfte hos jer iår. Roland kan blive rigtigt dygtig når teknik, mentalt overskud og fysik smelter sammen og Magnus Ericsson spiller meget klogt både offensivt og servemæssigt. Samtidigt er det bare at klø på for Peter som første hæver. Så samlet tror jeg i kommer styrket ud af eliteserien. "What doesn't kill you make you stronger!"

Jeg er også sikker på at I bliver bedre efter jul på jeres hjemmebane. Vi vil ihvertfald være forberedt. I fik jo 3-2 imod os der sidste år...

I bund og grund ser jeg også at i etablerer jeg i serien, da det er godt for svensk volleyball med hold der har tid til at bygge deres organisation og kultur op.

Held og lykke.

Anonym sagde ...

Tack själv!
Vi får jobba på med vårt så vi får en bra kamp efter jul.

Det är faktiskt bra för sporten med ett lag som satsar på bra volleyboll och har ekonomi för det också. Det vore riktigt kul om några av årets proffs blir kvar till kommande säsonger också. Då blir dom ändå starkare profiler när folk känner igen dom från tidigare. Det Örkelljunga gör i år tror jag är bra för sporten! Genererar det sedan fler ungdomar och egna produkter så är det ändå bättre. Gör det inte det men att ni ändå har sponsorer som tycker om det ni gör så är det ändå bra för sporten...
Nu får vi jobba med det vi har och kanske får vi råd med någon spetskompetens framöver när ekonomin tillåter det?? Kanske efter jul?

Hade gott och lycka till nästa helg!
/Claes

Anonym sagde ...

Olafdur

Bare et lille tillykke med en god start. Fedt. Nyder stadig at læse din blog. Ses (før) i sandet.

T